Skip to main content

Family Visit

15 Mac 2015

Mendapat kunjungan terhormat daripada ayahanda dan bonda tersayang... Tak lupa adinda Ika juga... Oh ya Adinda Ijai dan Fyqa juga... Adinda Anep tak dapat nak join sebab ada hal sikit. Adinda Kakyang memang setiap minggu balik Putrajaya...

Ibu Ayah sampai dalam kul 3 petang plus-plus la...

Rehat jap, terus g IKEA.. Weehooo... G IKEA cuci2 mata je... Rupanya ada sale... patutla ramai... Dalam cuci-cuci mata tu kan,, ahaa,  habis jugak RM60 hengget...

Sempat la rembat meja kecik untuk Dani Zara, standard price RM29.90. Dapat harga RM19.90.. hambekk la kan.. hihi...of kos beli pasu lagi.. nanti kita show off kat sini...

Round-round dalam tu dalam kul 8 malam dah balik... tak sempat nak merasa Meat ball... orang ramai sangat...

Balik tu singgah dinner jap kat Village View, Bangi. SElesai balik semua terbongkang tidur.. hihi, kepenantan tawaf IKEA..

Isnin tu aku keje... Ibu Ayah datang mengejut memang xdapatla aku nak apply cuti lagi... Sebab baru apply cuti Dani nak operate gigi 27, 28 29 April nanti.. Tu pun banyak-banyak kali fikir... Nak ubah tarikh operate dah tak boleh sebab ramai lagi yang Q untuk operate... hadap jelah hantar borang cuti tu... Bos aku ni betul2 ikut buku.. ballance cuti ada berapa then bahagi dgn ada lagi berapa bulan tahun ni.. ada 2.3 hari lagi.. so, 2 hari je aku layak cuti... aku mintak 3 hari, jadinya, lepas bulan April ni aku takleh cuti berderet2 banyak2 dah... phewww...Lagi satu, 27 April tu ade training. Bos punya training plak tu. Nak taknak kena jugakla attend jap pagi tu buat registration... Daftar wad kul 9 pagi.. haihh dilema dilema...

OK sambung...

Lepas balik keje, aku ajak Ibu Ayah makan KFC.. aku dapat voucher RM50 KFC sebab redeem point maybank2u..

Kat Alamanda je. 

Lepas ayah jumpa kawan ayah kat dataran Putra tu, ibu ayah dah nak siap-siap balik...  Satu malam je dorang tido sini... Biasala Ayah..hehehe, mane nak lama-lama tinggal rumah...


Uncomplete : Anep xde... sobs sobs...


Lepas makan, lepak2 jap kat depan air pancut tu... Aloorr, xde pulak air pancut tu keluar...


Kakyang , Ibu n Me..





Zaraaaa, cover perut tu....


Family potrait...


Alahai rindu la anak2 ni...dorang cousin yang sangat happy... Pastu baik je xde gaduh2... Dani paling suka Icha tu.. Kalah adik sendiri tau, Icha dapat layanan terbaik dari Dani.. hihi... Ichaaa, maklong rindu la...




Bersantai-santai kat balkoni rumah aku...



Ayah ngan Ibu... hihi, comel je...




 Merasa jugak bawak kete baru ayah... weeeee...


Lepas balik makan KFC, dorang semua gerak balik Kg. Gajah... kul 11.30 malam sampai ayah whatsapp...

TQ Ayah Ibu Ijai Fyqa datang Putrajaya... sayanggg semuanyaa.. muahciked! :)

Minggu ni pulang nak hantar cucu-cucu.. hihi, aku g oustation seminggu... Jumpa nanti kat kampung... 

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…