Cara Mudah Buat Tab Menu Di Blog (UPDATE)

Ada tambahan :

Yang aku buat tutorial sebelum ni dah takleh pakai sebab blogspot dah ubah formatnya...

So, ramai yang komen tak dapat nak buat ikut tutorial aku ni... aku dah buat tutorial ikut format yang baru.


1. Pegi kat dashboard, klik Layout, then klik kat Add a Gadget.


2. Then dia akan kuar mcm ni, klik Pages.

ok, step 3 follow je macam biasa kat bawah ni...entry lama. Masukkan title Tab tu dan web address nya...

****************************************************
-ni entry lama-


Ada adik beradik RMC pm kat FB, camne nak buat tab menu kat atas blog kita tu yg Home, Shaklee, Testimoni, Contact us.. dan lain2 tu kan.. majoriti semua blog dh pakai ni..:)

OK, Lin Alin.. check it out!


1. pegi kat Dashboard blog masing2, klik kat pages.
2. Klik New Page tu..



3. Klik Web address


4. Masukkan address yang kita nak buat tab menu..
5. Klik save.


 6. Last sekali, save arrangement..Siap!

Sangat mudah. Tak payah pakai coding2 bagai.. semua blogspot dah buatkan.. kita je kena explore.

Selamat mencuba..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...