Saturday, October 23, 2010

pencuri


wahai penduduk-penduduk Desa Pinggiran Putra(DPP), Sg. Merab, Kajang (alamat je Kajang, tapi DPP ni belakang PICC tu je..PICC kat Putrajaya eyh..buat yang tak tau..

semalam, hari Jumaat, ade kes kecurian berlaku kat rumah teres yang kat tepi highway tu. pencuri tu curik waktu tengahari ok! siap bawak lori lagi tu..ish ish.. teruk betul pencuri tu.

penduduk kat sini memang ramai yang suami isteri keluar bekerja. so, siang umah kosong kan.. memang dorang dah aim la tu..bahaya ni..

lepas ni, kalau nak tinggalkan rumah tu make sure pintu, grill dan pagar dikunci dan di solex.

ingat ya!..

note : kat sini memang ada jawatankuasa penduduk. tapi dorang jaga waktu malam..tak expect la pulak yang pncuri tu nak mencuri waktu siang..


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

1 comment:

fazemy said...

Rumah kakak aku kat dengkil penah masuk pencuri. Kosong rumah tu diorg angkut smua pakai lori. Siap tgglkan bekas2 polistrin yg diorg berkelah dlm rumah tu.

Rumah aku pun kena masuk lepas raya haritu. Seb baik brg besar diorg tak ambik. coz masuk ikut tgkp susah nak bawak kuar brg besar. tgkp siap grill pun diorg leh bukak. haihhh

p/s: Pagar rumah dgn baca ayat kursi 1-9...insyaAllah klw ada pencuri amsuk tak jmpa jln kluar. Aku baru dpt petua ni.