Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

Shaklee Bagus Sangat Ke?

Ada orang cakap "Apalah yang ko suke sangat ngan Shaklee ni?" atau " Orang2 Shaklee ni hardcore sangat sampai Page konon makanan sunnah yang copy-paste Testimoni Shaklee terpaksa delete post tu" 
Haaa, nak tahu kenapa?
Teruskan membaca....



Bukan tukang sapu, bukan tukang pam minyak atau bukan peniaga tamak sampai sanggup menipu yang membangunkan produk-produk Shaklee ni. Tapi, semuanya dibina oleh pakar2 saintis yang kerja siang malam uji macam-macam benda kat makmal Shaklee US.

Saintis-saintis ni pulak, bukan calang-calang graduate mana-mana university terus keluar produk. Bukan. Tapi Saintis yang dah berpuluh-puluh tahun punya pengalaman dalam industri pemakanan & kesihatan.

Bukan tu saja. Saintis-saintis ni sangat bijak sampai dapat macam-macam anugerah. Siap ada Nobel Prize winner bagai. Paling cikai pun PhD lah. Bukan yang paling bagus PhD tau. Beza tuu..


Dan sebab saintis-saintis Shaklee ni bijak-bijak & power-power, hasil kajian diorg ke atas produk-pro…

Sebulan Dah Dia

Hureyyyyy...
14 days to go!
Eh!.. Hahaha... Nak citer pasal Iman ke aku ni? 
Baby Iman la... Alhamdulillah... Usianya dah 30 hari, hari ni. Makin sihat, makin membulat, muscle2 nya sedang berlumba-lumba nak menembun, makin luas dah matanya terbukak. Buka luas-luas pun tetap awak yang paling kecik matanya Iman compare to abang n kakak awak. Bulat-bulat awak pun, takleh lawan abang n kakak... Awak version haluih sket. Banyak ikut genetik papa kot ek... Apa=apa jelah, janji awak sihat kan... mama dah bersyukur sangat.
So, pagi tadi gigih mandi awal.., Iman la... Aku memang pagi2 dah mandi. Iman kenala mandi awal sikit ye.. Nak wangi-wangi ni...Nak g jalan ni.. hihi...



Kakak paling excited. Nak g bawak Baby Iman g klinik jumpa doctor ke mama? Asyik itu jelah yang diulang tanya. Sampai mama naik bosan... grrrrr! Last-last aku diam pastu jegil mata je... hahaha... tak larat nak oi... Gigih jugak kakak mandi awal... nak ikut...



Sampai-sampai... Mak aihhh hutannya jalan nak masuk Klinik ni..…

BUAH PINGGANG BOCOR

Pernah dengar tak nama penyakit Nephrotic Syndrome? Nephrotic Syndrome atau juga dikenali dengan penyakit buah pinggang bocor ini adalah sejenis penyakit yang menyerang bahagian buah pinggang sehingga menyebabkan beberapa masalah kesihatan lain timbul.
Testimoni kali ini adalah pengalaman Encik Rosdi yang berjaya pulih daripada penyakit buah pinggang bocor ini setelah konsisten mengamalkan Vivix Shaklee.
TESTIMONI : MUHAMMAD ROSDI & HARTINI BADRI
Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengk…

JERAWAT BERNANAH

JERAWAT BERNANAH
Jeraway yang bernanah jangan sesekali dipicit kerana jika masa dan cara adalah salah, ia boleh mengakibatkan keradangan kulit. Tersalah picit bakal mengundang padah! Ingat tuuu...
Jika keradangan berlaku, jerwawat akan bertambah bengkak, kemerah-merahan dan terasa sakit berdenyut-denyut. Keadaan yang berlanjutan tersebut seterusnya boleh menyebarluaskan lagi kesan pembengkakan manakala nanahnya pula mampu merebak lebih jauh ke dasar kului kita.
Bukan senang nak hilangkan jerawat bernanah ni. Salah produk makin teruk adalah. Malah akan meninggalkan kesan buruk pada kulit wajah.
Minuman Vivix yang membantu merawat dari dalaman badan kita. Jerawat ini kadang-kadang sebab hormon badan, badan banyak toksin perlu didetox dan mungkin akan sebab resdung. 
Merawat biar dari lapisan dalam akarnya bukan luaran sahaja.
Cuba VIVIX.
AnaLyana 018-2244135

♥ Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Kaki Terselamat Dari Kena Potong Akibat Kencing Manis

Penyakit kencing manis telah diketahui semenjak tamadun purba lagi dan telah direkodkan oleh tamadun Mesir, Hindu, Cina dan Yunani (Greek). Tanda-tanda penyakit kencing manis seperti dahaga yang melampau dan kerap kencing telah digambarkan oleh orang Mesir di atas paprus pada 1550 BC. Pakar perubatan India juga telah membahagikan pengidap kencing manis kepada dua semenjak abad ke lima lagi.

Perkataan mellitus kemudiannya ditambah oleh Willis bagi menunjukkan terdapat gula dalam air kencing. Salah satu daripada ujian bagi mengesan pengidap kencing manis yang terawal adalah mencurahkan air kencing pada tanah dan melihat samada semut menghurungi tempat tersebut. Bukti kaitan kalenjar pankreas dengan punca penyakit kencing manis dijumpai pada tahun 1897, apabila dua orang pakar sains, Minkowski dan Von Mering mmbuktikan hubungan kalenjar pankreas dengan kencing manis dengan membuang kalenjar pankreas pada anjing tersebut mengidap kencing manis.

Walaupun penyakit kencing manis telah lama …

Tq Mar & Tantan!

Tq to Mar n Tantan kerana sudi melawat diri ini dan baby.. hehehe...
Mar kebetulan cuti raya cina balik Bota. Tantan dah memang umah dia kat Manjung nun, balik umah mil kat Beruas, lajak sekali ke Kg.Gajah ni... 
Tq Tq!
Terharu ai tau...
Maaf la x dapat nak hidang makanan best2, kuih Ibu buat je pengganti buat alas perut... dan air sirap... gulp gulp je aku nengok ayor sirap tu tau... hahaha.. kan cuaca tengah membahang panas sekarang ni... Deme datang masa cuti raya cina hari tu...
Maaf jugak kalau layanan tak bape best. Kelam kabut sikit ngan Enady nak balik Putrajaya dah...



Si Ayana ni suka baby tau... Tantan, apalagas??? kasik cargas... kahkahkah.. jangan kang tiba-tiba, no.4 is on the way... =p


Suka senyum la si ayana ni... :)


Alolololo ayana nananananana... :)


Yeayyy! Geng mak anak 3...Marziey, aku n Kaktan :)

Tq again guysss...

Tan, ni 4 tahun lepas ko datang umah aku n first time jumpa... Tak sangka Iman pakai baju yang sama ngan Zara masa ko datang dulu.. kahkahkah... =p ate …

Set Berpantang Yang Aku Amalkan

Semestinya Set Berpantang Shaklee... :)
Dari awal ngandung lagi memang dah set dah, nak guna set pantang Shaklee kali ni... Masa lahirkan Dani n Zara dulu, aku guna set pantang Cap Menara je... Beli kat bidan urut.. Hasilnya, seminggu je aku berupaya menelannya... sebab risau baby cirit birit n baby tak baik kuning lagi sepenuhnya.. so jamu-jamu letak tepi dulu lah...
Sebenarnya, masa aku habis beurut ari tu, Bidan Opah Leha ade gak promot beli set pantang Cap Menara tu, tapi aku bgtau la, dah beli dah.. hihi...
Aku memang ikut time nak makan set pantang Shaklee ni...Sebab nak rasa dia punya effect betul2... Wow sangat ke kan? Dah beli mahal2 tu, kenalah habiskan. Eh, mahal ke? Apelah sangat nilai harga vitamin tu kan, dengan harga diri sendiri ni... Kalau rasa tak mampu nak beli sekali segedebuk, beli la sikit2, dari awal pregnant lagi aku dah kumpul, sebulan beli satu2... 
Bangun pagi2 telan zinc complex dulu masa perut tgh kosong lagi. Kenapa kena makan zinc time perut kosong, kli…

Berurut + Cukur Rambut

Alhamdulillah, hari ketujuh hari tu, selesai aku berurut ngan Bidan Opah Leha... Cadangnya nak amik Bidan Opah Nuk gak macam masa pantang kan Dani ngan Zara, sekali Opah Nuk operate mata.. xbape sihat nak ngurut... huhu... tak bestnya Opah Nuk tak ngurut... kecik2 dia pun kuat betul kudrat dia tau... Second choice, ngurut ngan Opah Haji Leha. Dia duk kat Kg.Gajah nun...
Ni entry yang lepas2 masa cukur rambut Dani ngan Zara...
http://honeysour00.blogspot.my/2010/03/dani-cukur-rambut-n-naik-buai.html
http://honeysour00.blogspot.my/2012/03/berurut-cukur-kepala.html


Gambar Before rambut Iman kena gondol..=p Rambut dia lebat jugak... Terasa sayang, tapi buang jelah kan... rambut dari dalam perut orang tua-tua kata tak elok...


Mula-mula senyap je dia... sekali dia dah terasa kot ketajaman pisau cukur tu... menangis lah dia...


Beria awak kerut dahi ye Iman.. hihi..


Pastu Opah Leha suh aku susukan dia sambil Opah cukur rambutnya... Haaa, baru diam...



Agaknya kalau Iman leh cakap, mesti dia cak…

Mencemar Duli Ke IKEA Cheras

Ni masa cuti sekolah hujung tahun ari tu la ni.. Ibu ngan Ika datang Putrajaya sebab nak pegi Big Bad Wolf tu... 3 hari kot Ibu ngan Ika lepak sini... Sambil tu, Ibu cakap Ibu nak g IKEA baru tu... Anep pun kebetulan cuti, so, leh bawak Ibu g shopping!...

Sebelum gerak ke IKEA, Anep request nak breakfast kat Warung Bunian... Aku pun book siap2.. Tak book kang, habiss... Buat penat je datang kang...:)

Lepas makan, gerak la kami 2 kereta ke IKEA Cheras nun...

Aku takde shopping ape pun... just amik bantal satu, pastu ntah ape bende merepek2 ntah aku amik... Habis jugak total dalam RM50...


Besar beno IKEA Cheras ni... letih nak tawaf... Seb baik ada macam ala-ala Gazebo ni.. leh dok sini rehat jap.. sebab Ibu Anep n adik2 dah ntah ke mana hilang... Tu Enady dah boring...bukan boring sebenarnya dia dah give up ngan Dani Zara buat perangai.. kikiki... Tunggu lah Baby ni pulak yerp... Sabar separuh daripada iman papa... hiks!
Gambar-gambar seterusnya, adik2 aku je yang sakan bergambar.. ak…

Luka Bersalin Normal Sembuh Dalam masa 10 Hari

2 biji wajib amik setiap pagi semasa perut kosong. Dah hari ke-9 ari ni... #pantang #zinccomplex #Shaklee #pengedarshaklee #pengedarshakleekggajah #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleepresint11putrajaya #shakleeeffect #sayajualshaklee #sayajual A photo posted by AnaLyana (@nurliyanauzir) on Feb 3, 2016 at 3:29pm PST


Memang jatuh cinta betul ngan Zinc Complex ni...
Lepas bersalin ari tu, amik 2 biji setiap pagi masa perut kosong... Kenapa kena amik masa perut kosong? Sebab Zink bersifat mineral dan perut kita berasid. Asid akan melarutkan zink dengan lebih cepat semasa perut kosong. Segala mineral yang terkandung dalam zink akan dapat diserap dengan lebih optimum, sekaligus akan memberikan kita segala manfaat zink yang diperlukan tubuh.
Hari ke 10 berpantang ari tu baru perasan, eh luka dah cantum n xde rasa pedih2 dah... actually, hari ke-7 dah rasa luka dah baik, tapi tak berani nak confirmkan... hari ke-10 tu aku try slow2 bersila... hihihi, sila jangan kecam saya..=p tapi aku …