Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

#LunchDate #GengUB

Roger Mar nak hantar Mealshake dia n aku pun nak collect pasu Ikea...

Kehkehkeh...

Merata pasu aku tu pegi...

Kirim kat Intan, dia ada kursus kat KL,

Intan bawak balik Setiawan.

Plan nak jumpa kat Bota umah Mil Mar, tapi tak dapat nak cilok lari ke Bota masa Ati kawen tu...

Dah pesan kat Mar, kalau tak sempat datang, bawakkan balik pasu tu ke Bangi.

Nanti kat Bangi, aku amik...

Haaa... kan merata tu peginya... hahaha...

Tadi lunch la kat Mee Tarik Warisan Asli kat Bangi...

Lepas makan, singgah jap Radiusite ngan Cala Qisya...

Cuci mata ajelah yer..=p




Wet Mee With Mushroom And Beef = RM9.80 Ba Bao Tea = RM4.50
Total Damage = RM14.30

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

STROK HABA BOLEH BAWA MAUT

Umum dah tau kan? Bermula minggu ini sehingga penghujung Mac 2015, Malaysia akan mengalami musim panas berpanjangan. Macam tahun lepas, krisis air berlaku kan, hampir semua empangan kat Malaysia mengalami menyusutan air yang banyak...
So, belajar dari pengalaman-pengalaman yang lepas, pihak kerajaan dah mengambil langkah2 berjaga2. Awal-awal dah diwar-warkan kat media massa pasal musim panas ni.. punca, akibat, bagaimana mana nak atasi...

Take noted ye korang, terutama yang ada anak2 kecil, yang bersekolah... kerap sangat dengar anak2 tak sihat ni... minum air banyak2 supaya badan dorang tak dihidrasi...

Even kat school Zara pun Ticer dah pesan suh bawa air masak dari rumah untuk anak2 minum kat school among their period lesson tu kan... Ticer akan letak kat satu sudut botol air masing2, so, nanti adela masa2 dia take 5 jap minum air..

Kat school Dani, mula2 dulu bawak gak botol air... tapi tak minum pun.. sebab kat school memang dah disediakan tong besar untuk air masak. So, kalau b…

Cyrus Amiera

Ada yang dah kenal ngan Cyrus Amiera?

Belum?

Meh aku kenalkan...

Cyrus Amiera ni one of my quality frens aka BFF ... dia seller yang buat jubah cantik2 dari kain crepe satin yang sangat best! Pakai InshaAllah tak nampak panties or else.. =p
G terjah IG dia kat https://instagram.com/cyrusamiera_/

So, ari tu dia ada bukak booth kat Putrajaya... Dah dekat kan, terjah la sekejap masa rehat hari Jumaat...
Dah lama sangat tak sembang2 macam zaman masing2 bujang dulu.. Oh ya!, exopismate gak ni.. :) Teringat g teman dia bayo duit moto kat Serdang. Balik singgah Uniten beli cendol. Tak habis bagi aku minum. Tak habis makan bagi aku... Nak membowling, aku jugak yg kna teman. Hahaha, teringat plak zaman2 lagha dulu2...


Banyak kaler jubah dia... aku macam dah cop royal blue tu untuk raya nanti.. hehe.. Boleh custome made tau jubah dia, exspecially untuk yang plus size macam aku ni... :) *bila nak normal size ni T_T


Ni Hannah.. gerammmm ngan mudak ni... Dok kacau2 dia pun tak bangun2 tau.. Baikny…

Lauk Frozen

Hikhikhik.. ade pulak yang tanya, Frozen tu ade lauk ke? =p

Sekarang kan budak2 xleh dengar istilah Frozen sket je dorang dah ingat kartun Frozen tu... blerghhh!

Aku bersembang ngan Enady pun sebutla pasal lauk Frozen ni, terus kepochi Zara..

"Mama mama, Frozen adik ke mama?"

Malas nak citer panjang, iyokan ajelah.. hahaha...

Sebagai wanita berkerjaya, Ibu, isteri, masa tu sangatla emas.. kadang2 tak sempat nak masak, Enady dah nak g keje...Ala, tak sempat nak masakla pa... dah rasa bersalah Enady kena makan kedai.. Takpun, dia masuk keje dulu, kang dia balik.. hurmmm dah ulang alik plak kan... Ni kalau dia shift malam la...

makanya, atas idea kawan-kawan kualiti jugakla, idea frozen memfrozen lauk ni tercipta... Terima kasih kawan-kawan, masa telah termanage dengan begitu efisen. balik rumah masak nasik, panaskan lauk, pastu tambah2 la lauk sayur ke telur ke... siappp! siap mandi solat Asar bagai, kul 7 dah leh ngadap Slot Akasia.. kahkahkah...

Ni  cuti ni, tu siap2 aku fr…

Santai2 @ Taman Saujana Hijau

First time pegi Taman Saujana Hijau ni. Walaupun dekat je belakang rumah tapi terpegi2.. hahaha..
Balik dari bufday party anak Ann ari tu,  saje je cakap, jomla singgah jap kat taman ni...
Landmark dia Balai Polis Presint 11... 
Cantik taman dia... Landskap dia.. fuhhh, rasa macam nak golek2 kat situ.. tapi apakan daya, mak orang dah ni.. kihkih.. Anak-anak jelah... :)



Suka gambar ni...laki sape tu nampak macam sado je.. hahaha...


Nak bersenam ke Zara? =p


padang rumput dia hijauuuu je.. cantik kalau buat photoshoot kat sini...







Wefie sikit..=p


Seronok anak2 berlari-lari...


4 of us! Love Forever....


Sakan haaa, anak-anak ngan bapaknye pun... aku tak larat kahkahkah... badan dah berat... =p


Cuaca petang tu mcm nak hujan... awan hitam tu haa.. maka jomla balik cepat... Tak habis pusing pun... sebab besar sangat... Esoknya adik aku Kakyang pegila ngan Dani jogging, pun tak laratt, patah balik pusing.. hahaha..

Nantila nak jogging sekali kat sini...

Bila tu ana? hahahaha...


Suka tengok poko…

Jalan2 Hari Minggu + DPulze Shopping Centre, Cyberjaya

Hari minggu yg lalu, taktau nak ke mana... pagi buat breakfast pastu kenyang sampai lunch. Lepas Zohor tu, dah panas montot dah masing2.. hahaha.. jom la kuar jom la jomla...
Bersiap jela... destinasi taktau ke mana lagi... =p
Dah menghala ke Alamanda.. owhh Alamanda jelah kot... 
Sekali teringat, nak g terjah mall baru la kat Cyber.. Tau pun sebab Ena la.. dia kan keje kat Cyberjaya, dia dok sembang2 la kat grup whatsapp yang Cyberjaya dah ada macam2 dah...
Melencong la ke Cuberjaya... hahaha, Dani dah ngamuk2 nak g Alamanda... Ikut ajelah, nak g mall jugak ni...
Pakai waze ok.. hahaha...


Xde ape sangat pon lagi... sunyi sepi.. kehkehkeh.. ate mall baru bukak kan...

Ade Jaya Groceries, pastu kedai2 makan, The Fish Manhattan, Ole-Ole Bali, tu je yang aku ingat.. pastu ada Daiso... haaa, Daiso ni tak ramai orang... bertenang je aku nak pilih2..


Haaa, pastu terjumpa plak tempat ni.... Apa lagi, meluru la anak2 aku ni.. Sukala deme.. Takpela... main la... bosan ek 5 hari sekolah belajar …

Sesame Street Birthday Party Kids Blogger

Alhamdulillah..
Tahniah kawan-kawan yang telah menjayakan birthday party batch pertama ni... Terima kasih kepada semua yang bekerjasama merealisasikan majlis ni. Terima kasih suami2 yang sudi membawa dan mengizinkan para isteri pergi.. =p
Anak-anak gembira, mak-mak apatah lagi.. :) Bapak-bapak pun happy la tgk orang2 tersayang dorang happy... Biasala mak-mak bila dah berkumpul kan, em emm pandai2 la papa, ayah, awak, abang bawak diri yer.. hahaha... Anak-anak pun...Maybe dah selalu jumpa kan, so, dorang xde masalah nak suaikan diri... Mane yang malu2 lagi tu ngan makla berkepitnya.. =p
Dan yang paling best, aku ngan enady dapat makan dengan tenang.. kihkihkih... Anak-anak dah besar dan pandai bawak diri.. lepas kenyang kan perut dorang dulu, main2la puas ye nak, tiba masa potong kek kang mama panggil balik... 


Thanks to Farah Buai Berendoi Pa&ma... di atas kesudian beliau mensponsor rustic photobooth ni.. Decoration by Dayu dan ajk2 kecilnya, Yun, Dina, dan sape lagi, tak ingat..…