Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

hp ke streamyx @ broadband??

suami ade bertanye...

papa dah gaji n dapat rezeki lebih...
ma nak hp ke broadband ke strimix?

mmmm...sampai sekarang aku tak jawab lagi...
aku jawab...jap jap nanti ma pk dulu...

rase2 korang,..
ape yg better ek...
memandangkan hp aku ilang ari tu kan
jadi, aku rase macam nak hp...

tapi broadband pun aku nakkk...
kalau internet..better broadband ke strimix ek?

adoii..susahnye membuat pilihan...


♥ honey ♥

selamat hari lahir buat ibu tersayang

Hari ini bersamaan dgn 30 oktober 2009... adalah hari ulang tahun kelahiran ibuku yang ke - 46... Selamat hari lahir ibu... semoga ibu sentiasa sihat selalu.. ceria2 selalu... hidup diberkati dan dimurahkan rezeki kita sekeluarga... panjang umur... along dan adik2.. ijai, anep, kak yang dan ika sentiasa sayangkan ibu... sayangkan juga ayah dan family kiter...


♥ honey ♥

nk tanya : ikan keli elok tak utk orang mengandung?

lately, tulah lauk aku tiap2 hari waktu lunch...
nasi putih, ikan keli goreng, sambal belacan dan sayur (ikut mood)
tak lupe kicap...kicap takleh tinggal la...

aku ade dapat info..
yang org pregy tak elok sangat makan ikan keli..
sebab ape ek...

ikan keli tulah je yang boleh buat aku berselera makan...
ikan lain...uwekkk..


♥ honey ♥

Pompuan pregy amatlah sinonim dgn sifat MALAS

tajuk panjang lebar..lupakan..

balik pd citer asal,
apsal ek...? sape2 yang pernah atau sedang pregy ade tak mengalami sifat ini...
MALAS...
malas dalam semua hal...

aku..benda yang paling malas sekali aku buat adalah...
malas nak bangun pagi g keje..
adooii..bende tu nak tak nak aku kena buat jugak..
sebabnye..huhu..cuti ku sudah habis...
nasib baikla..aku takde alahan yg teruk..
kalau tak mau je aku cuti hari2...
terpakse...

sedikit cerita sentap yg berkaitan dgn sifat malas..

semalam...aku punyala malas nk masak bila balik keje..
walaupun dalam freeze ade ayam dan telur...
so, tengahari tu aku turun cafe dan beli santapan utk lunch dan juge aku tapau sekali lauk utk enady makan malam..
( waktu malam, aku tak berape nk makan sangat..just makan buah n roti2 je )

semalam balik keje pun agak lambatla sket...
kul 7.05 malam baru sampai umah...
sebab kalau aku masak, aku balikla awal sket...
ntah kenape semalam mood rajin dtg bila waktu opis dah berakhir...

sampai umah...terus masak nasik...
sementara tgu na…

aku google saje

hikhikhik...
nak gelak dulu la...
mmm..ingat tak entry semalam ni...

http://honeysour00.blogspot.com/2009/10/wahai-suami-yang-baik-hati-lagi.html

hehehe..kan aku taruk gambo ni kan...


sorilah korang...
sebab ramai yg pecaya tu gambo perut aku..

bukanla weiii..bukan tau..muukannn..mukan mukan..
hah..bape banyak mukan (bukan) da..
gambo tu aku google saje...
takkan le aku nk letak gambo perut aku lak kan..
bahaya wooo..18 sx dah nanti kang..

utk adik aku yang nun kat UIA nun..
sori dik, tu bukan gambo perut along yer...
tu gambo along curik kat google...
harap maklum..
dan juge utk pengetahuan adik, along belom tau lagi jantina baby dlm perut along ini..hihihi..
nanti2 dah tau along roger kamu k..

korang2 pun, jgn pecaya lagi ek..
aku pun lupa la nak mention kat ctu, gambo tu aku hanya google..
aiyarkk..
soriii...


♥ honey ♥

Man U vs Barnsley 2-0

clap clap for Man U..
walaupun kalah di tangan Liverpool,
akhirnya Man U bangkit kembali utk game seterusnya...
tapi bukan EPL( English Premier League ) ek..
ni Carling Cup...

player yg diturunkan majoriti player baru n muda...
first goal pada minit ke enam dijaringkan oleh Welbeck...
dan pemain gantian, micheal owen menjaringkan gol kedua pada minit ke-65...
hihihi..mesti pas ni owen menjadi kesayangan ferguson...

♥ honey ♥

takde alahan ke?

terima kasih pade Chikstar yang sudi bertanya...

jawapannye :

sape kate aku takde alahan..tapi taklah sampai mabuk2 teruk..

aku dah delayed period selama 8 hari...
mula2 aku delayed 3 hari je terus g buat UPT (urine pregnancy test)
beli yang murah je RM5.90..
resultnye -ve... sebab ape..sebab aku buat waktu tengahri..
hahaha..giler..excited giler...manelah tau kena buat pagi2 n pada air kencing pertama...
hampa jugakla mula2..tapi bila tau sebabnye...
terus nak beli lagi UPT tu...
kali ni beli yang mahal sket..RM10 brand Dip n Test..
nak try buat pagi2 pulak...

aku biar dulu..kot2 piyed aku mmg lambat ke hape ke kan...
sampai 8 hari, aku mula rase cam..nape aku tak piyed2 lagi ni...
aku try UPT pd hari ke 8 aku tak dtg piyed...

subuh tu dalam kul 5 pagi, aku terbangun sebab batuk yg kuat sangat...
sampai terduduk2 aku kat toilet..
sakkittt...
demam tak pulak...
bila dah setel semua, baru aku teringat...nak buat UPT tu...
alhamdulillah..resultnya +ve...
terus rase hilang sakit batuk2 tu..padahal mmg tgh ba…

wahai suami yang baik hati lagi penyayang

kasihanilah isterimu yang sedang berbadan dua ini...
bantulah isterimu....ringankan bebannye...

itulah yang hanya aku mampu lakukan..
berdoa pada kawan2 di luar sana yang mempunyai suami yang sedikit pun tidak punya rasa belas terhadap isterinya...

adat orang berbadan dua...
perangai nye mmg pelik2 sikit...
jgnlah hairan wahai suami suami..
fahamilah keadaannye...

pls pls n pls...
sedih aku bila si suami yang tidak langsung ambil berat tentang keadaan isterinya yang pregy..

syukur alhamdulillah, suamiku tidak seperti itu...terima kasih sayang...

note : tiada kaitan dgn sesiapa yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia...hanya emosi aku sendiri..


♥ honey ♥

jalan maut

Bayi antara empat maut dua kereta bertembungOleh Haika Khazi
mfaizul@bharian.com.my
PERODUA Kancil dan Proton Saga yang bertembung di Kilometer 1.5, Persiaran Selatan, Jalan Kajang-Dengkil, dekat Putrajaya, tengah hari semalam.

PUTRAJAYA: Empat sekeluarga, termasuk seorang bayi perempuan berusia tiga bulan, meninggal dunia apabila kereta Perodua Kancil yang mereka naiki bertembung dengan sebuah Proton Saga, di Kilometer 1.5, Persiaran Selatan, Jalan Kajang-Dengkil, dekat sini tengah hari semalam.

Mereka yang terbunuh ialah Wan Hanisah Wan Ibrahim, 56; dua anaknya, Nor Lenny Marlina Mohd Zawawi, 28, dan Nor Adilah, 26; serta cucunya, Siti Nur Balqis Mohammad Ariffadilah, tiga bulan yang juga anak Nor Lenny Marlina.

Kejadian berlaku jam 1 tengah hari ketika kereta yang dipandu Nor Adilah dari arah Kajang ke Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), bertembung dengan kereta yang terbabas dari arah bertentangan.
Nor Adilah dan Nor Lenny Marlina meninggal dunia di tempat kejadian, manaka…

Taman Tasik Cyberjaya

ok ok...korang dah tak sabar nk tau kan aku g mane ari ahad ari tu..
name taman ni Taman Tasik Cyberjaya
dekat je ngan Putrajaya...
kalau korang nak ke Putrajaya dari Highway Elite yang nak ke KLIA tu...
korang exit di Putrajaya..
dan terus...jgn masuk MEX (Maju Expressway) tu..terus lagi...
dan akan nampak Measat kat sebelah kanan...
jalan depan sikit akan nampak signboard ke Cyberjaya...
dan masuk situ...
then carik Kelan Komuniti Tasik Cyberjaya....
bersebelahan dengan Multimedia Malaysia University (MMU)
dan juga dekat dgn Majlis Perbandaran Sepang...

saje aku taruk gambo beso2..
hahahaha...
nak kasik korang puas mata nengoknye...
nanti kalau korang pegi, rojer2lah aku ek..
leh kita picnic bersame2...

jom layan gambo...



pokok nangka pun ade...









lompatan yang tak menjadi..

cak!


testing testing..

over ke i peluk2 ni ek..hehe..

aku suke sangat ngan yang berjurai2 tu..ape ek nama dia..

pagi2 makan nasi lemak dulu..

♥ honey ♥

yang sungguh mendamaikan

cuba korang teka kat mane ni..?
kalau sesape yang dh tgk fesbuk aku, sure dia tau..
hehehe...

♥ honey ♥

tq banyak2 jivebumz

entry copy paste dr Jivebumz
Hepi bufday my darling honeysour Sesungguhnya akak terlupa yang teramat yer dik.. bufday nana dah terlepas...hukhukhuk sori sangat2.. apepon masih belom terlewat untuk akak wish "SELAMAT HARI LAHIR" semoga panjang umo serta dimurahkan rezeki.. Jaga diri dan baby baik2 yer! tak lupe jadilah isteri yang solehah..hihi




muahhhhhh banyak2 untuk nana hihihi


lots of luv,
sis ila

♥ honey ♥

tanpa dirancang

: cantik kan view ni...original tau..no google2..:

malu kat Qaseh bila buat entry ni..
hehe..kan aku dah war2 kan ari tu yang weekend lpas mmg aku tak g mane2 kan...
Qaseh cakap, ye ke tak de g mane2...hahaha...akhirnya aku keluar jugak...tapi hari ahad..
yelah, hari sabtu suamiku bekerja...balik pun lewat..kul 5.30 ptg baru sampai umah...

bila suami takde, aku membizikan diri la dgn buat2 kerja2 rumah...
basuh kain, sidai kain, lipat kain, masak...
jemur bantal, jemur comforter...

bila enady pulang dari kerja, tak sampai hati lak nak ajak dia kuar jalan2...
padahal hatiku meronta2 nak g jalan2 amik angin luar...
demi suami tercinta...ku lupakan hasrat itu...huhu..

sori to Cikpuanmiera...
huhu...dia ajak aku g makan2 ptg tu kat gate 1, Putrajaya
tapi tak dapat nk join la...
ampun na...
bukan rezeki aku nk makan ngan ko kan...lenkali ek...

berbalik pada citer asal..
jap2 lagi aku apdet ek mane enady bawak aku pada hari ahad tu..
tempat nye mmg best,..
sungguh mendamaikan...
dah berangan nak bawak baby nan…

@ Restoran D'Limau Nipis

hikhikhik..
saje je aku besokan gambor tu bagi korang terliur...
hari jumaat malam tu, enady tanya aku, aku nk makan ape...
hehehe...dia cakap takpe..cakap je nk makan ape,
dia belanje sempena ngan bufday aku pd 22 oct ari tu kan...

mesti ramai yang tertanya2 aku dapat adiah ape kan...
bagi aku, aku dah tak kesah semua tu...
sebab aku tau enady bukan jenis yang manjakan isteri dgn hadiah2..
dia manjekan dgn cara lain..hehehe..

jadi bila dia cakap takde adiah, aku senyum jelah...
hehe..sebab aku tau, enady mmg selalu suprisekan isteri dia ni..huhu..

aku cakap kat enady, aku teringin sangat nk minum air Limau nipis special tu...
yang kat bangi tu...
hehe..tu je yang aku nk makan..

enady ingat aku nak makan kat tempat mahal2 tu...kat hotel ke...seafood ke..
rupanya nak makan tu je..

korang tau tak tempat ni...
bagi yg dah bese kat bangi, macam Princess N tu mmg surela tau tempat ni kat mane kan...
meh aku bagi map...

alkisahnye, aku tak dapat nk snap gambo makanan yang kitorang makan...
sebabnye, mase makan…

pagi2 lagi dah buat aku gelak guling2..

ok..guling2 tu tipu k..=p
yang pasti mmg aku gelak la..
hahahahhah...
meh aku kongsi ngan korang jugak..
baca ye...
semoga terhibur...


1. Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Suami : Kenapa?
Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium
isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?
Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"

>============================================================================

2. Nak dijadikan cerita, suatu hari Pak Pandir melalui satu lorong
yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macam mana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas. Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik. Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk
mengka! ji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebi…

tiada berkesempatan utk apdet

tiada berkesempatan utk apdet citer baru...
citer baru ade, tapi betul2 aku kesuntukan masa ari ni...
maaf.....

dan selamat berhujung minggu...

aku weekend ni tak de g mane...
dok umah saje jadik suri rumah sepenuh masa...

♥ honey ♥

gambar dulu2

nasib baik ade tarikh kat gambar tu kan..
kalau tak, aku pun tak ingat mase ni umur aku berape...
kate orang nanti muka baby kite ade iras2 kite mase kecik...
hehehhe..aku dah terbayang2 dah ni...
ngeeeeeeee....
secara tak sengaja, terjumpa gambar ni mase balik kampung atok time raye kedua ari tu...
mesti arwah nenek yang simpankan...
rindulah kat nenek...


gelak sakan nampak..hehe..mase ni kat Taman tasik Titiwangsa tau...
kalau ikut tarikh tu mase ni umur aku setahun dah la..

gambar2 kat atas ni, ade ke rupa aku yang sekarang ni..hehe..

♥ honey ♥

my mum mase muda2

ibu aku sekarang dah celik IT..hehehe...
maklumle dah ade strimik kat umah...
agak2 mase pantang nanti lehla aku on9 kan..hehehe...

ade ke iras aku rupa ibu aku ni...?
hehehe..

dulu boleh je kan kalau nak pakai skirt ke suar pendek ke..hahaha..
sekarang ni..cubala try pakai kalau nak kena pelempang maut ngan ibu ayah aku...
hehehe...

♥ honey ♥

bola sepak : Man U vs CSKA Moscow 1-0

nak kongsi dengan korang wahai peminat Manchester United...
walaupun aku tak berkesempatan nk tgk, tapi pagi2 lagi mase nk drive g keje bukak channel Hotfm...
kan ade berita kul 7 tu...
berdebar2 dgr result Liga juara2 semalam
nasib baik la menang walaupun menang tipis je 1-0..
lawan ngan CSKA Moscow - kelab dari Russia

clap clap clap for Man U...

ape sudah jadi dgn Liverpool???
kalah lagi...

ape2 pun ramai2 kita tgk Liverpool vs Man U ari ahad ni kul 9.00 malam ye..
channel bape aku tak sure...
mesti antara channel 811,812...astro ye..


♥ honey ♥

macam mane ko leh banyak dik?

ni aku punye...
baru RM34.45...
camne si Zack-u leh dapat sampai seribu lebih...
nak jugakkk....


♥ honey ♥

selamat hari lahir utk diri sendiri

makin tua dah aku...
makin lupa org nak ingat bufday aku..hehe..
kalau mase study dulu, mmg tak putus2 msg..hehehe...
apakah tandanye itu...? tell me nowww!!!
=p

oklah, selamat hari lahir utk diri sendiri...
yang ke berapa??
korang kira sendiri ek...
aku lahir tahun 1984...
haaa..kira cepat...:>)

malam tadi takde ape yang menarik...
2-2 tdo dgn lenanya...
hehehe...

thanks to adikku yang manje, kak yang...
tepat kul 12.00 malam dia wish...

juge buat sahabatku...zetty hayat...
tak lupa ye dgn sahabatmu yang sorang ni...

thanks to all yang wishhh bufday i ari ni...
tke care ya..
tq tq tq tq tq...


really thanks to :

ana aka cikpuanmiera
http://cikpuanmiera.blogspot.com/2009/10/eppy-besdey-my-sayang.html

♥ honey ♥

review : Sumpah Bunian

enady yang addict giler citer ni...
bukan aku tau..hahahahha...

dia mmg tak sabar tgu kul 8.35 malam setiap malam hari isnin sampai hari khamis...
aku layankan aje..hehe..
papa papa..
bila dia suka aku pun jadik suka la...
tgj tv same2, gelak sama2, menyampah pun sama2...
menyampah dgn pangai Elly Mazlein dlm citer ni yang tersangatlah gedik...
aku tak taula kalau ade orang yg macam ni kat dunia realiti, mesti dia tak ramai kawan kan..hahaahaha
over gile...sakit hati aku tengok...
hahahhaha..haaa kau..terus emo...
kalau korang tgk pun gerentila very menyampah la..hehehehe
sian elly mazlein..mmg mnjadi la watak dia tu sampai boleh buat orang tak suka giler babas...

oh ye citer ni, aku suke tgk sebab Nora Danish...
dia sangat cantik bila bertudung...
comel..eeiii geram...
pakai baju selekeh pun mmg cun habis...
macam padan je ngan si Adam tu..lakonan Rizal Jaafar - pelakon Jelatang yang jadik anak laki si marissa tu..

jom la korang..layan citer ni...
kalau bekerja mmg tak dapatla tgk yang pukul 4.30 petan…

thanks readers

mmm..walaupun takleh lawan aku punye graf ngan VP atau Ceera..
tapi angka itu buat aku betul2 rase terharu...
makin ramai rupanya readers...
tima kasih banyak2 la...

conclusionnye, ramai yang view mase hari bekerja kan...
hehehe..sebabnye aku pun jarang update hari minggu...
kalau ade pun , itu adalah entry autopublish...
hari minggu hari bersama family...

di kesempatan ini juga, maaf sekiranya ada hati yang terluka dengan penulisan di blog ini...
tegur2la ape yang patut ditegur...

kalau dapat jumpa semua readers kan best...kan...

♥ honey ♥

berjalan2 di Bagan Lalang

hari ahad tu, adik aku ijai datang lepak kat umah aku...
tetiba dia macam teringin nak g Bagan Lalang..
aku ngan ady no hal je...on...

aku pun kalau nak main air pantai atau nk tgk sunset,
mesti aku ajak enady datang sini...
best...
dan itu yg paling dekat hahaha...
takpe bulan 12 kang aku nak cuti puas2 n jalan kat pantai puas2...nk tgk sunset puas2...
ape tu...n kat mane tu...hehe..tu supriseee..nanti2 aku jaja citer ni k...
yg pasti..sangat tak sabar nak tgu bulan 12...yehaaaa...

jom layan gambar ajelah ek...

aku dah tak lalu nk lompat cam gitu lagi...
hehe..perut dah berat...
lagi satu, mase kitorang sampai tu, air tgh pasang..jadiknye, air laut macam bergelora2 la kan..
ombak pun jadik cam besar sket...
gerun gak aku tgk..
macam mana la mase tsunami tu kan...
lagi besar dan tgi ombaknye...

hikhik..larat lagi rupanya enady angkat aku...hehe

ijai takut air...hahahha..
malas nak basah2 katenye...

hehehe..lari lariiii...
ombak datang...

dtg pantai mesti tak lupe buat ni kan...hehe..

♥ honey ♥