Retak hatiku

Ecewah! Tajuk tak menahan..Haha..

Bukan hati... Cermin kereta ni haaa..

Baru perasan pagi semalam masa sampai kat parking basement opis. Terus amik gambar dan call Enady bagitau dia.

Dulu memang dah ada kesan cermin tu macam kena batu kecil. Maybe masa tengah bawak kereta then dok pulak belakang lori, batu2 kecil terkena cermin tanpa disedari. Tapi sikit je kesannya sebesar jarum yang dicucuk.

Enady kata, kena panas sejuk panas sejuklah ni. Tu yang cermin tu retak. Takpe, dia dah call agen insuran dia. Agen dia kata kalau cermin pecah takkan jejaskan NCD. NCD tu apa? aku pun kurang pasti. Yang aku tau aku google dan aku jumpa ni..

What is   NCD?
 
NCD, short for No Claim Discount, is a discount given to the policyholders upon renewal of their motor insurance if no claim is made or arises from the policy for a continuous coverage of 12 months. The discount given is based on a fixed rate provided by Persatuan Insurans Am Malaysia (PIAM) Motor Tariff.
 
 


Yang aku faham, kalau kereta kita tak pernah claim insuran utk kemalangan ke whatsoever, maka untuk kita renew insuran tu, kita akan dapat NCD.. No Claim Discount..gitewww.. Kalau salah, tolong betulkan aku k..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...