Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

ragam suami : tu utk baby la papa...

ank buah enady yg aku cakap dah balik Indon tu kan...David Iskandar
sebelum balik Indon, sempat lagi dia belikan adiah utk baby aku nanti....
disebabkan dah tau gender..(insyallah) dia belikan la kete control kecik ni...
thanks david...

tapiiii.....

nk tau sape yg dah belasah main dulu???

sape lagi...ayahnye la...

tu tu tuu..tgk tu...
tak jemu2 dia main hari2...
sampai aku tak larat nk larang dah...
hurmm...macam2 papa ni la..

laki sape???

hahaha..laki aku jugak kan...

huhu..layan kan ajela...

♥ honey ♥

naufal : shaolin soccer...

naufal sudah botakkk...
gegegegee..lagi cute maa...
geram je aku tgk....
jom layan gambo je...
tiada idea mahu caption ape...






♥ honey ♥

kejamnye manusia itu!!

Sumbat bayi dalam tangki tandasOleh Johan Afandi
johan@bharian.com.myJOHOR BAHRU: Seorang wanita berusia 21 tahun disyaki membunuh bayi lelaki yang baru dilahirkannya Isnin lalu dengan melemaskan anaknya dalam pam tandas sebuah sekolah memandu di Segamat, bagi melindungi hubungannya bersama dua lelaki daripada terbongkar.

Mayat anaknya itu kemudian disumbat dalam tangki pam tandas berkenaan sehingga menyebabkan tubuh kecil itu remuk dan pecah.

Namun, rahsianya tidak bertahan lama apabila orang ramai yang merungut bau busuk dari tandas berkenaan membawa kepada penemuan mayat bayi yang mula membengkak dan reput.
Sumber polis semalam berkata, kepala bayi yang baru dilahirkan itu hampir hancur akibat disumbat dengan kuat ke dalam tangki pam.

Beliau berkata, lima hari lalu, dia dikatakan ke sekolah memandu berkenaan bagi menduduki ujian memandu, tetapi tergesa-gesa keluar dari kenderaan dengan alasan untuk ke tandas kerana sakit perut.

Difahamkan, ketika kejadian, dia berada hampir dua jam da…

37 weeks pregnant

Hello Nurliyana!
37 weeks pregnant


Only two weeks or so to go! This week, your baby is busy shedding his downy coating of fine hair (called lanugo) and his coat of vernix caseosa - the cheesy substance that protects his developing skin. Your baby swallows both of these secretions, which stay in the bowels until birth. Then your baby will excrete a blackish waste called meconium that becomes his first bowel movement. Meanwhile, you may be feeling huge - and increasingly impatient. But try to get as much rest as possible - even if sleep is difficult, you'll appreciate it after the birth.

• Find out more fascinating fetal development facts.
• Read more about being 37 weeks pregnant.


♥ honey ♥

semakin mendebarkan hati!

: gambar hiasan :

berita yg sangat mengejutkan aku dan enady...

aku dipaksa bersalin pada 38 minggu atau 40 minggu!!!

duhai hati...tenanglah dikau...

kenape dipaksa bersalin?

aku disaspek kencing manisla uollss...

sekarang ni aku tgh berdebar2 tgu panggilan dari nurse klinik desa tmpat aku selalu check up tu...

nk konfem kan appoinment aku ngan doc O & G...

dan bila dah jumpa doc, doc yg akan decide tarikh bila harusnye aku bersalin..

note : nape rajin aku buat banyak entry hari ni...padahal aku mmg busy gile ari ni...

♥ honey ♥

pengalaman terindah

nk tgk baby gerak2 tak?
hehehe...
ni mase minggu lpas...35 minggu...
walaupun tak berapa jelas sangat tapi ...tak tau nk kate ape...
seronok tgk baby gerak2 tu...
aktif sangat..makin lama makin cepat kiraan yg sepuluh kali gerak tu...
kul 2 dah habih dah...

♥ honey ♥

checkup 36 minggu = 9 bulan

semalam aku check up 36 minggu...
maknanye...usia kandungan ku udah genap 9 bulan...
rutin macam biasa la...
BSP kena buat lagi...habih tanganku lunyai akibat dicucuk2..huhu...


result :

berat : naik lagi 0.7 kg...aisshhh..bila nk turunnye ntah...

hb : tak amik minggu ni sebab yg 2 minggu lpas punye normal...

urine : ok...

blood pressure : ok jugak..

denyut jantung baby : makin lama makin kuat kedengaran...aktif...

kaki : still bengkak lagi tapi tak sebengkak last week...bila jalan pun dah tak rase kebas2...

tangan : part ni pulak yg kebas2...nurse kate banyakkan minum susu..itu adalah effect dr badan kita yg kurang kalsium...3 kali sehari katenye..


: result BSP :

ade kejutan semalam...
mmg mendebarkan...
tu later...

♥ honey ♥

CONTEST ANNIVERSARY @ SHOPPERLICIOUS

- STICKY MODE -

Attention Ladiesss!!!Coming March genap Shopperlicious setahun!! Sempena Anniversary Shopperlicious, we alls nk buat contest & bg hadiah kt u alls.. =) So jom ler try klu korang nk dpt kasut free.. Caranya we alls explain kt bawah..
T&C!! 1- Be my followers!! ( yg ni mmg WAJIB!)
2- Buat post ttg Shopperlicious dlm blog korang dgn cara yg plg kreatif, inovatif & b`jaya m`beri kesan kpd readers.. 4- Ceritakan skali item yg pernah korang beli di Shopperlicious (**sekiranya ada).
3- Korang blh copy pic dr Shopperlicious & m`edit utk tujuan contest ni kat blog @ youtube 5- Setiap post @ promosi harus di sertakan link http://shopp3rlicious.blogspot.com/
6- Dlm post korang mst juga ada ayat ni" kenapa kene beli kasut di Shopperlicious kerana..... "
Hadiah!! 1st winner - 2 pairs wedges + 2 pairs earing + watch +padding shoe +mystery gift
2nd winner - 1 pairs wedges + earing + belt + padding shoe +mystery gift ** Saguhati akan di berikan kpd post yg di rasakan l…

COKLAT BEAR

comelkan..

rase macam sayang nk makan..

huhu...

♥ honey ♥

baby : naufal dan giginye..hikhik

♥ honey ♥

baru dapat

♥ honey ♥

khasiat susu kambing

terbukti kesannye...ingat tak yg aku dulu pnah sakit kulit tu...ala...bukan skit tapi gatal tu...
aku try la minum susu kambing fresh ni...segar dari ladang tau...siap pegi lagi ladang dia...
cadangan dari jiranku, cikin...

alhamdulillah....aku minum kadang2 2 kali seminggu...
kesannye gatal tu hilang....
dan elok jugak untuk baby dalam perut ni...supaya tak dapat sakit demam kuning...
tu ibu akula yg pesan..minumla 2-3 teguk untuk elakkan kuning tu..tapi aku minum satu botol..hikhik..sebab sedap la...

dulu aku macam geli gak nk minum...yela..kambing kan..bau busuk...tambah2 pulak aku ade pengalaman pahit ngan kambing ni mase kecik2 dulu...(kena kejar ngan kambing gile mase aku tadika, sampai aku fobia terus ngan kambing tu)

tapi bila aku tekadla gak dalam hati, apa salahnye cuba...banyak jugak khasiatnye bila aku google kat internet...lama2 jadik cam dah biasa....takde pun bau2 busuk kambing tu...tak jugak rase lemak sangat macam susu lembu tu...

kat sini aku copy paste balik khasiat2 susu ka…

meja makan ku yg baru tak baru

baru tak baru la kan tapi ianya...
baru di rumahku..hehe..
sebenarnya meja makan ni pemberian anak buah enady yg telah pulang ke Indon pada hari sabtu lpas...
David Iskandar...telah 10 tahun jugakla berkhidmat di bawah jagaan enady...
telah habis kontrak pada tahun ini...
sedihla jugak sebab dulu kalau aku gaduh2 drama2 ngan enady, mesti aku carik dia nk tanya enady ade dtg keje tak...huhu...kiranya dia taula sejauh mana hubungan kami..gaduh baik gaduh baik..hehe...

mase belum lap, mmg nmpak buruk bersawang2...
bila dah lap..huhu..nampak cam baruuu...fuyooo...takyah dah beli meja makan..
sebelum ni mmg ade bercita2 nk beli baru...
tgl nk beli kabinet je lagi...ko tgk tu barang2 atas meja tu...takde tempat nk letak la...
oh ye, meja makan yg lama, aku bagi kat kakak ipar ku kat nilai tu...

♥ honey ♥

meja makan ku yg baru tak baru

baru tak baru la kan tapi ianya...
baru di rumahku..hehe..
sebenarnya meja makan ni pemberian anak buah enady yg telah pulang ke Indon pada hari sabtu lpas...
David Iskandar...telah 10 tahun jugakla berkhidmat di bawah jagaan enady...
telah habis kontrak pada tahun ini...
sedihla jugak sebab dulu kalau aku gaduh2 drama2 ngan enady, mesti aku carik dia nk tanya enady ade dtg keje tak...huhu...kiranya dia taula sejauh mana hubungan kami..gaduh baik gaduh baik..hehe...

mase belum lap, mmg nmpak buruk bersawang2...
bila dah lap..huhu..nampak cam baruuu...fuyooo...takyah dah beli meja makan..
sebelum ni mmg ade bercita2 nk beli baru...
tgl nk beli kabinet je lagi...ko tgk tu barang2 atas meja tu...takde tempat nk letak la...
oh ye, meja makan yg lama, aku bagi kat kakak ipar ku kat nilai tu...

♥ honey ♥

indahnya saat itu

malam tadi aku rase macam baby dah ade tdo kat sebelah aku...

sweeet sangattt....

bayangkanla...dalam kul 1 pagi tu..baby dok bergolek2 lagi dalam perut ni...

tendang sana sini...syukur sangat sebab tak rasa sakit pun...

aku ngan suami siap sembang2 lagi ngan baby...

lagi kite bercakap lagila baby kuat gerakan dia...

macam tindak balas la...sampai rasa nk berlinang dah air mata ni...

aku ingat dah contraction dah...

last2 dua2 laki bini ni tertdo sambil tangan kat atas perut aku..hehe...

tak sedar pukul bape..sedar2 jam dah 5.45 pagi...hehe..

tu pun sebab alarm bunyi..


♥ honey ♥

nUR Rania Darwisya

mase balik kampung last week sempat jugakla aku melawat sahabat baikku, hawa yg baru je dapar baby girl...eh, takla baru..tapi mase bulan januari ari tu la...8 hb kalau tak silap..
seb baik hawa tak balik Sg. Petani lagi...sebab mase aku balik tu dia tgh siap2 nk balik umah suaminye, Rizal kat SP nun...

Nur Rania Darwisya binti Mohd Rizal...
sedap kan nama baby girl ni...
hawa lahirkan baby ni tak cukup bulan..mase 8 bulan dah deliver dah...takde masalah ape2..hawa kate maybe stress kot sebab keje...org keje bank ni mmg tak banyak masa terluang...tambah2 pulak hawa selalu balik SP umah suaminya...kira nya long distance punye travel la...hawa keje kat KL, Rizal keje kat SP...lpas ni maybe Hawa akan berenti keje n carik keje lain kat SP nun..



bila tgk muka baby ni sebijik cam muka ayahnye...
hehee..jgn mrah aa we....nanti baby dah beso ikut muka ko plak..kihkih..

ok, serba sedikit wedding dorang pada bulan 5 tahun lpas...klik kat link yg aku dah taruk kat bawah tu k...


http://honeysour00.blogsp…

roh rajin menjelma =p

hikhik...dah lama makan nasik lemak buatan sendiri...
tu yg semangat nak buat tu...
bahan2 aku dah prepare dari semalam lagi..
kiranya bangun pagi2 terus masak je la...
tak complete sangat pun..sebab timun tadak...
aku tak makn timun sangat...

banyak jugak aku buat..siap boleh kasik jiran lagi..hihii...
motip utama, nak pulangkan pinggan dia dulu sebelum ku bercuti panjangg...

♥ honey ♥

36 weeks pregnant

Hello Nurliyana!
36 weeks pregnant


At the end of this week, you're going to reach an important pregnancy milestone - your baby will be considered full-term. That means you could give birth any day now. As your baby gradually drops down in your pelvis in preparation for birth, your lungs and stomach will finally be able to stretch out a little so you'll breathe more easily. On the down side you may find you need to go to the loo more often as your baby squashes on your bladder.

• Find out more fascinating fetal development facts.
• Read more about being 36 weeks pregnant.

♥ honey ♥

double prosperity

belagak wooo malam tadi...ecehh..

tgh tgk tv, ade pulak iklan mcd ni....otomatik tercakap kat enady..

"pa, jom layan double prosperity nak...selalu kite makan yg satu tu je kan..kali ni double pulak nak?"

enady layankan aje mininye ni...

lpas siap2 pasang bende baru tu (hehe..tu later i citer k..)
terus je berdesup naik kete ke Mcd Drive thru kat bangi nun..
malas nk bersiap, aku pakai short je..kate drive tru kan...
sakai la sket..hehe..
beli2 terus balik umah...

makan dgn lahapnye....
at last....tak habisssss..sebabbb...

kepedasan teramat la uollsss...
kate double kan...
tula tamak lagi....

♥ honey ♥