Skip to main content

Penang Part 4 : Breakfast

 Hahaha, xhabis lagi cerita Penang ni kome..:)

Ok, masa hari kedua tu, kitorang plan nak ke Bukit Bendera. So, pagi-pagi siap then carik breakfast. Carik breakfast asal boleh je dan perut kenyang... Sebab bawak family ramai-ramai ni xleh tgu lama2... kalau aku ngan enady je konfem dah aku ajak dia carik tempat breakfast yang femes. Kata jalan2 cari makan kan... Lagi satu, aku xboleh biarkan Ibu dan Ayah aku tunggu lama...kesian mesti lapar.

Otw nak carik kedai makan, boleh ternampak pulak kedai kat betul-betul jalan masuk ke apartment Sri Sayang ni. Ceruk sket. Kala orang luar, konfem tak nampak. Sebab aku pon terlepas pandang kedai ni. Ijai yang perasan. dia ala-ala kedai kopi kat kampung2 tu...


Apartment Sri Sayang. Glamer kot apartment ni bagi yang in budget.


Ayah yang tak benti2 telefon bunyi.. Hehe.. maklumlah masa kitorang pegi tu hari gaji bagi staff ayah.. Hehe.. Terlupa betul masa book tarikh dulu. Maaf ye staff2 ayah... memang masa kitorang sampai je dr Penang kul 8, dorang dah siap2 tgu kat depan rumah.. hihi...



Tengok tu.. tak habis cakap lagi.. Ibu redha..hihi..


Tengah tunggu Enady, Ijai n Anep amik kereta...So, posing dulu...:)





Best tengok konsep kedai kopi ni. Aku tak tau la nama binatang tu apa.. tapi tuan kedai tu cakap dia spesis tupai..:)


Tuan kedai bagi makan...







Hahaha, siap ada langsuir...




Bersambung...:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…