Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

nk kena tepuk2 duluuu

jerawat udah mula naik balik..uuu scaryyy...

adoyaiii...

dani udah mula menunjukkan taringnya..

klau hari siang, bila time tdo mesti kena bagi susu n then tepuk2 n dukung dia dulu...


kalau malam, mmg senang dia tdo...alhamdulillah, sekarang dani dah tau beza siang dan malam...siang dia rajin berjag sebab dia nk main2 ngan orang, kalau malam stat tdo kul 9-10 cam tula..sampaila esok pagi kul 5 pagi dia akn bangun...kejut semayang subuh la tu..gud anak mama..hehe

yehaaaa...

sampai terngangan2 bila aku dukung dia..jenuhla haiii nk tdokan dia..letak konfem dioa tak lena..kejap je tdo nye..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

review drama tv : Kamelia Katrina

sape layan citer ni? kamelia katrina. setiap selasa jam 9.00 malam
dulu aku tak suke citer ni sebab si kamelia tu terlalu baik sangat yg sanggup mengalah ngan kakaknye, patutnye kakak la yg mengalah demi adik kan..pastu bila mase pantang hari tu dok tayang yg highlight punye je kan maksudnye bukan episod yg betul siarannye yg hari selasa tu la..asyikla dok tengok, aku jadik addict lak ngan citer ni..beest pulak sebab geram ngan watak katrina yg dilakonkan oleh ellyana tu..mnjadik la ko berlakon ellyana sebab aku menyampah ngan ko..haha..suke buli adik..

sini aku copy paste sinopsis citer ni dari akaun facebook kamelia Katrina..

Drama Kamelia Katrina mengisahkan pertelagahan di antara dua orang adik beradik jelita yang mempunyai personaliti berbeza. Katrina ialah seorang kakak yang sombong, pemarah dan pendengki. Manakala Kamelia pula ialah seorang adik yang lembut, pemurah dan baik hati. Kamelia dan Katrina telah kehilangan ibu sejak kecil dan mereka dibesarkan oleh nenek mereka, Ne…

ingatkan pebende la..

dalam kul 12 tengahari tadi, tetiba semua kete yg lalu lalang depan teratak ayahanda dan bonda aku ni jadi slowww n berhenti. kebetulan kat umah mase tu ade mak ude(kakak ayah) n pami (anak mak ude) baru balik dari pekan selase.

semua keluar sebab nk tgk ape yg terjadi sebab tetiba ade bunyi siren polis. kot2la ade accident kan, jalan raya kat depan umah aku ni mmg selalu ade accident. 4 hari lepas, waktu malam, betul2 depan umah aku, ade orang accident ngan kerbau pendek tu. tau kerbau pendek? ala binatang hidung penyek tu..khinzir..hehe..habih muka org tu pecah2 n berdarah la..org tu baru balik mancing, ttiba je binatang tu melintas dan masa yg sama org ni pun lalu..

melalut lak,

balik citer asal,

semua kete yg lalu diarahkan berhenti..tak kira la kete ko kecik ke beso ke, motor ke lori ke..semua aku tgk dah tersadai kat bahu jalan. sape yg tak benti, dia akan tahan...mmg banyak polis..laju2 lak tu..
macam gambar yg kat atas ni, sian pemilik kete ni..kat sebelah umah aku ade kaw. perumah…

jln2 teluk intan + shopping kat TF

baru habis pantang, berdesup dalam kepala ni plan macam2..haha

hari sabtu petang, plan mmg nk belikan barang dapor sket utk umah ibu ayah aku ni...ke teluk intan la..tempat murah kalau nk g beli barang2 dapur..pegilah ke TF Value Mart ye...jalan dri TEluk Intan nk ke Sabak Bernam...mmg murah kat situ...

ibu yg pegang dani sebab aku nk g bank jap, cucuk mncucuk la kan..=p

ayah aku yg bawak..bestla ayah sekarang ni, ajak je g mane, mesti nak je dah..

yg dok blakang, aku n ika..tu pun ade orang dr kete lain, dok usha2 nk ngorat..weyyy, anak aku kat depan tu..hikhik

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

insyallah susu ibu pilihanku

alkisahnye hari sabtu ari tu la..ade knduri tahlil ngan masuk umah baru kat kampung aku ni.. mula2 cam malas nk g, tapi mengenangkan kawan ibu aku tu baik ngan aku, aku pun gagahkan dirila pegi dgn mmbawa dani...nanti sampai sane, sah2 la dani akn jadik tumpuan kan..hurmm..mmg pun..atenye, ibu aku antara yg termuda kat kampung ni. yg lain2 semua standard opah2 dah...kategori makcik nk bertukar status pun ade jugak..=p

semua dok kerumun dani..hehe...org gelar ibu aku nenek muda..hehe..ade yg terkejut pun ade, lorrr udahh bercucu ke..hikhik..kembang ibu aku...
dani mmg tak nak baring atas tikar ni..hehe.. letak je nangis asal letak je ngobak - bahasa orang perak yg bermaksud meraung2..dan satu lagi toghoyak yg mmbawa maksud menangis la..eh ..dah kelas blaja bahasa lak..hihi...lpas aku susukan dia barula dia mau tdo n tak sedar pun dia atas tikar tu..macam tau2 je tikar tu keras n takde tilam..alahaii..cerdik dah budak ni..

ok balik pada tajuk..

mase aku tgh susukan dani pakai botol la, sega…

Opah ude mandikan dani

mak ude aka kakak ayah aku...
cubaan memandikan dani..hehe..
lokasi : di rumah Nor = wancu piah = simpang pulai, Ipoh
kekok dah mak ude...=p..
dani pun dk jerit..aku dr luar, asla la dani dok jerit tu? rupa2nya mak ude tak campur air panas mase mandikan dani...haha..patutla dia jerit..sebab sebelum ibu aku yg mandikan takde lak dia jerit..hehe..

~mak ude aka opah ude~


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

baby : dua pupu : dani n zarif

aku mmg menanti hari aku habis pantang utk melawat baby zarif ni. baby zarif ni anak kepada sepupu aku iaitu nor. beliau adalah anak kepada kakak ayah aku. dan beliauuuu..hehe..dah dah..cukup utk intro...=p

Nor ni kawen same tahun ngan aku..korang leh klik sini kalau nk reverse balik ingatan tu time wedding dia..hehe..dia kawen bulan 4 tahun lpas..

ok balik pada citer baby dia...

Putra Muhammad Zarif bin Muhammad Zainal bin Darus bin tatau..=p Dilahirkan pada 25 Mac 2010 jam 7.++ malam , tang minit tu aku tak ingat minit yg ke berape..

pada hari ke 47 ni baru aku berkesempatan nk g melawat baby zarif...atey..dah habih pantang barulah leh kuar sana sini kan...selagi tak hbis pantang, jgnla ko kuar umah, kang ade yg mengata kang. orang2 kampung i ni laser mulutnya..haha ibu aku dah kene tadi. =p

umah wancu piah aka kakak ayah aku ni kat Simpang Pulai, Ipoh...pas g knduri umah kawan ibu aku tengahari tadi terus gerak ke SP. bukan aku yg bawak kete, kebetulan ayah aku rajin dah nk g jalan2 san…

today is my last day on confinement

oh ya...dah nk habis hari dah hari ni...lupa nk kasik tau uolls. hari ni hari last aku berpantang..yahooo.. akhirnya, habis jugak tempoh berkurung walaupun aku ade jugak ngelat2 n terpaksa keluar..macam g klinik ari tu..pastu g teluk intan anta anep...haha..sempat gak singgah giant beli baju Dani..
~ aku, ika n dani ~

sepanjang tempoh berpantang, awal2 minggu pertama n kedua je yg seksa sket. sebab luka jahit kat bawah tu tak baik lagi kan...nak buat ape semua behave je. jalan dah macam ape dah. bayangkan korang kat negera Jepun n pakai kimono dan juga jalan macam org Jepun. camtulah aku..hehe..
~ dah pandai nk main2 dah...suke tenung mata orang ~

kain batik n stokin awal 3 minggu aku pakaila..last2 semua dah ilang ntah mane...panas beb cuaca kat sini...pakai stokin mase waktu malam je...siang2 takdela nk pakai..klau pakai pun, pagi pas mandi..dah tengahari..uiii..tak lalu dah nk tahan..panass panass...mmgla org kater mase pantang nilah nk kene panas nye..takleh sejuk..tk pakai stokin dah…

buffered earnings nuffnang

mungkin dah lama ia bertapak di blog2 korang yg otai2 tu..hehe..
dan aku...
alhamdulillah..rezeki dani maybe...
buffered earnings nuffnang sudah menampakkan kewujudannye...
trafik blog aku pun makin ramai...
ni semua bermula semasa aku preggy n seterusnya lpas aku bersalin...

terima kasih pada korang semua yg sudi melawat blog aku yg buruk ni..hehe...

ade rezeki lebih, kita ptut share dgn kawan2 kan..

ade terpikir gak ni nk buat giveaway, tapi sempena ape tak tau...

klu nk buat sempena anniversary aku..lambat lagi..bulan 6 nanti...

emm.. bulan 6 nantila aku buat..insyallah...

buat mase ni tgh di fikir2 nk buat giveaway ape..:)

korang ade cadangan lain?

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

bagai dicelup dlm tepung gomak =p

Dani kan ruam kan...doc la kate...tadi..baru je beberapa minit tadi, ibu aku cuba cara tradisional pulak..petua orang2 lama...sap[ukan je bedak sejuk kat area ruam tu...maner tau berkesan kan..cuba jela...sebab ubat sapu yg doc kasik, nmpak tak kurang2 pun ruam nye...bertambah banyak takdela pulak..harap-harap okla...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥