BUAH PINGGANG BOCOR
Pernah dengar tak nama penyakit Nephrotic Syndrome? Nephrotic Syndrome atau juga dikenali dengan penyakit buah pinggang bocor ini adalah sejenis penyakit yang menyerang bahagian buah pinggang sehingga menyebabkan beberapa masalah kesihatan lain timbul.

Testimoni kali ini adalah pengalaman Encik Rosdi yang berjaya pulih daripada penyakit buah pinggang bocor ini setelah konsisten mengamalkan Vivix Shaklee.

TESTIMONI : MUHAMMAD ROSDI & HARTINI BADRI

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital, doktor menahan saya di wad kecemasan da membuat pemeriksaan air kencing 24 jam dan juga pemerikasaan darah.

SEtelah disahkan mengalamiNephrotic Syndrome doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolestrol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steriod tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambik steroid. Saya berbincang dengan isteri, kami besetuju untuk memulangkan sebungkus besar steroid dan memberitahu doctor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar-benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan, saya ada temujanji dengan doktor pakar di Selayag dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila doktor sahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakanVivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah, Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi pnyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetes, strok, darah tinggi dan kanser, Ikhtiarlah dengan Vivix. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakallah kepada Allah SWT.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

AnaLyana AZ (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store 
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya, Bangi, Serdang, Dengkil

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥
Post a Comment

Selamat Hari Rayaaaaaa 2017

hai uollsss... Jangan suruh ai tukar tajuk ye. Sememangnyaaaaa betulllll niii adalahhh entryyyy Rayaaaa 2017777 kahkahkahkahkah. Weyhhh,...