Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

7 Maut , 38 Cedera Dalam Kemalangan Bas Rombongan Terbalik Di Gombak Malam Tadi

Berdebar bila baca metro on9 pagi ni yang kes bas terbalik lagi. Kampung aku ade buat rombongan ke Melaka hari ni. Turut serta dalam rombongan tu, ibu dan adik bongsuku Ika. Dorang bertolak malam tadi kul 11. Nasib baik yang accident tu kat Gombak.. ape2 pun takziah pada keluarga yang terlibat..

GOMBAK: Tujuh maut manakala 38 cedera, 20 daripadanya parah selepas sebuah bas rombongan dari Kampung Baru, Mukim Siong, Baling, Kedah terbabas sebelum terbalik berhampiran terowong Genting Sempah, Kilometer 36, Lebuhraya Karak di sini, malam tadi. Dalam kejadian kira-kira jam 7.15 malam itu, bas yang membawa 44 orang termasuk dua pemandu dalam perjalanan turun dari Genting Highlands ke Kuala Lumpur. Ketua Polis Trafik Selangor, Superintendan Che Husin Omar berkata, siasatan awal mendapati punca kemalangan akibat kerosakan brek sebaik bas menuruni susur keluar ke lebuh raya. Katanya, sebaik tiba berhampiran terowong itu, bas berkenaan tiba-tiba gagal dikawal lalu melanggar penghadang teng…

hepi bufday ana

gambar lama.tak la lama sangat. minggu lepas je. dah genap seminggu aku berumur 26 tahun 7 hari. tq kat kelab Moneyfesto. kelab riadah opis aku. mmg tiap-tiap bulan dia bagi kad bufday kat staff sini..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

mama tolongggg

hai mama n auntie2 semua... terer tak saya masuk dan belit dalam selimut ni...besttt...
tapi saya nak kuarla..auchh auochhh.. ala tangan tersepit pulak..
iyahhh iyahhh.. fuh fuh...arkkk..tolong dani mama....
yesssss...berjaya akhirnya keluarkan tangan saya yang kecik molek ni... babai mama n auntie2 semua...cayang mama n auntie2... muahhh muahhh..
- from : dani -
nota kaki : hahahahha...lawak tul tengok dani mase ni..aku tengah on9 mase ni..sebelum tu aku biar kan dia golek2 tengok tv atas tilam...pastu tak sampai 5 minit, aku tgk dia dah terbelit kat selimut tu..hahaha..siap gelak-gelak pastu membebel plak tu..hehe..bahaya sebenarnya biarkan dia macam tu kan...
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

dani budak buruk dan comot!

adehhh.. malu nak citer sebenarnya. tgk tajuk kat atas pun dah saspen kan, nape pulaklah dani dipanggil budak buruk tambah comot..
siang tadi, mase nak g amik dani kat umah BS dia, aku terdengar dari luar yang BS dia main2 ngan dia dok nyanyi lagu ~~ dani budak buruk..budak comot..budak buruk budak comot..~~~
itu ajelah yang diulang2.. dlm hati tertanya2 aku, nape mak idah panggil dani macam tu? sentap mmg dah sentap lah kan..anak kita yang sorang tu dipanggilnye budak buruk ngan budak comot.. tai aku relaxx..cool beb cool..n bagi salam terus masuk umah dia..hahaha..sngt tak sopan, sambil bagi salam sambil kaki ni melangkah masuk..hihi..
dah amik beg dani semua nak bawak balik umah, aku saja tanya kat BS dani..

aku : mak idah, dani ni nyusahkan mak idah ke? dani nakal ke?
mak idah : eh, takdelah..biasalah budak kan..nakal2 dia pun, nakal nak membesar la..nape?
aku : owhhh..takdelah, tadi dengar mak idah cakap dani buruk ngan comot...hati dah sedih dah mase ni..
mak idah : laaaa...mak idah g…

Undilah dani dengan drop your comment on this entry

Entry ni akan melekat sampai 27 Oktober 2010..so, teruskan mengundi.. segala undian anda amatlah saya hargai...:)


wahhhh..teruja aku ni...
baru dapat tau aku dapat top5 ni dari sahabatblogger ku Fiza, dia ym aku tadi cakap aku dapat top5..hehe..tq fiza..

dah dapat top5 pastu kene undi kat komen. sape dapat komen paling banyak, dialah pemenang nya...Contest ni anjuran CYRUSBABYSHOP


so, korang korang korang n korang..

UNDILAH dani ek...

tulis je komen kat entry ni " saya undi dani!" haa camtu tau..

tq banyak-banyak korang... sayangla korang muahhh muahhh.. (opss, yg undi je dapat muah muah ni..hehe)



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Undilah dani dengan drop your comment on this entry

Entry ni akan melekat sampai 27 Oktober 2010..so, teruskan mengundi.. segala undian anda amatlah saya hargai...:)


wahhhh..teruja aku ni...
baru dapat tau aku dapat top5 ni dari sahabatblogger ku Fiza, dia ym aku tadi cakap aku dapat top5..hehe..tq fiza..

dah dapat top5 pastu kene undi kat komen. sape dapat komen paling banyak, dialah pemenang nya...Contest ni anjuran CYRUSBABYSHOP


so, korang korang korang n korang..

UNDILAH dani ek...

tulis je komen kat entry ni " saya undi dani!" haa camtu tau..

tq banyak-banyak korang... sayangla korang muahhh muahhh.. (opss, yg undi je dapat muah muah ni..hehe)



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

You're Next!

korang scroll sampai bawah blog aku ni, dan korang akan nampak macam gambar kat atas ni. korang taruk nama korang n URL blog korang...aku tau, ramai yang silent reader kat blog ni dan tak tinggak jejak pun. kalau malas nak komen, korang just taruk nama n link blog kat dalam petak tu k..nanti kot2 aku dah boring tak tau nak buat ape lagi kat blog ni, bolehla aku terjah blog2 yang dah ditinggalkan alamatnye kat situ..k..babai..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

You're Next!

korang scroll sampai bawah blog aku ni, dan korang akan nampak macam gambar kat atas ni. korang taruk nama korang n URL blog korang...aku tau, ramai yang silent reader kat blog ni dan tak tinggak jejak pun. kalau malas nak komen, korang just taruk nama n link blog kat dalam petak tu k..nanti kot2 aku dah boring tak tau nak buat ape lagi kat blog ni, bolehla aku terjah blog2 yang dah ditinggalkan alamatnye kat situ..k..babai..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

bila mama sibuk ber'on9'

dani aku biarkan dia golek2 atas tilam. keliling dia wajib kena pagar sebab dia suka golek2. mula2 elok je kat tengah-tengah, pastu taip2 tak sampai 5 minit, dah ke hujung tilam dah..hah! tak ke risau tu..huhu..
nilah aktiviti hari minggu kami...
golek2 atas tilam main ngan dani, kejap-kejap kang on9, pastu golek lagi..tertidur..pastu lupa nak masak..hahahha..
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

rashes

oppss...montot dani! sori...sebab tunjuk gambar montot.
pagi sabtu, masa aku nak mandikan dani, tiba2 nampak ni kat montot dia. terkejut aku! rashes ni.. alahaiii..sian dani.. baru ku tahu rupanya 2 biji bintik last week adalah rashes. aku ingat just macam ruam biasa je. sekali bila tgk pagi sabtu ari tu, mak aihhh..menggila dah rashes nye.. seb baikla tak melarat2 lagi. babysitter dia pun, alahaiii..bukan nak bagitau. mustahil la dia tak nampak kan..
eh! tak boleh nak salahkan BS nya jugak. aku pun salah sebab tak check pampers dia. Sebelum ni, aku serah bulat2 kat BS dani. maknanya, pakai tukar pampers semuanya BS dia dah siapkan. aku just hantar dia kat umah BS pagi, tanpa aku tukar pampers nye dan petang, memang BS dani dah mandikan siap2 dani..begitulah seterusnya...tukar pampers bila aku just rasa tangan kat pampers dia, kalau dah macam lembik2 tu, aku tukarla. kalau rasa macam ringan je pampers dia, takdelah aku tukar.. tapi selama 7 bulan aku pakai lampin pakai buang Drypers, ta…

mama, ananla!

"mama, ananla amik damba nani"..(mama, janganla amik gambar dani)
hahaha..agaknye la dani cakap macam tu kan. sebab asyik kena amik gambar je kan..hehe.. sori ye dani, mama ko ni memang gile tangkap gambar dan juga bergambar. ni kes malam tadi la ni. takde buat ape kan..aku ngan papa dia dok melayan dia jela.. pandai membebel dah dani ni.. nanti aku upload video dia membebel tu..hikhik..



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

dah lebih 300!

terima kasih yang sudi follow blog ini...
nota kaki : entry untuk kenangan diri sendiri..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

ada lagi mcm ni rupanya kat malaysia ni..

Hidup bawah jambatanOleh LUQMAN HAKIM AB. RAHIM
HAZMAIN memangku Siti Norafida sambil diperhatikan oleh Siti Faezah di bawah jambatan yang menjadi rumah mereka di Lebuh Raya Besraya, Kuala Lumpur semalam.
KUALA LUMPUR - Pengguna Lebuh Raya Sungai Besi (Besraya) di sini pasti tidak menyangka sebuah kolong di bawah jambatan yang mereka lalui di situ rupa-rupanya menjadi rumah kepada satu keluarga tiga beranak termasuk bayi mereka yang berusia setahun.Bersama mereka ialah dua lelaki hidup yang turut merempat, Mohd. Hafiz Abdul Aziz, 30, dari Sepang dan Tan Chee Wah, 44, dari Serdang, Selangor.Ketua keluarga itu, Hazmain Abdul Jalil, 28, membawa isterinya, Siti Faezah Abu Bakar, 27, dan anak perempuan mereka, Siti Norafida ke bawah jambatan itu sejak empat bulan lalu selepas dihalau dari sebuah rumah kosong yang sebelum itu menjadi tempat mereka berlindung.Kawasan yang menjadi 'rumah' mereka itu tidak berdinding hanya dilapik dengan kayu sementara untuk mendapatkan bekalan air, mere…

pencuri

wahai penduduk-penduduk Desa Pinggiran Putra(DPP), Sg. Merab, Kajang (alamat je Kajang, tapi DPP ni belakang PICC tu je..PICC kat Putrajaya eyh..buat yang tak tau..
semalam, hari Jumaat, ade kes kecurian berlaku kat rumah teres yang kat tepi highway tu. pencuri tu curik waktu tengahari ok! siap bawak lori lagi tu..ish ish.. teruk betul pencuri tu.
penduduk kat sini memang ramai yang suami isteri keluar bekerja. so, siang umah kosong kan.. memang dorang dah aim la tu..bahaya ni..
lepas ni, kalau nak tinggalkan rumah tu make sure pintu, grill dan pagar dikunci dan di solex.
ingat ya!..
note : kat sini memang ada jawatankuasa penduduk. tapi dorang jaga waktu malam..tak expect la pulak yang pncuri tu nak mencuri waktu siang..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

26 tahun sepanjang hidupku

hehe..letak tajuk 26 tahun dulu, sah-sahla umur aku ni dah 26 tahun..haha..
aku dan ijai..umur pada mase ni adalah 4 tahun kot..
aku ngan ayah kat taman tasik titiwangsa. umur : setahun kot
26 tahun dulu, bertempat di Lourdes Medical Centre, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur, tepat jam 7.10 pagi, ibuku selamat melahirkan puteri sulungnya yang sangat comel..adeii, terpuji diri sendiri pulak..sowii..=p
tak pastila hospital swasta tu ade lagi ke tak...yang pasti adik beradik ku semua lahir kat situ kecuali yang bongsu, Ika. dia dilahirkan setelah keluargaku berpindah ke Kg. Gajah, Perak. Nama je anak jati KL ni tapi bila dah jalan semakin lebar, LRT dah ade, aku jadik buta jalan.. yelah, mase kitorang pindah, mase tu baru nak buat semua2 tu.. LRT free yang dulu pun aku tak sempat merasa tau. 13 tahun membesar di Kuala Lumpur ni.. pelbagai suka dan duka. darjah satu sampai darjah enam sekolah kat SK Klang Gate..ala yang tepi jalan kat MRR2 tu kan..sempat setahun kat SMK Wangsa Melawati - Form 1. Pastu …

kisah 26 tahun yang lalu

internet kat opis ni dah lain macam.

nanti-nanti la aku apdet pasal aku 26 tahun yang lalu..

tq kepada semua yang wish bufday kat aku ari ni...

tq so much..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

masih ada yang sudi

babe,wake up call for you ^_^ vanish ur bad feeling before u go back..

of course u dun wanna ur little precious to 'feel' the sad aura around him rite,dear?? - mama aisy


thanks for sahabat-sahabat yang concern about me. tapi komen kat atas ni menyedarkan aku. oh my god! aku tak terpikir pun ke situ. yaa, kena buang perasaan yang membelenggu ni cepat-cepat sebelum balik umah jap lagi.. thanks ina aka mama aisy.. kang terbawa-bawa bila aku ngan dani kang.. dan juga papa dia. arghhh..serabutnye..

tak sangka ada yang sudi bertanya...yang dok tulis2 merapu2 kat blog ni kes sebab dah tak tau nak ngadu ngan sape la sebenarnya..hehe

problem sebenar masih belum mampu untuk aku ceritakan di sini. tapi percayalah, aku akan handle benda ni baik2.. harap-harap semuanya ok...doakan aku ya..!

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

isi hatiku

bila aku rasa sedih blog nilah sebagai medium untuk aku luahkan semuanya. sama jugak bila aku rasa gembira, blog ni jugalah tempat aku tunjukkan kegembiraan ku..

maka dengan itu, aku sayang blog aku ni.. dan saat ini, tika ini aku rasa tersangatlah sedih..sob sob sob..:(

rasa macam tak diperlukan lagi di dalam dunia ni..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

rezeki | rejeki

Si CikPuanMiera kite ni suh teka berapa harga barang-barang yang dia shopping seperti gambar di atas..

aku pun main teka-teka je beb..

hahaha..tak sangka kena sipi-sipi.. hehehe..disebabkan takde pemenang, maka aku lah yang paling dekat jumlahnye berbanding yang lain..wuhuu....tq tq tq tq..

rezeki bufday aku esok ni kot..hehe..

p/s : na, ko topup jelah kat aku. Celcom ek..=p


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

e-Penyata Gaji

mulai bulan 10 ni, kakitangan kerajaan tidak perlu lagi tunggu tiap-tiap hari gaji atau sebelum untuk amik payslip..

sekarang dah maju wooo.. hanya di hujung jari sahaja sekarang ni. Klik kat Sini untuk pegi ke pautan Jabatan Akauntan Negara, pastu carik kat belah kiri korang tu e-Penyata Gaji & Laporan then klik.. korang perlu mendaftar terlebih dahulu dengan memasukkan no ic dan no gaji anda.. lpas tu siap la.. tiap-tiap bulan print saja..hehe..

tapi kan, ade keburukan nya jugak sistem e-Penyata Gaji ni. salah satu nye, tak dapat nak print sebab server down. semalam member-member opis nak print, betapa lambatnya nak masuk web Jabatan Akauntan Negara tu. ade sesetengah yang dapat masuk n terus print.

ok korang, bagi yang bekerja kerajaan, selamat print payslip anda..:) Gaji bulan 10, Isnin ni. dan gaji bulan 11 awal ye tuan tuan dan puan puan. 11 haribulan kalau tak silap. sebab nak menyambut deepavali dan hari raya haji kan.. huhu..jenuhla nak tunggu gaji bulan 12 pulak…

Video dani yang baru belajar merangkak

terima kasih ye undi-undi korang tu...
saya hargainya..
pada yang belum undi, undilah dani k..

nah aku bagi hadiah video dani yang baru nak menonggeng-nonggeng nak meniarap..

aku teruja ngan setiap perkembangan dia.. syukur sangat-sangat..



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

terima kasih En. Lah

Beliau sponsor breakfast kami satu opis semalam. tq very much en. Lah. nasi lemak ngan kuih sagu tu sedap sangat. bertambah-tambah kami makan tau.. hehe..bukan saya tapi kami..haha..


En. Lah atau nama betulnya En. Abdullah baru je 2 bulan keje kat opis aku ni. before this, dia kene kerja kat German 3 tahun. MOF la yang hantar..

jom layan gambar2 makan dorang kat bawah ni > > > >

yang first belah kiri tulah en.lah.. berbaju putih.. comel kan..hahaha..orangnya pun mmg comel je..

masing-masing kusyu' makan..nor n gina makan laksa sarawak...:)

dayan.. dulu dia ada blog, tapi dia dah delete.. nape ntah..

my bos, ciksu.. cik lagi ni..hihi..

opsss..ade paparazi snap gambo aku..ok ow.. baju cotton tu buatkan aku lagi nampak gemuk..hehe

ecah n ibuafiqahhuzaifah teringat dialog ecah " no kamera plizzzz..." tapi tangan buat peace!..hahaa..apo apolah ecah oii..

last : puan aida..bos kak N yang baru selesai menjalani kursus DPA bagi pegawai tadbir.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Malam Lebaran BSWP

sayang la kalau gambar-gambar ni tak publish kat blog sendiri kan..hahaha..cakap jelah mmg nak publish entry raya ni pun ana oii..hihi..

ampun maaflah korang, nak buat macam mana kan, raya kan sebulan. haruslah banyak aktiviti makan-makan..hehe..

kali ni jamuan raya peringkat bahagian aku plak kat MOF ni. diberi nama Malam Lebaran BSWP. BSWP tu short from Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan. buatnya malam, so macam ramai yang tak nak datang.. pastu tak boleh bawak family pulak..haha..aku hangkut je dani ngan papa dia. atenye takkan aku nk tinggal kat umah 2 orang kesayangan aku tuh. mau kang tonggang terbalik rumah..hahaha..

dah.. jom layan gambar-gambar jelah k..

HASIL DARIPADA KAMERA GODANG PUAN AIDA.. SURELAH CANTIK GAMBAR NYE..HEHE..


before jamuan tu, kene standby dulu kat atas (opis), jamuan kat bawah.. sebab seksyen kitorang buat persembahan, so, kene kumpulkan ahli2 persembahan dulu dan baru turun..

adeii, orang lain berape kerat je yang bawak family..hahaha..oran…