di manakah letaknye button Customize

utk kak rima...
kalau kita bukak blog org tanpa kita log in
dia akan jadik cam gambar kat atas kan...
nampak tak yg ana dok petakkan tu...just ade create blog dan sign in
kalau kak rima nak masuk blog sendiri, kak rima kena klik kat sign in tu...
lpas masuk kan id n paswed semua...
dia akan kuar macam gambar kat bawah ni...ni kalau kita nk view blog kite la...
kalau kita tak view...
dia akan kuar cam ni..
nak buat entry, kak rima just tekan je kat new post tu...
yg ana dok bulatkan tu...

kalau kita view blog kite pakai id n paswed kite
dia akan berubah mnjadi seperti di atas...
mmg tak nampak ade perubahan, tapi ade perubahan kat atas tu je..
kat bar yg kaler biru tu..
gambar first ade create blog n sign in jer kan...
kalau kak rima dah sign in
dia akan kuar cam kat atas tu..
kat bar sebelah kanan tu ade email id kite, new post, customize n sign out..
di situlah letaknye customize itu...
hehehe..
emm..faham tak kak rima...
kalau tak faham nanti tanya lagi ye...
ok babai...

utk beginner blogger pun boleh take note ok..

♥ honey ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Tanda-tanda nak bersalin

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP