Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

hujan lebat

hujan lebatlah kat luar..
camne aku nak balik ni. eh, aku boleh balik sebenarnya tapi sian kat dani. camne aku nak hangkut dia. susahla.. nak dukung dia lagi, nak pegang payung lagi, nak bukak pintu kete sambil pegang payung ngan dani. then nak masukkan dia kat car seat payung mmg takleh nak pegang lalu ku kepit kat ketiak. dan dani akan kene hujan.. sikit.. alaaaaa... hujan.. berhentila... bagi can la saya nak amik anak saya dulu...(upsss.. baru tersedar aku mengeluh kat sape... ampun kan saya..)

sekian..

sent by myPC kat opis ni.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Jom Main Kutu Bekas Beras Brand Tupperware UPDATED!

entry baru kat bawah ye..

pic google je..

Jom korang, kita main kutu bekas beras ni. Aku teringin nak bekas beras ni. tapi nak keluarkan duit RM250 tu..mak aihh.. banyak bende lain yang aku boleh beli kot kan..
kalau korang nak join, senang je caranya :
RM250 / 5 bulan = RM50.00
kita carik 5 orang then bayar sorang RM50.00 je selama 5 bulan.
Kalau bulan tu giliran dia yang dapat, kos penghantaran akan ditambah sebanyak RM12.00 untuk pos laju. Kalau area-area Putrajaya, Shah Alam dan Bangi kos penghantaran adalah free.
Korang mestilah membuat pembayaran bermula dari 25hb sehingga 7hb berikutnya.
Kalau berminat korang just email kat anatupperware@yahoo.com ya.
Nak buat hadiah kat kawan ngan mak pun boleh...
kalau ade yang nak beli cash terus sebijik pun boleh..harga nya RM250.00

UPDATED! Sape yang main kutu ni aku terus recruit dia jadi ahli...
1) Kak Ida 2) Cikin 3) Ana 4) 5)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

nopal n daddy

upppss.. ni daddy angkatnye sahaja.. dah besar dah nopal kan... dari dia umur lpas habis pantang ibunya, dia membesar kat seksyen aku ni.. sekarang umurnya sudah nak masuk 1 tahun 7 bulan.. makin bijak, makin nakal... dan comel!!!
noted : daddy nopal tu nak kawen dah tak lama ngan bos kecik aku, ciksu..huhu
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

baby Zuldaniel

tahniah to en.Zul aka zorro dan Gee... dapat baby boy pada 15 Nov yang lalu.. Berat baby 2.8 kg (rasenye) Dilahirkan secara C-sec sebab baby tak jumpa jalan keluar.. Nama penuh baby Muhammad Zuldaniel bin Zulkifli

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Checkup dani 8 bulan

checkup dani 8 bulan kat KD Desa Putra, Sg. Merab pada hari khamis yang lepas. Seperti yang dah kujangkakan, beratnya naik sikit saja sebab dani sekarang payah tul nak makan banyak..sikit je dia makan...
Berat dia : 7.4kg ( naik 400 gram sahaja ) pls jgn comparekan anak aku ngan anak korang, kang aku sentap! =p
Tinggi : 70 cm (yg ni naik mendadak. 5 cm naik compare to last month)
BMI dia hampir ke kawasan kuning.. oh no!.. dani.. tolonglah makan banyak-banyak..
2 bulan lagi datang balik untuk checkup 10 bulan pada 27 januari 2011..


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

baby Aariz

Nama penuh baby ni Aariz Imran Imansyah bin Shah Abdul Majid ( nama ayah dia aku copy kat FB je..hikhik..kes tatau nama penuh) lahir pada 15 Ogos 2010 pada pukul 9.33 pagi, seberat 3.03kg

pandainye aariz senyum, dani kat belakang tu macam jeles je..hihi..
dani yang bad mood petang tu.. ntah ape kene ntah.. tgk badan baby aariz tu. dia baru 3 bulan, tapi ko..semangat sungguh.. sama besar ngan dani yg umur dia dah 8 bulan..hihi.. berkat BF ummi dia..
yg tengah2 tu auni firdina imansyah binti shah abdul majid..=p kakak aariz.. jeles tul aku nak amik gambo adik dia, sibuk nk interfarme sekali.. eh, abah dia pun interframe la.. hihi..
noted : lupe plak nk citer, dorang ni jiran aku dulu... jiran yang sangat best.. kalau hari cuti sabtu ahad, sambil sidai kain sesama, sambil sembang..huhu..ina, ana rindula moment tu..:)
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Jadual gaji kakitangan kerajaan tahun 2011

klik untuk paparan lebih besar..:)
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

jatuh tilam lalu tertomos ke lantai...

kul 4 pagi, tiba2 dani menangis macam kena air panas..hikhik.. kelam kabutla kitorang bangun.. tengok-tengok dia dah kat atas lantai.. haishh..lasak sungguh kamu, dani..

sebelum ni, katil kitorang mmg dah punggah siap2 n simpan dalam stor. yang tinggal tilam je. tebal kan.. bantal dah sendal siap2 kat tepi tilam. dah dekat 2 bulan kitorang berjaga-jaga supaya dani tak jatuh tilam.. sekali, malam tu kitorang terlupa nak sendal bantal, dan masa itu jugalah dani jatuh.. adui duii.. macam tau tau je yang mama ngan papa dia terlupa nak taruk bantal tu..

nampak tak merah kat pipi belah kiri tu.. sakitlah kot, hahaha.. sampai menjerit2.. habis la jiran2 bengang je ngan mama nanti tau..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

esok check up

attn to my bos kecik, ciksu:

esok ana datang lambat sikit ye. pagi esok nak bawak dani pegi check up.

yang benar,
-ana-

note : esok dani check up 8 bulan kat klinik Desa, DEsa Putra, Sg. Merab. alah klinik yg selalu aku g check up preggy tu lah.. excited nak tau berat dia, tinggi dia, sebab dah 2 bulan tak check up..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Dani dress from Cyrusbabyshop

ari tu ade masukContest Beraya Bersama Si Manja kat CyrusBabyShop dan menang. Citer dah lama.. hehehe..

dan aku tak berkesempatan nak ke Shah Alam nun untuk tuntut hadiah from her. so, aku mintak dia poskan aje..

dah delivered on bape hari bulan ntah..sampai kat opis..

balik tu terus pakaikan kat dani..cuba try test..


abaikanla tilam kat belakang tu. aku basuh cadarnye. dan tak sempat nak sarung cadar yang lain. hehe.. aku pilih baju ni sebab cantik dan smart. tapi dani agak kecil untuk dipakaikan baju ini. sudah nye kita simpan n tunggu dani besar sket baru pakai..


second, baju jumper kaler oren ni. cantikk.. aku berkenan sebab kaler nye yg oren2 tu.. ceria je nampak.. dan agak besar jugak.. atenye saiz 6-12 months. dani baru 8 bulan. takpe, pakaikan aje.. kira ngam ngam la gitu...

ok, tadi gambar masa duduk kan, ni gambar full dari atas sampai bawah..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

alkisahnye pagi tadi

nilah keadaannya masa dorang baru dapat kad kawen ciksu n faizul. ramai yang tak tahu ciksu n faizul ni bercinta. yang tau pun buat-buat tak tau.. so, terkejutla bila dapat kad kawen dr ciksu..hahaha..riuh sekejap..





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

nasi + maggi + telur + sos + kicap

enady cakap nilah menu dia hari2 mase dia bujang dulu n masa dia keje kat Kuantan dulu..
tahun bila ntah..lama sangat dah..
semalam dia request masak ni je..
aku tak makan pun campo2 gitu, aku makan maggi je..
teringin maggi punye pasal, padahal lauk basah banyak dlm peti ais tu..
erk! nasi campo maggi..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

bos kesayanganku nak kawen

akhirnya, rahsia yang tersimpan dalam hatiku selama setahun lebih ni terungkai sudah.. sapa yang selalu follow kisah aku kat blog ni mesti dah kenal kan ngan bos kecik aku tu, ciksu..

tadi pagi, edaran kad kawen telah dibuat. memang menjadi suprise yang dirancang hampir setahun ini walaupun ada yang dah dapat menghidu perhubungan antara ciksu dan faizul.. oh ye, faizul ni seksyen sebelah je ngan seksyen aku..huhu..

nanti aku update gambar2 mase edaran dibuat.. ramai yang terkejut bila tgk nama pengantin.. unexpected..hahahha

jom layan kad kawen yang super duper cantek ni...bagi aku la..bagi korang aku tak tau lah..hehe..





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

short entry

hai..

dah sampai ofis kul 8.11 tadi.. lambat 11 minit..

tiba-tiba batuk ni datang balik.. huhu.. sakitnya. suara pun dah lain..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

pagi isnin yang hujan

Assalamualaikum wbt..
ketika aku menulis ini, aku masih lagi di rumah..huhu.. hujan lebat laaa.. jam dah pukul 7.20 pagi. kalau aku sorang je, mmg aku redah je ujan tu, tapi korang sedia maklum kan, aku ada anak kecik.. tu haaa..si dani.. (tgk gmbr atas) macam manelah aku nak redah hujan yg lebat ni dgn adanya budak tecik tu.. sian dia kene ujan. tak pasal2 demam kang..
dani tgh ligat tu main walker dia.. habih satu rumah dia terjah..
hujan...berhentilah kejap..nak masukkan dani dlm kete, hantar dia umah BS dia..dan aku boleh pegi kerja...
live thru my laptop..=p
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

dani yang dah semakin nakal

ni gambar2 pagi tadi. waktu aku, enady n ijai g breakfast kat kedai mamak depan umah aku ni. korang tgk memek muka dani mase pakngah dia aka ijai nak amik gambar...nakal kan..huhu..bukanlah nakal yang tu..nakal yang buatkan aku geram ngan dia..hahahaha.. aku suh senyum dia g buat muka cam tu plak..hihi..dani dani..



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Cerita AidilAdhaku

bertolak dari Putrajaya pukul 8 malam. adik-adik aku ijai n anep pun ikut sekali..

berheti jap kat Petronas Damansara tu... isi minyak dan dinner terus sebab masing2 dah kebulur..huhu..ajar dani dok dalam baby seat ni.. tak sampai 5 minit dia duduk, dia dah takmo duduk diam..aduhaii..nak panjat sana sini..

ni dia dua orang manusia yang tahap kelaparannya adakah maksimum..=p

aku mengawasi dani.. papa dia g beratur beli makanan..

dani, sebelum tertomos mukanya kat atas meja tu..hahaha..melalak satu KFC tu..

kejap je nangis, pastu sambung balik main....

situasi di atas adalah gambaran yang kami tersangkut dlm jem. macam2 aku tanya kat fb, ape yg buatkan highway jadi jem.. ade org kater batu atas bukit kat tang Kuala Kangsar tu nak jatuh la..ade eksiden lah.. tapi jangkaan yang ada eksiden kat depan paling tepat sekali. aku nampak 2 biji treler je yang macam hangus dan remuk. bila aku baca Berita Harian On9 tadi, rupanya ade kereta tu dirempuh dari belakang oleh treler, lalu kereta terbabit mel…

Skim kutu Set Elegancia

Set ni harganya RM169.50.
Jadi aku perlukan hanya 4 orang untuk kita main skim kutu set ni.
RM169.50 / 4 0rang / 4 bulan = RM42.40
Syarat-syaratnya sama gak ngan skim kutu Rice Dispenser tu..
Updated! Sape main kutu ni, aku terus recruit dia jadi ahli dan tambah RM40.50 sahaja untuk jadi ahli...
1) 2) 3) 4)
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

To Melaka Wonderland

lepas makan n setelkan ape2 yang patut, kami bertolak ke Melaka Wonderland yang terletak kat Ayer Keroh. dah kul 3petang masa sampai tu.. Keadaan panas terik, so, kami decide taknak mandi.. masuk je jalan-jalan.. tak masuk rugilah pulak kan.. kami tengok2 orang mandi je.. malas nak mandi..nak kene tukar baju semua bagai tu..


kami posing2 je kat cafe MW tu..


tetina muncul pulak maskot ni.. apa lagi..bergambar lah..hehe.. dani relax je, sikit pun tak takut..:)










hahaha..skip ajelah ek.. tak tau nak buh caption ape dah..

entry last from Melaka.. habis dah...

Kesimpulannya, Melaka bestttt... cuma aku tak nampak pun Eye On Malaysia kat Melaka tu.. dah takde dah ye? org Melaka, tolong jawab..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥