Tuesday, April 13, 2010

Tutorial : nak buat border kat title entry

just nk share ilmu yang aku ade...

kalau nk buat macam border seperti gambar kat atas ni...

Klik Layout > Edit HTML
(ingat..jgn lupa save template asal korang)

carik kod ni

.post h3 {

then kat bawah kod tu paste kan kod ni...

border: 3px solid #1b152b;
background: #d0bfff;

3px tu korang boleh tukar la kalau nk tebal ke nipis ke..just tukar no. je
#1b152b : tu kaler border..boleh ubah ikut suka hati korang la...
dan background: #d0bfff; yang ni utk background dalam border tu...boleh ubah kaler jugak...

ok siappp...jgn lupa preview dulu baru save k...

SELAMAT MENCUBA..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

1 comment:

Jannatul Husna said...

sis..xde pun bile cari code tu..huhu