Skip to main content

mereka datang, aku hepi

alololo..sweetnye sayed n dani...dani pandang kamera..sukee..

malam sabtu ari tu, seronok sebab mereka datang. Mereka tu sape? exopismate aku dulu la..ala, korang mesti knal kan...ana aka miera..merangkap my BFF la..dan suaminya, kawannya2..baru fes time jumpa am n ita...mereka sangat frenly...sayed mmber mase dia keje opis sebelah..Dasar Saraan.

riuh rendah umah aku dibuat dek dorang, tapi takpe..aku seronok...tambah2 plak en. suami tiada menemani, bukan seronok laki takde ye..jgn salah faham..maknanya, bila suami takde, kan rase macam sunyi je kan...bila dorang datang, terubat jugak kebosanan melampau tu...hehe..

bihun yang sangat pedassss..sori na...aku terbubuh cili boh banyak kot...tula kelam kabut..dorang dah datang mase tu aku tgh goreng bihun...mau tak kelam kabut..dgn dani lagi berjaga nangis plak tu..huhu..nak susu...last2 aku suh la dorang buat cam rumah sendiri...:)

sayed sangat suke baby..tgkla tu..

dah macam anak sendiri ko buat ye yed...guddd..leh kawen dah ni..huhu..

ana aka miera citer kat blog dia, mase ni dia tgh tahan sakit...owh ana...ko hati2 k..

am pulak cuba menjinak2 kan diri ngan dani..seb baik dani budak baik malam tu...tak nangis pun..awal2 je...sebab baru bangun tdo...dia terkejut tgk ramai orang kat umah mama dia.:)

ape lagi am..ita dah ade tu...hantar la rombongan meminang..:)

sampai nak balik pun, korang tgk aksi sayed tu..terharu ok...jarangla aku nmpak laki macam ni..kalau habih kuat pun, dorang dukung je baby kan...

ok mase utk pulang...thanks ana datang umah aku...aku hepi...

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…