Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Menang Water Pitcher Shaklee Bernilai Lebih RM4++.++

Alhamdulillah syukur alhamdulillah... Terima kasih yang tak terhingga pada kawan-kawan yang sudi bantu menaikkan LIKE aku...
Niat asal saje nak masuk suka-suka n nak memeriahkan lagi contest Supermom Shaklee Story anjuran Master Mami Hadhatina ni... Dah alang-alang aku ada testimoni before n after yang sangat berharga dengan produk Shaklee ni, apa salah nya join..hehe
Story memang dah ada. Just hantar penyertaan then usaha sikit untuk minta kawan-kawan LIKE kan testimoni kita tu, pastu menang...
Yang bestnya jugak, di samping kita promo testimoni kita tu untuk dapatkan LIKE, secara tak langsung, order Shaklee pun masuk... Haaaa, itu bonus lah... :) Kita niat nak share kebaikan, makanya yang datang semula kat kita kebaikan kan....
Water Pitcher Shaklee ni memang dah lama aku idam2kan jugak... Seronok lah kan, penapis air stail gini pulak... tuang je air dalam jug tu, then dah cukup tapisnya, minum... Senang nak travel mana2 bawak benda alah ni...
Seronok rasa buat bisnes sambil-sambil…

Pantai Morib

Dari awal ngandung lagi aku dah cakap kat Enady nak g pantai nak g pantai... Kaki ni teringin nak pijak pasir pantai pastu main-main air kat pantai tu kan.. duduk termenung layan sunset dengan angin sepoi2 bahasa... tudung berkibar2... hahaha, syok wooo... Kira macam mengidam gak ke ni? Huhuhu...
Tapi hajat itu tak kesampaian... Nape ntah... bila ada masa free je nak pegi ada je halangannya... Takpela, pospond la dulu nanti2, bila-bila pun leh pegi ye dak... Sobs! *pujuk hati sendiri.
Ni masa cuti yang berderet2 lama ari tu... Time New Year kot... tak balik kampung sebab aku tak larat nak duduk berejam lama dalam kete.. Pastu nak packing2 baju.. tu lah part paling x suka sekali... Dok jelah kat rumah, rehat2.. Ala lagipun, appointment bibik datang bersihkan rumah x boleh nak drag ke minggu minggu depannya... Sebab dorang dh ada schedule sampai hujung tahun... Ari tu ter miss satu hari, xleh ganti dah.. so burn gitu je lah.. rugi-rugi...
New year dok umah, esoknya baru jalan-jalan... 

Tq Dumex

Tq Dumex...

Aku pun tak sangka aku akan menang Leap Reader ni... Selalu tengok lalu lalang je kat laman web WOOP tu...

Dumex tulis, kalau habiskan mission yang dia bagi tu, akan berpeluang menang Leap Reader ni yang bernilai lebih RM300.. camtu lah dia tulis.. Geng2 WOOP tau lah kan...

Sebelum2 ni dok redeem je barang2 dia... softlan dah pernah dapat berbotol2, beg Hi-5, tiba2 dapat gak bluetooth speaker from Sony, deodorant dr REXONA... tu yang best WOOP ni tau... Tiba2 ada parcel kat opis... hihi...

Sape lom join, meh join... bukan susah pun, jawab je dia punya task tu... kumpul point, cukup point, redeem la hadiah... :)

Rezeki anak-anak di tahun baru... Zara excited la main bende alah tu.. Dani dia suka buku 3D tu... ada spek dia bagi, pastu tgk gambar2 ikan tu 3D..

Leap reader ni macam Al-Quran yang elektronik tu... Tekan je pen dia tu kat buku, nanti dia bacakan la phionicnya tu... Zara suka sebab ada macam2 bunyi... hehehe...

Mujurla Dani tak bape heran sangat benda tu, kalau t…

Check Up 38 Weeks

Tiktoktiktok...
Kejap je dah 38 weeks... kalau time Dani ni, dah bersalin dah aku... Sebab induce mase tu... Due on BP sikit tinggi n Diabetes... Heheheh, Macam-macam kes masa ngandung Dani dulu.. First time kan, makan pun balun saje xde fikir apa... kalau boleh taknak lah induce, sakitttt wooo... Biarla, baby ikut flow dia nak kuar bila dah sampai masa tanpa perlu digesa-gesa... Insha Allah, doakan!
Tapi...
Refer on check up semalam, berat aku ternaik plak 2 kg 2 minggu... Huwaaa... yerlah, selera makan dah on balik hujung-hujung ni... Takdelah makan banyak pun cuma, air gelaih beso tu hari2 aku bantai... sobsss! insaf jap... BP ok, tak tinggi. HB pun ok, dah normal, 12. 
Tapi lagi...
Nurse kabo, kena datang selang sehari untuk pantau BP... Maka esok (means hari ni) lah yer kita ke klinik lagi untuk amik tekanan darah dan urine test.
Redha... huhu...

Perut comel di usia 38 weeks... :)


Kaki dah start bengkak sikit minggu ni... Hari-hari la minyak ni peneman setia... sampai habis dah …

Ice Cream Wafle Tersedap Di Putrajaya

Tengok gambar, terliur kan... Nyumsss!
Teringat-teringat lagi sampai la ni.... phewww!
Kat mana? Haaaa, ni kat Food Court Alamanda saje... Kat area depan Black Canyon ngan Noah burgers tu... Senang je carik, konfem jumpa... Sebab memang kedai dia tu lah satu-satunya.. :)
Sila terjah ya.. Ada macam-macam flavour. Aku pilih ni sebab lebih variety fruitnya... nak amik semua coklat kan, jatuh plak bacaan HB aku kang... =p


Aku order air ni... Coconut Bandung Float.. Adehhh, tersilap amik... Dahla wafle icecream, tambah plak float ni... bedal sajalah... 

Jumaat lepas, dating ngan girlfrens ai ni... Asalnya 5 orang, tambah sorang lagi Dayu. Dia ada meeting kat EPU... Tapi last minit bgtau tak dapat join sebab gerak lewat dari KL.. so kita on je mana yang ada... jadiklah buat lepas rindu... Bila nak repeat IKEA ni korang????
Ceh, tak sedar diri tu membuyung nunggu hari... hahahaha... OK next time ye gurls...
Tq N sebab bawak mak buyung ni.. hehehe... Sekarang ni dah jadik orang kurang upaya …

Sakit Tumit? Solutionnya Adalah....

Tadi sembang2 ngan Ibu kat whatsapp... terusla tanya pasal sakit tumit ibu tu, ALHAMDULILLAH, sakit tumit dah kurang, pastu Ibu ckp, membuang hari2 lancar je... penangan makan Ostematrix...:)Siap suruh buat testimoni tu haa... hehehe..TQ IBU... #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshaklee #pengedarshakleepresint11putrajaya
#Shaklee
#shakleeeffect
#codputrajaya
#codshakleeputrajaya
#presint11
#putrajaya
#ostematrixshaklee
#ostematrixREADY STOCK. COD PUTRAJAYA DAN KAWASAN SEKITARNYA... 0182244135

COD Shaklee Sekitar Putrajaya

Jom COD Shaklee! ♡♡♡ tq hunny bunny..=p 018 2244135 #codputrajaya #codshakleeputrajaya #pengedarshaklee #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeputrajayapresint11 #sayajual #sayajualshaklee A photo posted by AnaLyana (@nurliyanauzir) on Jan 13, 2016 at 1:17am PST


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 
Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!
Ana Lyana (ID 894161)  Facebook : Ana Lyana Fb Page : Dani Dania Store No Tel : 018 2244 135 Emel : anacomey_84@yahoo.com COD Area : Putrajaya & dan pengeposan seluruh Malaysia
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Jatuh Cinta Betul Dengan Herbal Blend Ni!!

Taktau la nak cakap betapa terujanya aku ngan Herbal Blend Cream ni...

Buat banyak-banyak kali entry pasal Herbal Blend pun takpe...

So, aku sarankan setiap rumah wajib ada satu ok...

Banyak sangat kegunaan dia...

Ni antaranya,

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga Ramai customer saya bagi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ni ke atas anak-anak ECZEMA. Sangat-sangat membantu! Yang kena gigitan serangga pon boleh guna. Jangan risau, ianya selamat dan berkesan, inshaa ALLAH :)
2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah kepada rami orang kan? Muda-muda tumit dah merekah. Boleh cuba herbal blend. Mesti korang akan puas hati dan jatuh cinta gila-gila dengan herbal blend ni.
3. Ubat luka / lecur Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh.
4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu Memang …

Hari Pertama Sekolah

Teringat tahun lepas, Dani baru nak masuk sekolah Tadika ni... Menangis2 dia... 
http://honeysour00.blogspot.my/2015/01/hari-pertama-sekolah-dani.html
Tahun ni bangun pagi penuh ceria...
Mau tak ceria, semua baru kan.. kecuali beg n baju sekolah tu.. hehe.. Eh, kira baru jugakla sebab baru beli tahun lepas nak dekat cuti sekolah. sebab mama dia bijak sangat rendam baju ngan clorox sekali hambek ko, bertompok2 baju.
Pensil baru, pensil box baru, pembaris baru, pemadam baru, kaler baru... Semuanya baru lah...memang la excited kan.. bukan Dani je, semua kot kalau dapat benda baru, semangat dia lain macam. Tunggu tahun depan darjah 1.. huhu...


Dapat name tag lagi masa daftar ari tu...


Kitorang semua tak g keje n kakak x g sekolah tau abang, nak hantar abang ni masuk sekolah... Tahun depan camnelah, Dani darjah 1, Zara tadika. ngan baby lagi... kena salah sorang pegi lah jawabnya.. Enady g hantar Dani, aku g hantar Zara...hari first sekolah tu la... Tapi teringin gak nak hantar Dani g seko…

Chemistry Lab, Bangi Sentral

Lama tak date ngan girlfren sorang ni... Hari Jumaat minggu lepas, plan la sekali ngan Zaza N Hany tapi dorang tak available. So, aku berdua je la...
Dingdongdingdong gak tak tau nak makan mana. Aku cadang takmo nasik2, tengahari nasik memang tak lalu la nak masuk kat tekak ni.. Aku cakap kat N, jom kita g minum kat coffee cafe tu... N cadangkan Chemistry Lab ni lah... Dia dah banyak kali makan kat situ rupanya... Sedappp... Review dari N.. dari aku? tunggu hingga ke akhir entry ni ek.. 
Chemistry Lab ni kat Bangi Sentral. Bangunan baru yang banyak butik2 tu.. Seksyen berapa? tidaklah aku ketahui.. hehehe, den bukan orang Bangi.. =p

Caramel Latte RM12.00

BBQ Wrap RM12.50

Mango Crepe Cake RM12.00

Yang N punya tu yang ada salmon tu RM22.90. Set. Ada Salmon pasta + Onion Ring + Ice Tea

Ni la lunch gilfren ai.. hihihi... N dulu2 dikenali sebagai Princess N. Sekarang tak princess dah sebab dah mak2 orang.. hahaha.. ampun N...
Review dari aku, sedap giler BBQ Wrap tu... Caramel Latte pun s…

Tutorial Nak Beli Photobook Dan Cara Menggunakannya

Tips: Pesan awal2 ni, banyak sikit stepnya, dan agak renyah jugak ye untuk newbies. Nanti once dah expert, sapsapsoi ja... hehehe..
2 hari aku siapkan tutorial ni..;)
**********
Hai...
Aku terlebih rajin ari ni... Ni khas untuk new user yang tak reti nak beli photobook n cara-cara nak gunakan voucher tu. Tengah ada photobook free tu, lepas baca ni, bolehla korang beli ya... Beli dengan harga RM0.00... hehehe...
ok first :




1. Bagi dah pernah ada akaun groupon, login je.. Kalau takde, kenalah register.. Klik kat atas tu yang aku merahkan tu..



2. Login @ Register...



3. Dah login, klik BUY.


4. Tengah ada promo yang RM0.00 tu, klik la yang tu... kalau dah habis, dia takleh klik kat BUY tu.. kalau boleh klik, blom habis lagi lah tu...




5. Dah klik, dia akan keluar kat atas ni, make sure kalau klik yang RM0.00 tu, harga final pun RM0.00 tau... Jangan lupa klik Online banking tu, kalau ada credit card, pilih credit card pun boleh.. tapi ni aku select yang aku selalu buat lah yer... pakai online b…