e-Penyata Gaji

mulai bulan 10 ni, kakitangan kerajaan tidak perlu lagi tunggu tiap-tiap hari gaji atau sebelum untuk amik payslip..

sekarang dah maju wooo.. hanya di hujung jari sahaja sekarang ni. Klik kat Sini untuk pegi ke pautan Jabatan Akauntan Negara, pastu carik kat belah kiri korang tu e-Penyata Gaji & Laporan then klik.. korang perlu mendaftar terlebih dahulu dengan memasukkan no ic dan no gaji anda.. lpas tu siap la.. tiap-tiap bulan print saja..hehe..

tapi kan, ade keburukan nya jugak sistem e-Penyata Gaji ni. salah satu nye, tak dapat nak print sebab server down. semalam member-member opis nak print, betapa lambatnya nak masuk web Jabatan Akauntan Negara tu. ade sesetengah yang dapat masuk n terus print.

ok korang, bagi yang bekerja kerajaan, selamat print payslip anda..:) Gaji bulan 10, Isnin ni. dan gaji bulan 11 awal ye tuan tuan dan puan puan. 11 haribulan kalau tak silap. sebab nak menyambut deepavali dan hari raya haji kan.. huhu..jenuhla nak tunggu gaji bulan 12 pulak..jadik sebulan lebihla nak tunggu next gaji..beringat-ingatla nak berbelanja tu ek..pesanan untuk diri sendiri jugak ni..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...