Thursday, September 19, 2013

Baiknya abang Dani

Teringat kisah pagi tadi.

Aku tengah siap2 nak pergi keje. Dani n Zara dah aku siapkan awal2 lagi, So, dorang akan main2 dulu sementara aku bersiap.

Sekali, dorang main2, Zara terhantuk kepala kat dinding.

Zara : atitt, atitt..
Aku : Haaaa, main lah lagi lompat2. ( Dorang main lompat2 atas tilam spring, kalau aku dulu masa kecik, dah lama kena cubit ngan Ibu..hehe)

Dani : Atitt? Atit kat mane? (sambil tgk2 kepala Zara)
Zara : ni.. ni.. ( Zara tunjuk tempat terhantuk)
Dani : jap abang tiup (sambil tiup kat kepala Zara ) fuhh fuhhh..
Dani : Tu la, jgn main kat sini lagi. Ni buat? ( sambil dia tarik adik dia n pukul dinding tu)
Dani : dah dah,

Zara pun diamm dari menangis...

Halohhh halohhh sweeettnya abang Dani ni!

Masa dorang tgh on conversation tu aku diam je x menyampuk. sambil2 aku bersiap2 sambil aku jeling, buat2 mcm aku tak nampak, padahalll aku tgh senyummm..

Kalau time baikkk, mmg best sangat hati mama ni nak oi. Cuba kalau time gaduh, stressnya ya ampunnnn.. 


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

antalya said...

emm kalo mya xdenya nk bebaik gitu.lg dia marahkan adek dia nakal2 ada lah. mcm mak nenek dia bebelkan kah kah kah