Wednesday, April 28, 2010

ingatkan pebende la..

dalam kul 12 tengahari tadi, tetiba semua kete yg lalu lalang depan teratak ayahanda dan bonda aku ni jadi slowww n berhenti. kebetulan kat umah mase tu ade mak ude(kakak ayah) n pami (anak mak ude) baru balik dari pekan selase.

semua keluar sebab nk tgk ape yg terjadi sebab tetiba ade bunyi siren polis. kot2la ade accident kan, jalan raya kat depan umah aku ni mmg selalu ade accident. 4 hari lepas, waktu malam, betul2 depan umah aku, ade orang accident ngan kerbau pendek tu. tau kerbau pendek? ala binatang hidung penyek tu..khinzir..hehe..habih muka org tu pecah2 n berdarah la..org tu baru balik mancing, ttiba je binatang tu melintas dan masa yg sama org ni pun lalu..

melalut lak,

balik citer asal,

semua kete yg lalu diarahkan berhenti..tak kira la kete ko kecik ke beso ke, motor ke lori ke..semua aku tgk dah tersadai kat bahu jalan. sape yg tak benti, dia akan tahan...mmg banyak polis..laju2 lak tu..
macam gambar yg kat atas ni, sian pemilik kete ni..kat sebelah umah aku ade kaw. perumahan.. rumah dia belah dalam so, tak tau ape yg jadik kat jalan raya tu, kuar2 je simpang terus kena tahan. tak tau la dia saman ke tak sebab nampak cam dia bukak sarung tangan n kuarkan buku saman kot..haha..naya kakak tu..


lama tunggu nk tau ape bende la yg polis beria suh semua knderaan benti tepi jalan.. rupa-rupanya ade org naik beskal ni..sempat jeling2 jap kat keta peronda, Jelajah 1 Malaysia..
korang klik sini kalau nk tgk view map jalan umah aku..sempat aku google2 tadi..oo baru stat Jelajah 1 malaysia ni sebab baru stage 1 perjalanan dari Kuala Selangor hingga Lumut. so, situ akan tempuh la sabak bernam (kampung atuk belah ibu), teluk intan, kg. gajah, lambor, bota, air tawar dan seterusnya sampai la ke lumut..eh, lama tak g Lumut..huhu..

group first, aku ingat habih dah..pastu kenderaan lain takleh jalan lagi..ni mesti ade lagi...sebab polis banyak giler naik moto tu..dah la laju tahap maksimum..

haa..kan..dah kate dah..mesti ade lagi..:) lagi banyak...

habih dah...

jom layan aksi dani ngan uncle pami nye n opah ude nye..


terpeleot anak aku tu mi..:)

peace!

mi, training ke tu? :p



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

5 comments:

white rose said...

aku xtau pun ade jelajah basikal nih...

umah aku masuk ke dalam...
semalam bru ade member bgtau, ade geng basikal jalan menuju ke ti...

adey...terlepas nak snap...

hahahaha...

Puan Jiha said...

ish ish kejap je dah besar dani ni... bestnye

tunbegia said...

sungguh comel,

salamm,

:: p R i n c E s S _ N :: said...

dani..awat tlentuk jekk hang...wake up..wake up..da besa mntk beskal kt mama..

JIVEBUMZ said...

patutler sepanjang jalan nak ke sabak jem gilerr semalam tak pernah2 jem huhu