Sunday, April 25, 2010

baby : dua pupu : dani n zarif

aku mmg menanti hari aku habis pantang utk melawat baby zarif ni. baby zarif ni anak kepada sepupu aku iaitu nor. beliau adalah anak kepada kakak ayah aku. dan beliauuuu..hehe..dah dah..cukup utk intro...=p

Nor ni kawen same tahun ngan aku..korang leh klik sini kalau nk reverse balik ingatan tu time wedding dia..hehe..dia kawen bulan 4 tahun lpas..

ok balik pada citer baby dia...

Putra Muhammad Zarif bin Muhammad Zainal bin Darus bin tatau..=p Dilahirkan pada 25 Mac 2010 jam 7.++ malam , tang minit tu aku tak ingat minit yg ke berape..

pada hari ke 47 ni baru aku berkesempatan nk g melawat baby zarif...atey..dah habih pantang barulah leh kuar sana sini kan...selagi tak hbis pantang, jgnla ko kuar umah, kang ade yg mengata kang. orang2 kampung i ni laser mulutnya..haha ibu aku dah kene tadi. =p

umah wancu piah aka kakak ayah aku ni kat Simpang Pulai, Ipoh...pas g knduri umah kawan ibu aku tengahari tadi terus gerak ke SP. bukan aku yg bawak kete, kebetulan ayah aku rajin dah nk g jalan2 sana sini maka ayah akulah yg drive...hehe..bolehla aku susukan dani kalau dia nangis nanti...

dah dah. jom layan baby dua orang ni...=p

zarif tembam sket dari dani...tu guna susu cap gantung jugak tu..hehe..

zarif putih sket dari dani..zarif putih kemerah merahan sebab opahnye aka wancu n ayahnye aka Enal mmg putih, so, sah sahla anak putih kan...aku ni..campuran kulit aku n enady yg tak berapa putih dan tak berape nk gelap..hehe..dani pun takdela putih melepak kan...putih sangat kang, kate ikut sape lak ni..haaa...isu di situ~~ heheh

takde niat nk compare2 kan dani n zarif ni..hari tu yg aku emo kat FB yang ade org ckap anak aku gelap sebab kes ni la..ade hamba Allah tu cakap secara ayat konon2nye bajet yg aku takkan terasa..." anak nana gelap sket dari anak nor" dan "anak nor cerah sket dari dani" ingt aku tak sentap ke? aku sentap weyy..tapi aku sabar je...:) senyum je...padahal bila masuk bilik tetiba aku nangis..haha..sape dia tu..biar aku je yg tau..pada sepupu yg rapat ngan aku yg dah tau tu, thanks atas kata2 semangat mu...:) sekarang aku da tak kesah dah sebab dani selalu pujuk aku. dia cakap, dani cayang mama..uhuk uhuk..tu tipula dani leh cakapkan, tapi aku bayangkan dani cakap macam tu, so, perasaan marah tu hilang..:) saikoloji beb..saikoloji..

baby zarif comel sangattt..dahla putih melepak..haiii, jambula anak ko nanti ni nor..;P

suka giler gambar ni...tgk dani..dia senyum kan..:)

masing2 nk tunjuk sape kuat..hehe..tgn zarif kat kepala dani, tgn dani kat pinggang zarif..agak2 sape menang? hikhik...
hahaha..tgk tu..nk tunjuk terer lagi...yg dani sampai dah tanggal2 suar dia..hehe

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

5 comments:

miss mumun said...

salam kak..
sy xtaw ler sy nie rabun ker rabun warna..
dua2 sy tengok kaler seghupe jer..
xtau mana beza gelap ngan cerah..
huhu..
dani bam bam!

CikPuanMiera said...

makin ari dani makin tomei n tembam babe.. suke aku.. :)

JIVEBUMZ said...

laaa akak tak tau pon NOR dah bersalin.. dah beso baby dia yer.. dua2 comey!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

dani tdo manis..muke senyum jekk..

da mcm twins aku tgk diorg ni..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ana..dah cam kebar lak fiza tengok..
muka dani skang da lain laa..kejap je kan muka baby berubah2..hehhe