Skip to main content

Selamat Hari Malaysia + Kelas Vlog RMC Team #shaklee

Hari Isnin 16 September 2013, cuti umum sebab Hari Malaysia. Mesti ramai yang bersantai2 je kan hari tu. Tapi tak bagi aku. Bangun seawal pagi untuk menuntut ilmu. Satu lagi ilmu yang penting dalam usaha untuk meluaskan bisnes yang aku buat sekarang. Bisnes Shaklee lah, apa lagi. Bisnes yang paling lama aku bertahan dan pulangannya lumayan juga.. Meh join meh, anda usaha lebih, anda dapat lebih..:)

Bertempatkan rumah Mommy Hadhatina kat USJ Heights. Masuk je gate kat USJ Heights tu serius, dah terasa2 aura Master Mommy Hadha ni.. :)

Aku sampai lambat sket sebab bebudak ni buat drama plak.. tapi xpe, aku sampai dorang tgh maka-makan.. Part makan2 mmg tak tinggal dalam setiap gath atau kelas yang RMC anjurkan.. hihi..

Jom, gambar jelah yang bercerita..:)

 Cupcake from Noli..:)

 Masa ni kitorang tgh shoot untuk video. Salah satu aktiviti pd hari tu.. Semuanya spontan. No skrip.

 Cantikk betuk kawasan perumahan elit ni... boleh shoot video lain nanti.. Mommy Hadha, jom buat kelas lagi..:)

 Aku baru sampai. Makanan semua adalah potluck. 

 Geng UB yang buat Shaklee! Dari kiri, Ainul, Fad, Jiha dan aku..:)

 Shooting lagi..:)

 Antara makanan yang dihidangkan..:)

 Kusyu' dengar penerangan dari babah Faiz.

 Team RMC! RMC = Rumah Mesra Ceria. Haha.. Ceria kan kami..:)








Hasilnya!
Tadaaa...
Hands on je.. hehe..
Maafkan kekurangan dan kesilapan..:)





SELAMAT HARI MALAYSIA
DARI KAMI TEAM RMC!!


Gambar : kredit to MKB dan Babah Faiz tak lupa Jiha..tq guys!



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…