Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

bapa mithali

hai, nama saya marissa hani..atau nama manja Nursakinah...hehe

gud shahrul...jenuh aku ngajo ady suh jadik cam ni jugak, alasan dia, dani kecik lagi..huhu..takut nk angkat2..hikhik..

cak!

note : shahrul terpaksa angkut anaknye ke opis sebab taska yang marissa duduk tu, tokeinye suruh cleaner yang jaga. pengasuh yang lain dihantar ke taska nye yg lain sebab tak cukup orang...ade ke patut kan? suruh cleaner yg jaga budak2..hurmmm...taska mane, tu biarlah rahsia...=p
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

jalan-jalan i-city

no caption...tgk je ok..atau pls do your own caption..hehe















♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

wedding invitation from jivebumz

korang dah dapat? aku dah dapat..hehehe...sape yang mengenali beliau dan bercadang untuk ke majlis resepsi beliau, silalah dapatkan kad jemputan darinya dgn mghantar email kat jivebumz@yahoo.com...wahhh,,promote baik punyeeee...

aku bercadang mahu pergi...yelaaa, wedding aku tahun lpas sanggup dia datang..tahun ni dia pulak kawen, haruslah pegi kan...kang derhaka kang.haha..

plan awal mahu pergi bersama sepupuku, ain, tak tahu la pulak nanti ade penambahan dari segi bilagan kereta..hehe..aku bersama suami dan dani & ain dan suaminya anas naik satu kereta..jimat dah dari segi minyak dan tol...hikhik

jadiknye, jomla pakat2 pegi ke Parit Buntar nun...pada 27 jun 2010...jumpa di sana di sanaaaa...
=p

dulu berdua, sekarang kat nama invitation ni pun udah letak tiga nama..hehe

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

gift from jivebumz

tq so much kak ila..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

selamat bercuti...

cuti tiga hari tuuuu...

korang g mane?

aku takde g mane2 pun...dok umah je...

enady kerja hari sabtu tu nanti...

so, takleh nk jalan jauh2..

surirumah sepenuh masala aku nampaknye cuti ni...

siapkan kerja2 opis yang aku bawak balik tadi...banyak woo nk kene buat...:)

ok korang, walau ke mana korang pergi...

sentiasalah bhati2 ok...

jaga diri hiasi peribadi...

salam sayang dari aku, suami dan dani...

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

puding kak zura..kahkahkah

aku nak share ngan korang...lately ni aku suke gile buat puding ni...dah 3 kali rasenya aku buat...puding ni aku tak tau nama nye ape...last2 aku taruk je nama puding ni puding kak zura...hahaha..sebab puding ni mase kenduri naik buai dani ari tu, kak zura (kawan ibu) yang buatkan...aku tanya dia nama puding ni, dia pun tak tau..huhu...sedappppp...aku buat pastu aku taruk dalam peti ais...bila pas makan nasik mesti carik ni..asyikla bukak peti ais tu.. seb baikla peti ais ku jnis yang inverter..jnis yg jimat letrik tu..kalau tak mau berjuta2 bila letrik ku tiap2 bulan..haha

k dah dah..korang pun mesti nk cuba buat resepi ni kan...senang bebeno..campak2 je dah siap...hehe

bahan-bahannye :

agar-agar - satu peket yang harga RM3.00 tu..ade yg kedainye RM2.80..kat mydin aku tgk RM2.50

susu cair - 1 tin

tepung kastard - 2 sudu besar

sumi - satu peket

Gula - secukup rasa

air - 6 cawan minum kopi tu

cara - cara :

1. blendkan 2 sudu tepung kastard dengan susu cair. pakai blender tau. utk tidak tepung tu…

tertido

ptg semalam...

dah puas main ngan play mat tu...

main main pastu nangis kejap...

aku biar je...

aku g dapur...

dr dapur aku tak dengar pun suara dia...

bila aku g depan..

laaaa..tertido rupanyaaa...

tadi dia nangis tu nangis nk tdo rupanya...=p



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

pencapaian terbaik setakat ini

walaupun orang lain maybe dapat lagi banyak dari ni tapi satu yang boleh dibanggakan untuk diri sendiri...tak pnh dapat sebanyak ni sebelum ni...nak dekat 6 oz...selalu tak lbih 5 oz ok...ni aku pam pukul 4 ptg semalam...hari yang aku pam paling banyak dapat susu...semalam aku pam pagi kul 6 dapat 3 oz, pastu kul 10.30 pagi dapat 5 oz dan pukul 4.00 ptg dapat sikit lagi nk 6 oz..alah..kira 6 oz la tuh kan...waaahhhh sukenyeee...caiyok caiyok ana...makcik kayo..bak kate fiza...hehe...oh ye, nanti kak irnie aka ibuafiqah akan naik kerja stat 7 jun tak silap aku..n dia juga breastfeeding baby dia..huhu..makin ramai..dan kami secara tak rasmi dah tubuhkan kelab utk ibu2 menyusu..hehe..dan nama dia GIS - Group Ibu Susuan..=p

MARI PAKAT RAMAI-RAMAI KITA SUSUKAN ANAK KITA ~ slogan..hikhikhik...

muka hepi~~

sempat lagi tu amik gambo kat cermin..haha

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

N3 plagiat from jivebumz aka kak ila hehe..sori kak ila..anyway tq dtg semalam..

Bertemu Nana & Dani Semalam after buat keje kat kajang aku ngan za my opismate g merayap ke putrajaya.. after keje ok! nak jumpa honeysour dan baby dani... asyik tengok kat belog jer.. nak jugak tengok secara life kan!

akhirnyaaaaa... dani berada di depan mataku.. sape kate dani hitam ar??? mana de dani putih woooo so cute ada laa... iks iks sabar yer nana kat orang yang kate anak ko hitam tu.. sah2 ler rabun.. eheh

dani pandai gelak2.. amboi gelak kemain macam orang tua! suke la tuuu acik datang yer..hiks


tengok tu pandai tenyummmmmmm

haaa dapat gak pic ngan dani yang comel tu kan..

ok nana bulan depan bawak dani pegi perak yer! kita jumpa kat sana.. yeahhh


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

mereka datang, aku hepi

alololo..sweetnye sayed n dani...dani pandang kamera..sukee..

malam sabtu ari tu, seronok sebab mereka datang. Mereka tu sape? exopismate aku dulu la..ala, korang mesti knal kan...ana aka miera..merangkap my BFF la..dan suaminya, kawannya2..baru fes time jumpa am n ita...mereka sangat frenly...sayed mmber mase dia keje opis sebelah..Dasar Saraan.

riuh rendah umah aku dibuat dek dorang, tapi takpe..aku seronok...tambah2 plak en. suami tiada menemani, bukan seronok laki takde ye..jgn salah faham..maknanya, bila suami takde, kan rase macam sunyi je kan...bila dorang datang, terubat jugak kebosanan melampau tu...hehe..

bihun yang sangat pedassss..sori na...aku terbubuh cili boh banyak kot...tula kelam kabut..dorang dah datang mase tu aku tgh goreng bihun...mau tak kelam kabut..dgn dani lagi berjaga nangis plak tu..huhu..nak susu...last2 aku suh la dorang buat cam rumah sendiri...:)

sayed sangat suke baby..tgkla tu..

dah macam anak sendiri ko buat ye yed...guddd..leh kawen dah ni..huhu..

ana ak…

aktif sangat pagi ni

6.50 pagi - selasa - 25/5/2010

haha..awal gile aku apdet...

sebab semangat aku tgk dani aktif pagi ni..

dok kayuh kaki tangan semua tu la...hahha

pastu sengih n senyum memanjang...ngan langsir plak tu..

ade ape2 ke kat langsir tu..=p

masih di rumah...tgu kul 7 nk kuar rumah...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

dup dap dup dap

hahaha...

dup dap dup dap tgu suami pulang...sket2 terjenguk2 kat pintu sliding tu..hihi...padahal keta lain yg lalu depan umah..depan umah aku ni ade bonggol uols..tu pasal la bila nk kete lalu depan umah bunyik nya macam kete tu parking depan umah aku..kunun2 ade orang datangla..ecehhh...

enady msg, dorang gerak kul 6.30 ptg tadi...kalau ikut jarak perjalanan dari Jengka sampai ke Putrajaya ni adela dalam 2 jam setengah...huhu..sekarang dah kul 8.30 mlm, lagi setengah jam..tak sabarnye...

dani tdo..nyenyak dia tdo...ari ni dani takde banyak buat peel..eh, hari2 dani takde buat peel...meragam pun tak..syukurrr...gud anak mama...senang jaga mase kecik ni..tak taula beso nanti..harap2 tak la..:)

di sini, aku nak ucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada jiran belah kanan rumahku yang sangat baik hati..terharu tau...tengahari tadi ina n shah ajak aku makan umah dia...makan nasik ayam..sedap plak tu...ingat nk tambah tapi dani dah nangis pulak..hahaha...shah tanya, kenyang ke yan…

asyikla batuk n bersin

sian dani...aku tau dia mesti rase tak selesa...dah 2 hari dani asyikla bersin tapi takde hingus pun kat idung dia...batuk..tapi bukan batuk berkahak tu...batuk manje2 tu..hehe..batuk pun ade manje ek..:)

papa dia dahla takde ni huhu..seb baikla tak meragam ape2 bila asyik bersin ngan batuk tu...nk bawak klinik, rasa takut lak sebab doc on gov pnh cakap bayi bawah 6 bulan dilarang mengambil ubat ape2 selain dari ubat yang sirap yang mase dani cucuk ari tu..kaler merah..itu je, kalau amik ubat lain, ubat tu akan blok zat2 susu ibu yang kita dah bagi tu...

hurmmm, tadi kakak ipar aku cakap, cuba sulamkan sikit ngan air suam...mane tau tekaknye melekit2 sebab minum susu kan...tapi mase bersalin ari tu, doc n nurse ade cakap, tak elok bagi air masak pada baby bawah 6 bulan..takut kembung...

aduhaiii..dalam dilema aku ni...tapi cuba la kasik skit air suam...jgn banyak..sikit je..utk legekan tekak dia tu...harap-harap ok...

sayang danii..muah muahhh..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

dia akan pergi tinggalkanku

ecehhh tajukkk tak hengattt..

bermula petang ini, si dia akan meninggalkan selama 24 jam..aduhhh...tak bisa dong..malam2 pulak tu...si dia terpaksa pulang ke kampungnya kerana ade urusan keluarga yang sangat penting untuk diselesaikan. si dia pulang bersama family kakaknye seramai 6 orang itu..ateyyy,,celah mane aku nk duduk kalau aku ikutttt..udah tak muatt...

dulu mase berdua bolehla berhimpit2...nape tak naik keta sendiri? hahaha...ujung bulan uolsss...duit tinggal cukup2 utk makan saje sampai gaji..minyak, tol lagi..belum campur singgah petronas beli air, cekelat, gula2, kepek2..haha...orang gomen gaji hari selasa ni ek...lagi satu sebab aku malas nk travel jauh2 bila ade baby ni..tambah2 pulak kejap je..kalau cuti lame takpe jugak..malas nk packing baju..malas lagi..sekarang packing baju utk 3 orang ok. dulu dua orang kejap je aku handle..ni barang2 si kecik tu pun dah makan space separuh bonet kete..hehe...papa, sila beli kete beso sket..kihkih

tinggalla berdua aku n Dani..seb baik…

layan dia

huhu...sejak kerja ni terasa tau bila anak takde kat kite, yelah selama 2 bulan dok berkepit je ngan anak kan...bila kerja teringat je..pastu time balik petang tu n malam je dapat main2 ngan dia..malam pun kadang2 la..sebab aku flat gile bila lpas isya' tu...letih kpala otak...biasala keje kan..;)

tak sabar tgu esok sabtu ahad kan...lehla berkepit ngan dani..hehe...papa dia lagi la, balik keje udah mlam, kira untungla kalau mase papa dia balik, dani tak tdo lagi..bolehla main2...

ni malam tadi la, mase amik dani kul 6 tu, dia tgh tdo lagi. balik umah pun letak dia kat tilam pun dia tdo lagi..amboii nyenyak ko tdo ye dani..bagusss...senang mama nak masak..

haha, cite bab masak ni, masak pun dah cincai boncai je...kalau dah cincai boncai tu konfem tu la sejenis je lauknye..haha..sian suamiku..sori pa...bukan tak nak masak sedap2 tapi paham2 lah ek...mujur suami mmg jenis yang sangatlah memahami...syukuurrr...semalam aku masak nasik, pastu masak ikan kembung ngan lada itam...sedappp..si…