Skip to main content

layan dia

huhu...sejak kerja ni terasa tau bila anak takde kat kite, yelah selama 2 bulan dok berkepit je ngan anak kan...bila kerja teringat je..pastu time balik petang tu n malam je dapat main2 ngan dia..malam pun kadang2 la..sebab aku flat gile bila lpas isya' tu...letih kpala otak...biasala keje kan..;)

tak sabar tgu esok sabtu ahad kan...lehla berkepit ngan dani..hehe...papa dia lagi la, balik keje udah mlam, kira untungla kalau mase papa dia balik, dani tak tdo lagi..bolehla main2...

ni malam tadi la, mase amik dani kul 6 tu, dia tgh tdo lagi. balik umah pun letak dia kat tilam pun dia tdo lagi..amboii nyenyak ko tdo ye dani..bagusss...senang mama nak masak..

haha, cite bab masak ni, masak pun dah cincai boncai je...kalau dah cincai boncai tu konfem tu la sejenis je lauknye..haha..sian suamiku..sori pa...bukan tak nak masak sedap2 tapi paham2 lah ek...mujur suami mmg jenis yang sangatlah memahami...syukuurrr...semalam aku masak nasik, pastu masak ikan kembung ngan lada itam...sedappp..siap aku tambah 2 kali haha..masuk bakul nampak..kihkih..

elok2 je dia bangun bila aku siap masak masak semua...sekarang dia suka berjaga n main2...pastu bebel2..hehe...

hah! tula bila kepala suka sangatla mendongak jer, last2 aku ajar dia meniarap..kepala dah boleh tegak dah cuma badan je..terhoyong hayang lagi..letak je tergolek2...tu yg ade tangan aku atas gambar tu..hehe..kena pegang..kalau tak jatuh tergolek..;)


alololololo...mateeee... hikhik..:)

part ni besttt..aku panggil dia..daniii daniii...otomatik dia akan pandang muka aku..renung dulu pastu dia bersuara bunyik cam ni..uuuuuuu..haha..lbih kurang la..pastu terus gelak besar..hehe...rase tenang jiwa bila tgk muka anak..:)

dah dah..jom layan gambar2 dani...ibu mesti suka ni aku taruk gambo dani banyak2..hihi..









bil tgk bibir dia, macam bibir aku mase kecik2...;) tgk dalam gambar lama2 tu..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…