Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Selamat Hari Malaysia + Kelas Vlog RMC Team #shaklee

Hari Isnin 16 September 2013, cuti umum sebab Hari Malaysia. Mesti ramai yang bersantai2 je kan hari tu. Tapi tak bagi aku. Bangun seawal pagi untuk menuntut ilmu. Satu lagi ilmu yang penting dalam usaha untuk meluaskan bisnes yang aku buat sekarang. Bisnes Shaklee lah, apa lagi. Bisnes yang paling lama aku bertahan dan pulangannya lumayan juga.. Meh join meh, anda usaha lebih, anda dapat lebih..:)
Bertempatkan rumah Mommy Hadhatina kat USJ Heights. Masuk je gate kat USJ Heights tu serius, dah terasa2 aura Master Mommy Hadha ni.. :)
Aku sampai lambat sket sebab bebudak ni buat drama plak.. tapi xpe, aku sampai dorang tgh maka-makan.. Part makan2 mmg tak tinggal dalam setiap gath atau kelas yang RMC anjurkan.. hihi..
Jom, gambar jelah yang bercerita..:)
 Cupcake from Noli..:)
 Masa ni kitorang tgh shoot untuk video. Salah satu aktiviti pd hari tu.. Semuanya spontan. No skrip.
 Cantikk betuk kawasan perumahan elit ni... boleh shoot video lain nanti.. Mommy Hadha, jom buat kelas lagi..:…

Vitamin C Shaklee 500mg is BACK !!!

GREAT NEWS ========= Yes!!! Finally Sustained Release Vita-C Plus is back! It'll be available for sales at the end of OCT 2013. We will happily inform you when the stock is ready for sale.


PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________
Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ] Hp | 0133396435 / 0182244135 anacomey_84@yahoo.com FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Baiknya abang Dani

Teringat kisah pagi tadi.

Aku tengah siap2 nak pergi keje. Dani n Zara dah aku siapkan awal2 lagi, So, dorang akan main2 dulu sementara aku bersiap.

Sekali, dorang main2, Zara terhantuk kepala kat dinding.

Zara : atitt, atitt..
Aku : Haaaa, main lah lagi lompat2. ( Dorang main lompat2 atas tilam spring, kalau aku dulu masa kecik, dah lama kena cubit ngan Ibu..hehe)

Dani : Atitt? Atit kat mane? (sambil tgk2 kepala Zara)
Zara : ni.. ni.. ( Zara tunjuk tempat terhantuk)
Dani : jap abang tiup (sambil tiup kat kepala Zara ) fuhh fuhhh..
Dani : Tu la, jgn main kat sini lagi. Ni buat? ( sambil dia tarik adik dia n pukul dinding tu)
Dani : dah dah,

Zara pun diamm dari menangis...

Halohhh halohhh sweeettnya abang Dani ni!

Masa dorang tgh on conversation tu aku diam je x menyampuk. sambil2 aku bersiap2 sambil aku jeling, buat2 mcm aku tak nampak, padahalll aku tgh senyummm..

Kalau time baikkk, mmg best sangat hati mama ni nak oi. Cuba kalau time gaduh, stressnya ya ampunnnn.. 


♥ mama Muhammad …

Menu lunch today

Sup ayam
Sambal gesek.
Perghhh! Memang terangkat ko!
Menangis air mata sambil lap hingus meleleh bila makan... :)

Berebut mainan

Semalam pergi la pasar malam Putrajaya ni, nun kat Presint 2.. :)

Shopping barang basah sikit2 n beli makanan. Lalu gerai orang jual mainan. Macam biasa, Dani ngamuk2 nak mainan.

Adik xberapa faham lagi. Tapi kalau lalu gerai mainan, memang dia stop lah. n pilih mana2 yang berkenan. Bila cakap amik yang ni je, ok adik is redha. Dalam hati kot "baiklah mama".. Gud adik, sayang diaa..:)

Yang si abang!

Yang 3 barang RM10 langsung dia xpandang.

Dia nak yang RM17.. Papa dia terpaksa la beli. Dapat diskaun RM15 je. Kalau x beli, berguling2lah dia kat situ.

Ok, setel.

Sampai rumah,

Adik teruja dengan mainan baru dia. Mainan masak2. Abang pun sama. Dia main kereta banyak2 tu tak bersepah. Elok je dia susun.. Sekali dia nampak adik seronok je main kan, tetiba dia kata,

"Mama mama, abang baik. Ni adik punya, ni abang punya"

Aku iyekan aje lah..

Tapi papa dia bisik kat aku,,

"Baik ada makna tu ma, tgklah kejap lagi"

Betul rupanya sangkaan papa dia, Berebut mainan ad…

Demam yang on off

Harap adik sihat kembali ye sayang.. Susah hati mama Rindu nak gedik2 ngan adik..


 Petang nak malam je badan dia panas..  Lepas kasi ubat, jerlum, dah tak panas dah.. sampai pagi esoknya, pun relax je pegi school xdemam petang demam balik..  ayayai..
Semoga cepat sembuh dik!
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Demam nak dapat perangai baru ke?

Memang menguji kesabaran mama lately.. adik adik..  panjang akal dah ek sekarang...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Makcik Anon

Aku rasa aku xde mention pun aku ni cantik ke lawo ke... Comel je kate en.somi. kahkah, berani dia kate aku xcomel..=p

Btw, thanks to pendapat peribadi u..(U know who u are)

Membuatkan aku rasa nak jadi lebih cantik lagi lepas ni.. wakakaka..

ok bai!


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Vitamin untuk kulit Shaklee

Testimoni Vitamin E dan C..:

Kulit muka yang berminyak tidak berminyak lagi lepas consume vitamin Shaklee..

Ana - 0182244135
PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________
Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ] Hp | 0133396435 / 0182244135 anacomey_84@yahoo.com FB Page : Dani Dania Store
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Diam!!

Sep 5, 2013 |diam!!!!#zara by nurliyanauzir on Keek.com

 hai la zara.. geleng kepala aku tgk dia ni...

Asalnya dia tgk papa dia marah Dani. Sekali je papa dia marah Dani, terus dia dapat ikut...

Dorang ni jarang dapat jumpa papanya.. So, sekali tgk papanya marah, gerun je dua orang tu senyap membisu.. Cuba kalau mama.. buat tak tau je. Mama dah tukar jadi incredible hulk pun buat tak tau je... bila mama bertukar jadi perempuan melayu terakhir, elok pulak kan korang ni..

Ingat senang ke nak tukar perasaan marah membara dalam masa 1 saat nak tukar jadi cool.. Susah ok.. urut dada aku...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Promo Shaklee September 2013 : CoQHealth Plus

Ok, bulan ni promo CoQHealth. Produk baru ni dari Shaklee. Launching masa NC Jun 2013 hari tu..

Baru tau, Dato' Siti Nurhaliza consume CoQ10 untuk kesihatan dan kecantikan dia. Tengoklah kulit dia tu kan.. putih gebus... Cuma dia taklah makan dari brand Shaklee. Dia makan dari brand lain.. Thats why jugak CoQ10 ni banyak terdapat dalam produk2 kecantikan. Krim muka exspecially..:)

Selain untuk kecantikan, ianya sangatlah bagus untuk jantung kita. Kereta kita boleh servis setiap kali kita nak long journey kan, atau dah berbulan2 tak servis, jenuh carik pusat servis kan, kereta enjinya kita boleh ganti. Enjin manusia? Haaa.. fikir-fikirkan..

Macam tulah jantung kita. Ibarat enjin kepada badan kita ni. xde jantung, xleh hidup lah kita.. Organ terpenting dalam badan adalah jantung. Jadi, jagalah jantung anda sebaik mungkin..:)

Bulan ni jatuh menjunam harga dia daripada harga asal iaitu RM124.00 satu botol. Nak tau berapa harga menjunam tu call/sms/wasap saya 018-2244135, Ana.












♥ mama M…

My big boy

3 tahun 5 bulan.

Besar dah anak bujang mama ni... Serius mama rasa kamu dah besar sangat. Mane taknya, badan dah tough, pipi kembung, perut boncet, kaki tangan dah panjang, rambut dah lebat. hahaha, tu dari segi fizikal lah.

Dari segi mental, dia punya butir bicara ada lagi yang tak faham. kalau dia cakap ngan orang lain, org lain tu mesti ter haa? haaa?.. hehe.. aku je yang faham. even papa dia pon. hikhik..

Teringat semalam, Dani nak air sirap.. dia mintak kat papa dia..

"papa. nak air sirap" tapi dia cakap pelat sikit.

Papa dia dengar "nak kete hilux? nah nah ni.."

Wakakaka, aku tergelak dalam hati kat dapur... saje biarkan dulu, nk tgk faham ke tidak.. Rupanya tak faham2 jugak.. haha..

"nak air sirap lah papa"

kikkikiki...


Sep 3, 2013 |my big boy..:) by nurliyanauzir on Keek.com




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Perkembangan Zara 1 tahun 5 bulan

Zara sekarang dah start bercakap sikit-sikit.. Alhamdulillah... Cepat sikit perkembangan dia berbanding abangnya yang umur 2 tahun baru pandai cakap macam perkataan yang Zara sebut2.

kat bawah ni video dia..

Sempat gak amik tgh tunggu trafik light merah.. Oh ya, garpu n mangkuk jarang tu mmg kena standby dlm kereta. Ini budak sudah rajin nak mengemas dapur. segala periuk besen bagai tu aku dah sorok dalam kabinet. Kalau tak, semua dia nak hangkut ke depan (hall)..


Sep 3, 2013 |zara cakap #1 by nurliyanauzir on Keek.com


Layann..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Tq mama Ainul..:)

#shaklee

Pengaruh mama #1

Dani : Mama, nak milo.

Aku : Botol mana? Pegi carik dalam bilik. Tadi Dani minum kat dalam bilik kan..

Dani pun pegi carik dalam bilik..pastu dia keluar dia cakap..

Dani : Mama, xde punnnnn..

Hehe. Tu je... Aku syak dia selalu dengar aku sembang ngan papa dia.. Cepat je ngikut kan abang oi.

Pastu kan kalau bilik gelap, dia malas nak carik dia cakap mcm ni..

"Gelapp.. mama bilik gelap. Abang takut."

Ceh ko ni abang...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥