Skip to main content

Cara Bagaimana Nak Jadi Ahli Shaklee dan Kelebihannya


Alhamdulillah...Syukur ke hadrat Illahi...

Shaklee sudah menjadi fenomena sekarang. Tak kira di mana, orang dah kenal Shaklee tu apa. Shaklee ni Vitamin dan makanan tambahan. Bagus untuk kesihatan kerana ianya adalah semulajadi, selamat dan mesra alam.

Dah jatuh cinta dengan Shaklee? Ada baiknya jika anda register sahaja jadi ahli sebab Shaklee tawarkan peluang yang sangat menarik di samping kita mengamalkannya. :)

Shaklee tawarkan 3C iaitu :

  • Cash Bonus - Pada 15hb setiap bulan Shaklee akan bayar bonus kepada sape yang layak. Setiap bulan yer..:)
  • Car Bonus - Bila dah sampai satu tahap, Shaklee akan bayar bonus kereta. Shaklee bagi cash. Ikut kitalah nak buat apa pon duit tu. Nak beli kereta pun boleh, xnak beli kereta pon boleh..
  • Conference - Ni ada point2 tertentu. Ada dua. Satu domestik (dalam negara). Kedua International. Tahun ni Internationalnya pegi US.. 

Bestkan! Ok dah tau kelebihan dia...

Meh aku bagitau macam mana cara nak jadi ahli Shaklee ni.

Ada beberapa option :

  • Satu - pendaftaran RM65 adalah seumur hidup. Kalau korang pegi HQ atau Branch Shaklee sendiri, memang harganya RM65 untuk pendaftaran. Kalau korang register on9, pengeposan kitbag Shaklee tu dikenakan RM10 sahaja.
  • Kedua - Setiap pembelian bernilai 200uv (uv ni adalah point) korang layak dapat FREE MEMBERSHIP. 200 uv ni dalam lingkungan RM650.
  • Ketiga - Pembelian 2 botol Vivix layak dah membership PERCUMA
  • Keempat - Pembelian 3 kotak Collagen Powder pun layak gak dapat Membership PERCUMA
  • Kelima - pm aku. Aku akan uruskan...hehe..:)
Bisnes Shaklee ni mudah je sebenarnya...

  1.  Yuran keahlian hanya RM65 + RM10 (postage)
  2. Bonus setiap bulan even kalau hanya beli vitamin untuk makan sendiri
  3. Tak memerlukan maksimum order
  4. Tak perlu nak simpan stok banyak2
  5. Order Vitamin dengan Shaklee hanya melalui online.. kalau ada masa lebih, bolehla beli direct kat Shaklee
  6. Kalau nak pegi kelas, depan komputer pon boleh, waktu malam2 pon boleh, :) maklumlah kelas untuk bisnes ni 90% melalui online!
  7. Kalau nak vitrual kelas pon, boleh angkut suami & anak-anak sekali
  8. Kalau agak-agak takde masa nak pegi pejabat pos untuk pos barang customer. Shaklee sendiri yang akan tolong poskan.. hebat bukan..:)

Tunggu apa lagi dear? Kalau bercita-cita nak jana income sendiri, nak tolong family, nak tolong orang lain yang memerlukan, bisnes Shaklee lah yang selayaknya..:)

Boleh pm sekarang! :)



________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…