selamat pengantin baru Hawa n Rizal

hai...
sori la korang..
busy betul saya ari ni...
banyak nye keje..alahaiii..
ni pon curik2 apdet jap...
entry kali ni sangat panjang ok...

weekend ari tu saya balik kampung...
kawan baik saya kawen...
hawa..
kiranya kawan dari saya form 4...
saya ni tak ramai kawan baik...
baik yg maksudnye baik sesangat la...
ala yg sanggup susah senang bersama2 tu..
maklumlah Form 2 je saya dah pindah sekolah kat kampung...
kawan2 pun tak ramai...
dorang kater saya ni orang Yap Ah Loi..( budak bandar ~ kebetulan mase Form 2 belajar sejarah Kuala lumpur kan..)
hahaahaha...saya ingat lagi sape yg ckp mcm tu..
adela..rahsia...

jadi, Form 4 lah baru saya kenal betul2 ngan bebudak sekolah tu...
Form 4 kene dok kat makmal..
sebab tak cukup kelas..
jadi, satu meja makmal tu ade 5 orang...
saya ingat lagi geng saya yg 5 org ni...
hawa, dayah, nughui n peto..
nughui je yg saya x dpt contact...
mane ntah menghilang dia..
dari kiri : peto, juju, saya, hawa n dayah...
huhu, banyak kenangan saya ngan hawa ni..
satu kampung lak tu...
pegi mane2 semua sama2...
berkepit je ke hulu ke hilir...
kadang2 saya nak g dating, saya cakaplah saya kuar ngan Hawa...
hahahha..jahat mase tu...
ibu saya sangat straight...jgn haraplah nak kuar sesaje...
sorang2 kawan sekolah kawen..
tak lama lpas ni, saya pulak...
alang2 g kenduri Hawa kan, saya kasiklah kad sekali pada kengkawan yg lain...
Hawa ade offer saya jadi pengapit dia..
tapi saya macam segan lah sebab nanti orang kampung semua tgk...
dahla saya ni badan bagai dipam pam..huhu..

oh ye, menyingkap kisah bagaimana Hawa n Rizal boleh kawen...
bermula begini...
yg saya tahu jelah kan...
pada pertengahan tahun 2004...
cuti semester 3 bulan...
saya hawa n peto keje part time kat Pasaraya Halida kat area kg saya nun...
saya n hawa amik shift malam memandangkan saya n hawa rumah dekat2..
peto amik shift pagi je...
Rizal juga keje tempat yg sama...
juga shift malam...

dah lame2 keje n knal2...
Rizal ni selalu suh saya kim salam ngan Hawa...
tapi Hawa tak layan je...
kawan2 je...kata hawa..no more...
sebab Hawa ni mmg jenis budak yg baik..
kira macam pompuan melayu terakhir la..
tapi kadang2 brutal gak...
dia budak pandai...otak geliga...
speaking English mmg terer..
mmg saya tahu Rizal ade propose Hawa nak kawan lbih dr tu...
tapi Hawa senyap lagi...
yelah mungkin pk jugakkan Rizal tu keje Pasaraya je...
sedangkan Hawa tgh belaja...
mmg memilih mase tu..
malu kot ade pakwe keje pasaraya je..=p
masuk je study part 5 n 6...
hawa sambung degree..saya stat keje...
sampaila sekarang...
saya n hawa dah jarang bertemu mcm dulu..
msing2 bawak haluan sendiri...
cuma time raya je, kitorang jumpa n sembang2...
dah nama sekampung kan..harusla jumpa...
bulan satu ari tu saya decide nak kawen bulan 6...
tup tup hawa juga nak kawen bulan yg sama...
itupun ibu saya yg bagitau...
saya terus call hawa..
tanya ko kawen ngan sape...
jeng jeng...ngan Rizal...
hahahahah...perasaan saya mase tu usah cakapla...
terkejut...sebab tak sangka akhirnya Rizal berjaya dapatkan Hawa...
jika dihitung...adelah 7 tahun dia cuba jugak propose hawa....
itulah yg dinamakan jodoh kan..
unexpected!


rizal..rizal...bertuah ko dapat si hawa ni...
ko jaga dia baik2 k...
selamat pengantin baru untuk hawa n rizal..
oiii..kenduri aku nanti jgn lupa datang plak...
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...