Monday, April 26, 2010

insyallah susu ibu pilihanku


alkisahnye hari sabtu ari tu la..ade knduri tahlil ngan masuk umah baru kat kampung aku ni.. mula2 cam malas nk g, tapi mengenangkan kawan ibu aku tu baik ngan aku, aku pun gagahkan dirila pegi dgn mmbawa dani...nanti sampai sane, sah2 la dani akn jadik tumpuan kan..hurmm..mmg pun..atenye, ibu aku antara yg termuda kat kampung ni. yg lain2 semua standard opah2 dah...kategori makcik nk bertukar status pun ade jugak..=p

semua dok kerumun dani..hehe...org gelar ibu aku nenek muda..hehe..ade yg terkejut pun ade, lorrr udahh bercucu ke..hikhik..kembang ibu aku...
dani mmg tak nak baring atas tikar ni..hehe.. letak je nangis asal letak je ngobak - bahasa orang perak yg bermaksud meraung2..dan satu lagi toghoyak yg mmbawa maksud menangis la..eh ..dah kelas blaja bahasa lak..hihi...lpas aku susukan dia barula dia mau tdo n tak sedar pun dia atas tikar tu..macam tau2 je tikar tu keras n takde tilam..alahaii..cerdik dah budak ni..

ok balik pada tajuk..

mase aku tgh susukan dani pakai botol la, segan aku nk selak2 baju kat umah org knduri..ramai kan..ade la sorang makcik bukan kategori umo nk masuk level opah2 dah, nampak aku punye baju basah..tang tut la..tu air susu badan yg dah meleleh2..cepat2 aku cover pakai towel. lalu dia bertanya, mmg bagi susu badan ke? aku jawab la , ye..dia tanye lagi, nape tak campo susu badan n susu tin? aku jawab penuh confident, mmg saya nk bagi susu badan insyallah sampai tahap yg saya mampu. makcik tu diam dah terus pandang aku dgn pandangan yg macam ala ala daring je..hehe..aku nmpak ok! dan aku hanya pikir satu je, mesti dalam kpla otak dia pk aku tak mampu nk beli susu formula utk kasik dani..hehe..kalau betul la ape yg aku pk ni, hurmmm..tula mentaliti org kat kampung ni masih lagi tahap yg tak tau aku nk levelkan tahap ape..:( padahal kat bandar2 dah meluas dah ibu2 yg bekerjaya mmberi anak mereka susu badan dengan cara diperah susu itu..kan kan...pada yang tak dapat nk mmberi susu ibu kpd baby mereka, maybe dorang ade problem lain...such as blogger mamaraina ni...dan mamaaisy . dorang ade sebab tersendiri nape dorang tak ksik susu ibu. g terjah blog dorang kalau nk tau kenaper..hehe :)


panjang dah aku mmbebel..gitula kesahnye pada hari sabtu tersebut..

sekian..=p

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

6 comments:

Sis-Lin said...

ana..bg susu ibu lg bagu, zat dn pemakanan untuk baby mmg elok susu ibu..tgk kwn sis tu,keje tp setiap ada jam gi perah susu, masuk peti susu,skli tgk ank dia..mak aiii gumuk sihat..

jgn malu ana..adik2 sis main selak dgn megahnya..hehehe

Adlina Husaini said...

apa da itu makcik..sungguh tidak hapdet dgn keadaan semasa..

la orang dok encourage BF la makcik..lagi baguihhhhh

lagi jimat..macam aku seminggu RM57dah kena spend utk susu sj..ko kira la berapa sebulan..sangap oiii

CikPuanMiera said...

caiyok caiyok bebeh...
ohhh dani..
antie xsabo nak dokong dani laa..
geram geram

mYpRecious said...

Nanti saya kalo ade anak pon dah niat nak bagi susu badan jugak.. susu terbaik gitu..=)

keep it up kak yana.. kalo boleh sampai dani umo 2 tahun gitu.. =)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

xpe beb...truskn bg susu bdn kt dani..bagus tu..

chik star said...

mmg la ana, setgh org tua ni xbape nk pham...