Wednesday, January 8, 2014

Cara Mudah Buat Tab Menu Di Blog (UPDATE)

Ada tambahan :

Yang aku buat tutorial sebelum ni dah takleh pakai sebab blogspot dah ubah formatnya...

So, ramai yang komen tak dapat nak buat ikut tutorial aku ni... aku dah buat tutorial ikut format yang baru.


1. Pegi kat dashboard, klik Layout, then klik kat Add a Gadget.


2. Then dia akan kuar mcm ni, klik Pages.

ok, step 3 follow je macam biasa kat bawah ni...entry lama. Masukkan title Tab tu dan web address nya...

****************************************************
-ni entry lama-


Ada adik beradik RMC pm kat FB, camne nak buat tab menu kat atas blog kita tu yg Home, Shaklee, Testimoni, Contact us.. dan lain2 tu kan.. majoriti semua blog dh pakai ni..:)

OK, Lin Alin.. check it out!


1. pegi kat Dashboard blog masing2, klik kat pages.
2. Klik New Page tu..



3. Klik Web address


4. Masukkan address yang kita nak buat tab menu..
5. Klik save.


 6. Last sekali, save arrangement..Siap!

Sangat mudah. Tak payah pakai coding2 bagai.. semua blogspot dah buatkan.. kita je kena explore.

Selamat mencuba..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

8 comments:

azila aziz said...

tq ana for sharing:)

Liza Licha said...

tutorial yg simple. senang paham. hihi

Laman Syahana Shamsuddin said...

kenapa saya punya dashboard tak sama pun macam sis punya. tak jumpa pun macam dalam tutorial sis. huhu

haniey anieyy said...

akak..kenapa saye punyer dashboard lain macam ajer akak

nur nabihah yunus said...

Terima kasing sharing dear :)

Aien Aidura said...

dashboard x same pn... x bleh buat....

budakbandunglaici said...

yeay dah boleh buat tab sendiri

Zya Mohd said...

Tq. Blog saya dah siap ade tab dah