Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Like Mother Like Daughter Contest

Ingat entry ni ari tu?

http://honeysour00.blogspot.com/2015/03/sama-serupa.html


Ahaaa... Macam tau tau je sedang mencarik contest muka sama.. hehehe...

Tq Dayu ke sape ntah bgtau ari tu...


Macam biasala.. Hantu contest gini lah.. haha.. nak nak contest yang takde voting2 bagai tu...




Hadiah dia RM200 vocher Sogo...

Kalau menang, leh beli baju raya anak2...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Family Visit

15 Mac 2015
Mendapat kunjungan terhormat daripada ayahanda dan bonda tersayang... Tak lupa adinda Ika juga... Oh ya Adinda Ijai dan Fyqa juga... Adinda Anep tak dapat nak join sebab ada hal sikit. Adinda Kakyang memang setiap minggu balik Putrajaya...
Ibu Ayah sampai dalam kul 3 petang plus-plus la...
Rehat jap, terus g IKEA.. Weehooo... G IKEA cuci2 mata je... Rupanya ada sale... patutla ramai... Dalam cuci-cuci mata tu kan,, ahaa,  habis jugak RM60 hengget...
Sempat la rembat meja kecik untuk Dani Zara, standard price RM29.90. Dapat harga RM19.90.. hambekk la kan.. hihi...of kos beli pasu lagi.. nanti kita show off kat sini...
Round-round dalam tu dalam kul 8 malam dah balik... tak sempat nak merasa Meat ball... orang ramai sangat...
Balik tu singgah dinner jap kat Village View, Bangi. SElesai balik semua terbongkang tidur.. hihi, kepenantan tawaf IKEA..
Isnin tu aku keje... Ibu Ayah datang mengejut memang xdapatla aku nak apply cuti lagi... Sebab baru apply cuti Dani nak operate g…

Lunch @ Umai D'Lake, Putrajaya

Jumaat lepas, berkesempatan jumpa kembali setelah menjelang setahun kami terpisah gara-gara TTP. Treasury Transformation Programme.

Tq Kak Izah di atas pelawaan ini.. dan juga belanja kami-kami ni.. :)

Oh ye, bukan Kak Izah dah.. CC Izah... hihi..

Ingat dapatla jumpa Rozy ngan baby baru dia, rupanya Rozy cuti balik kampung...

Aku orang first sampai, jadinya aku lah yang mengorder kan dulu...


Ikan siakap masak stim limau..


Kangkung Goreng


Telur dadar...


Udang celup tepung.


its mine.. Carrot susu..


Posing dulu sebelum makan.. yeayy!

Ada Kak N + Fiqah. Dah darjah 1 dah dia...

Ada Ecah, X-PA En.Zainal. Eh Dato' Zainal.. =p

Ada Mai aka Gina, Kak Zai.. orang-orang kuat KDN..

Kak Izah aka CC Izah..

And Last sekali, Lenon... Lenon tak solat jumaat takpe dia lepak ngan kitorang hari jumaat.. hihi...





Oh yang gambar ni buat aku terharu.. Kak N IbuAfiqah kata sejak aku xde mana ade dah bergambar2 kat Seksyen Wang Awam 1 tu.. alololololo.. so swittt... kat opis baru ni tak ramai sangat macam d…

Sama serupa?

Takde ke pertandingan muka ibu ngan anak sama ek? hahaha...
Upload kat FB gambar ni, ramai respon kata muka anak sama... ye ke? 
Kalau dah majoriti kata sama, memang samelah kot kan... 
Agaknya tu la sebab aku ngan Zara takleh dekat sangat... Panas orang tua-tua kata.. Tapi nak elak pun tak boleh, Zara memang suka melekat dengan aku je sekarang ni...
Bayangkan asalkan aku duduk tengok tv ke, lipat kain ke, makan ke... mesti nak duduk atas riba aku... Hadoihh nak oi, rimas mama... 
Tak baik kan ckp macam tu..hehe, tapi serius la, xleh tahan... sebab bukan masanya... tang lipat kain tu nak ngendeng2... tang tgk tv tu pun.. kalau diam xpelah jugak... ni bergaduh2 ngan aku nak dengo berita lagi, nak dgr dia cakap lagi, xdgr ckp dia, kang menangis,.. huhu... menguji kesabaran betul dak kecik sorang ni tau...kadang-kadang sampai menangis la aku tak paham apa yang dia nak sebenarnya.. hahaa, anak yg menangis, mama pun join ek..=p
Pastu hari tu kena la setepek ngan Enady...ala ma, masa ni je…

Happy Birthday Asfarina Ahmad

Buat perempuan yang bertudung biru itu...

Selamat Hari Lahir As...

:)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Aktiviti Bila Balik Kampung

Awal bulan ari tu baru berkesempatan balik kampung mertua nun kat Jengka nun... Lama tak balik... habis tu asal plan bebetul nak balik je ade hal yang memang tak boleh nak elak. Bila tak plan, haaa, jom la balik anytime... kemas-kemas baju berdesup dah ada kat highway Karak dah.. kahkahkah.. imagine.


Wefie jap seround...ngan sape lagi khenn.. anak daro den ni haa la... Ni cermin depan tak tinted lagi ni, tu dia panas terus kena ke muka... eleh panas sikit je ni Ana.. panas neraka lagi panas Ana. ok muhasabah diri..:)

Balik kampung hari Jumaat malam. Sabtu petang tu Enady ajak g Temerloh nak pasang tinted... Round punya round dapatla kedai murah ni... RM130 tinted + Uv protector + tinted line hitam + tinted line silver. Murah kan? Survey harga kat Putrajaya n Bangi, memang pricey sket la.. sampai RM200 pun ade. oi cekik darah tau. M***** plak tu, camne nak maju cam ni... Harga tu reasonable la sikit... 
Mmm, takleh la banyak bunyi, kita bukan tau masalah orang kan, mesti dia ada reaso…

Kek Penuh Kasih Sayang

Zara ada bufday celebration kat school dia.

Untuk bufday bulan Januari hingga Mac.

Zara 17 Mac, so termasuklah sekali...

Ingat nak order je tapi tiba2 rajin lalu pegila kedai bakery beli bahan buat kek simple ni...

Lagi satu, aku nak Zara happy bila tengok mama dia bukak sendiri kek bebeday tu yu dia..hihihi..

Kena buat lagi sebijik ni untuk Dani n kawan-kawan dia pulak..

Semalam dah bising2 tanya mana dia punya...

Baiklah nak, nanti mama buat awak punya pulak...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Sikit lagi

Thanks to Dayu....

Ari Jumaat ari lepas, kat wasap grup, dia bagitau gambar Zara terselect untuk Top 3. Aku dah baring2 nak tido dah kot mase tu... terus melompat bangun aku dari atas katil...

Haaaaaaaaaa....

Berdebor.. haha...Laju jantung berdegup!

Baru Top 3 tu, belum lagi aku dapat redeem g HK Disneyland tu kan... Hahaha, drama sangat ko Ana! =p

Then bertalu-talu la ucapan Tahniah dari semua.. Tq semua...

Tapi...

Saya belum menang lagi, cuma point tu dah bertambah la.. merapatkan jurang nak redeem point g Hong Kong Disneyland. All included ok.. Hotel, flight, tiket park..

Wow!

Kalau dapat pergi tu memang rezeki anak-anak la ni...




Tinggal 1 challenge lagi akan release pada 2 April nanti. Tajuknya tak tau apa.. Tunggu je lah n upload...

Doakan aku ya dapat redeem tiket HK ni... :)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Cermin yang retak menanti belah

Ku tunggu-tunggu retak dan pecah tapi tak pecah2,... hehehe..
Lama kot dari tahun 2011.  http://honeysour00.blogspot.com/2011/10/retak-hatiku.html
Sekarang tahun berapa?
2015.
Cer kira berapa tahun?
4 tahun.
Pandai...
Dari xde Zara, sampai Zara dah 3 tahun ni lah... =p
Asyik tangguh tangguh tangguh... takde masa konon.. Hahaha...
Sudahnya 4 tahun ko.. hambek.. Alhamdulillah xde apa2 yang buruk jadi sepanjang 4 tahun tu...


Ni adalah gara-gara nak hidupkan roadtax bulan 4 nanti.. better habiskan NCD yang sedia ada ni kan.. rugi kang dah renew roadtax baru nak buat cermin...
Kitorang g kedai Dr.Cermin kat Bandar Baru Bangi. Area JPJ Bangi tu. Tak pasti la seksyen bape kat situ...
Sekejap je haaa.. ade la dalam 2 jam...

Clear giler cerminnya.. hahaha...


2 dalam 1. Sambil repair kete sambil dating sekali.. hihi.. Dating makan je pun.. :)


Petang tu balik dengan cermin tanpa tinted lagi... Sebabnya kena pantang 3 hari... nak bagi gam dia lekat kot. Jangan cuci jangan tinted. Kena hujan takp…