Saturday, January 23, 2016

Pantai Morib

Dari awal ngandung lagi aku dah cakap kat Enady nak g pantai nak g pantai... Kaki ni teringin nak pijak pasir pantai pastu main-main air kat pantai tu kan.. duduk termenung layan sunset dengan angin sepoi2 bahasa... tudung berkibar2... hahaha, syok wooo... Kira macam mengidam gak ke ni? Huhuhu...

Tapi hajat itu tak kesampaian... Nape ntah... bila ada masa free je nak pegi ada je halangannya... Takpela, pospond la dulu nanti2, bila-bila pun leh pegi ye dak... Sobs! *pujuk hati sendiri.

Ni masa cuti yang berderet2 lama ari tu... Time New Year kot... tak balik kampung sebab aku tak larat nak duduk berejam lama dalam kete.. Pastu nak packing2 baju.. tu lah part paling x suka sekali... Dok jelah kat rumah, rehat2.. Ala lagipun, appointment bibik datang bersihkan rumah x boleh nak drag ke minggu minggu depannya... Sebab dorang dh ada schedule sampai hujung tahun... Ari tu ter miss satu hari, xleh ganti dah.. so burn gitu je lah.. rugi-rugi...

New year dok umah, esoknya baru jalan-jalan... 

Jomlah bawak budak-budak ni g pantai... Ada 2 option paling dekat dari Putrajaya... Bagan Lalang, Sepang atau pun Morib... aku decide Morib lah sebab ntah.. hehehe... Pegi jelah, nasib ada orang bawak kan... =p



Anak-anak paling teruja... Sian dorang taktau laut tu apa, pantai tu apa... kehkehkeh... maapkan ler mama n papa yer... Papa la, rajin beno nak bawak g mandi-mandi... Sape yang kenal family aku dah lama, Enady cukupla tak gemor bawak anak-anaknya mandi sungai or pantai... Pegi Air terjun Kemensah ari tu pun aku yang pujuk ok.. Dengan alasan, panasla pa, jomla lepak air terjun sejuk2kan badan... Berjaya! hahaha...



Dani tak nyempat2 nak jugak suh papa dia buatkan lego tu...

Sampai Morib, wahhh meriah... ada eskpo apa ntah... dengan orang main layang2, giant bubble, rollerblade... happening... Dan seronokla anak-anak mengepow papanya beli mainan.. kehkehkeh.. Layan je lah pa... bukan selalu leh lepak pantai ni... Tak dapat pantai yang celup2 kaki pun xpelah papa.. Yang penting anak-anak happy... :)

Dani awal-awal dah pow Enady mine craft... Tu jelah dari dulu favourite dia... Zara tak mintak apa2, tapi sian lak kat dia xdpt apa2 kan, so belikan bubble kecik ni pastu jomlah kita lepak kat benteng ni...


Layan bubble, angin kuat, so takyah tiup... selamat dah mama kat situ.. hihi...



Mama pun join sekali...


Kat sini pun ade orang jual air Gelaihh Besor ni... aku amik gambar macam tu sebab ada contest, dah amik2 gambar semua, pastu lupa nak attach kan ada satu paper yang ada word Gelaihh tu.. alahaiii, rugi2, kalau menang tu RM200 tu... ingat kan paper tu untuk information pasal contest je... Hahaha, Beria pejam-pejam mata...menikmati konon.. kihkihkih


Dah agak-agak boring budak-budak ni, dorang mintak layang-layang pulak... Takdela beli yang mahal-mahal... Beli yang RM2.50 sudah... Haaaa, layan la sampai lebam... First time gak dorang main layang-layang ni.. siann... huhu, dulu2 mama buat sendiri je, siap amik benang ibu tanpa kebenaran lagi, dah kena marah... =p




Dah boring lagi, mama la yang jadik tukang pegang layang-layang...


Dah puas duduk, jomla kita jalan-jalan...





Anak manja papa... Eh dua-dua anak manja papa... hihi


34 minggu kot time ni... Gigih lagi pakai seluar... Muattt maka kite pakai saje la... :)


Sekian, cerita Pantai Morib... Nanti kita g pantai lain pulak yer papa, yang macam mama bayangkan kat atas tu tadi... hikhikhik...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

mamaelly said...

ana..nnt next time bwk budak2 tu main kat pasir pantai morib.sebelah je dari banteng tu..leh bawak tikar bawak bekal..mesti lagi best