Friday, March 27, 2015

Aktiviti Bila Balik Kampung

Awal bulan ari tu baru berkesempatan balik kampung mertua nun kat Jengka nun... Lama tak balik... habis tu asal plan bebetul nak balik je ade hal yang memang tak boleh nak elak. Bila tak plan, haaa, jom la balik anytime... kemas-kemas baju berdesup dah ada kat highway Karak dah.. kahkahkah.. imagine.



Wefie jap seround...ngan sape lagi khenn.. anak daro den ni haa la... Ni cermin depan tak tinted lagi ni, tu dia panas terus kena ke muka... eleh panas sikit je ni Ana.. panas neraka lagi panas Ana. ok muhasabah diri..:)


Balik kampung hari Jumaat malam. Sabtu petang tu Enady ajak g Temerloh nak pasang tinted... Round punya round dapatla kedai murah ni... RM130 tinted + Uv protector + tinted line hitam + tinted line silver. Murah kan? Survey harga kat Putrajaya n Bangi, memang pricey sket la.. sampai RM200 pun ade. oi cekik darah tau. M***** plak tu, camne nak maju cam ni... Harga tu reasonable la sikit... 

Mmm, takleh la banyak bunyi, kita bukan tau masalah orang kan, mesti dia ada reason ngape dia letak harga tu kan..

Maafkan saye yer tokey kedai kereta M***** tu.


Siap semua dalam kul 5 lebih la.. Ajak lepak jap kat tebing sungai Temerloh ni, melihat kesan-kesan banjir besar ari tu... Yang aku dapat gambarkan ialah dahsyat. Kalau tengok macam ni pun dah rasa takut kan tengok air banjir mengganas tu, apatah lagi bila tiba waktunya nanti... (hari Kiamat)... Mode : Insaf.



Bergambar la kenangan kat papan tanda Temerloh yang dah hilang separuh tu...


Taken by Dani... shaking la abang!


Air sungai kering masa ni.. nampak la pasir yang kat tengah2  sungai tu...



Aktiviti lain xde sangat.. lepak2 masak makan tidur hirup udara segar pagi-pagi... shopping kat Pasaraya Sakan sket.. hihi, murah murah... 

Dua kali mak masak nasi lemak.. nasi lemak mak memang superb la! thorrrbaikkk.... First mak masak tak cukup.. hahaha, Dani siap nak makan 3 kali.. Kali ketiga dia nak tambah, nasi memang tinggal sikit. Untuk Enady je... Pastu esoknya mak masak lagi lebih... Memang berlebih la taknak makan pulak.. haha.. Dani Dani...

OK daaa, jumpa lagi mak n abah.. hujung bulan 4 balik lagi adik ipo den nak tunang... :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

antalya said...

jom mandi kolam kat tekam residence. rm3 je bayo sorang.murah