dia akan pergi tinggalkanku

ecehhh tajukkk tak hengattt..

bermula petang ini, si dia akan meninggalkan selama 24 jam..aduhhh...tak bisa dong..malam2 pulak tu...si dia terpaksa pulang ke kampungnya kerana ade urusan keluarga yang sangat penting untuk diselesaikan. si dia pulang bersama family kakaknye seramai 6 orang itu..ateyyy,,celah mane aku nk duduk kalau aku ikutttt..udah tak muatt...

dulu mase berdua bolehla berhimpit2...nape tak naik keta sendiri? hahaha...ujung bulan uolsss...duit tinggal cukup2 utk makan saje sampai gaji..minyak, tol lagi..belum campur singgah petronas beli air, cekelat, gula2, kepek2..haha...orang gomen gaji hari selasa ni ek...lagi satu sebab aku malas nk travel jauh2 bila ade baby ni..tambah2 pulak kejap je..kalau cuti lame takpe jugak..malas nk packing baju..malas lagi..sekarang packing baju utk 3 orang ok. dulu dua orang kejap je aku handle..ni barang2 si kecik tu pun dah makan space separuh bonet kete..hehe...papa, sila beli kete beso sket..kihkih

tinggalla berdua aku n Dani..seb baik jiran2 yang sangat baik hati (man cikin & ina shah auni) tak ke mane2 minggu ni..aku dah siap2 tanya ok..haha...

bukan pe, aku risau ni..dani macam ade kahak dalam tekak dia..asyik bersin je, pastu batuk..batuk dia tu bukan batuk yang kuat2 tu, batuk ala manje2 je tu..hurmm..ingat adela selsema ke ape ke kan, tapi takde..cuma kerap bersin n batuk...semalam bila dani asikla bersin, si dia salahka aku, tula mama tak kemas rumah...eh eh eh..papa ni, keje tu bukan tertulis dlm perjanjian ke, tula, dlu sape suh offer diri nk buat keje rumah...tugas aku pulak basuh baju n masak n jaga baby...si dia, sapu lantai, mop lantai n kemas rumah n buang sampah..hihi...last2 semalam kul 12 malam, aku masuk tdo sebab dah ngantuk sangat, aku ajak si dia tdo, dia kate nk kemas rumah..haaa..ahmbek ko kul 3 pagi baru setel..hikhik...suahnye pagi tadi liat nk bangun g keje..hurmmm..papa papa...

anyway, thanks papa...rumah mmg bersih gile bila aku bangun tdo subuh tadi..;)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Tanda-tanda nak bersalin

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP