Skip to main content

Ice Cream Wafle Tersedap Di Putrajaya




Tengok gambar, terliur kan... Nyumsss!

Teringat-teringat lagi sampai la ni.... phewww!

Kat mana? Haaaa, ni kat Food Court Alamanda saje... Kat area depan Black Canyon ngan Noah burgers tu... Senang je carik, konfem jumpa... Sebab memang kedai dia tu lah satu-satunya.. :)

Sila terjah ya.. Ada macam-macam flavour. Aku pilih ni sebab lebih variety fruitnya... nak amik semua coklat kan, jatuh plak bacaan HB aku kang... =p



Aku order air ni... Coconut Bandung Float.. Adehhh, tersilap amik... Dahla wafle icecream, tambah plak float ni... bedal sajalah... 

N n Hany

Jumaat lepas, dating ngan girlfrens ai ni... Asalnya 5 orang, tambah sorang lagi Dayu. Dia ada meeting kat EPU... Tapi last minit bgtau tak dapat join sebab gerak lewat dari KL.. so kita on je mana yang ada... jadiklah buat lepas rindu... Bila nak repeat IKEA ni korang????

Ceh, tak sedar diri tu membuyung nunggu hari... hahahaha... OK next time ye gurls...

Zaza n tuan blog.
Tq N sebab bawak mak buyung ni.. hehehe... Sekarang ni dah jadik orang kurang upaya nak drive... nak g keje pun terasa malasnyaaaaaaa...

Nak suh Enady hantarkan, emmm, macam susah lak nak patah-patah balik kan... Dani n Enady dekat dah ngan rumah... Aku ngan Zara agak jauh jugak tercampak kat hujung Putrajaya... =p So, makan masa nak hantar hantar amik... Dengan jem nye lagi...

Tiba-tiba rindu MOF... sobs... Kalau keje situ lagi, senang keje dah satu jalan ngan opis Enady... Takde ke nak offer ai balik MOF semula... tsk tsk tsk!

Eh, penutup entry ngan citer sedih plak yer.. hehehe..

Anyway, tq gurls... Nanti jumpa lagi... Bila? tatau... Ala bukan jauh pun kita2 ni.... :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…