Skip to main content

Sesame Street Birthday Party Kids Blogger

Alhamdulillah..

Tahniah kawan-kawan yang telah menjayakan birthday party batch pertama ni... Terima kasih kepada semua yang bekerjasama merealisasikan majlis ni. Terima kasih suami2 yang sudi membawa dan mengizinkan para isteri pergi.. =p

Anak-anak gembira, mak-mak apatah lagi.. :) Bapak-bapak pun happy la tgk orang2 tersayang dorang happy... Biasala mak-mak bila dah berkumpul kan, em emm pandai2 la papa, ayah, awak, abang bawak diri yer.. hahaha... Anak-anak pun...Maybe dah selalu jumpa kan, so, dorang xde masalah nak suaikan diri... Mane yang malu2 lagi tu ngan makla berkepitnya.. =p

Dan yang paling best, aku ngan enady dapat makan dengan tenang.. kihkihkih... Anak-anak dah besar dan pandai bawak diri.. lepas kenyang kan perut dorang dulu, main2la puas ye nak, tiba masa potong kek kang mama panggil balik... 



Thanks to Farah Buai Berendoi Pa&ma... di atas kesudian beliau mensponsor rustic photobooth ni.. Decoration by Dayu dan ajk2 kecilnya, Yun, Dina, dan sape lagi, tak ingat...


Foods.... meriah uolls.. :)




Thank you Dayu.. :)



Muffin by Dayu... sedapppp..


Jelly ni taktau sape bawak...


Jelly kelapa ni Yun bawakkk, sedapppp, aku dapat bawak balik 4.. hihihi...


Nasi ayam ordered by Dina...


Candy buffet by Reen Chan.. :)



Ajk Goodies... Yaya n Ena.. :)


Makan makan makannn... :)



Sembang-sembang sambil bergambar... tu perkara wajib... =p


Cantiknya anak2 HJ. Tu yang pakai baju putih 2 orang tu.. cair hati mama nak.. hikhik...


Ada Face painting jugakkk.. wowww... seronok la anak2...


makan dulu isi minyakkk


naurah demam tu, sian dia.. tapi still dia happy last2 tu dapat potong kek.. :)


Aunty nurul lukis Elmo kat muka Dani...


Enady pun join lukis2 ni.. hahaha...


Zara ni aku yang lukis.. butterfly.. hentam kromo ajelah.. hikhik...



Tgk enady lukis kat muka Dani tu, adehhh, x jadikla papa...hahaha


Ok tiba masa potong kek dah... jom nyanyi ramai-ramai...Tgk Zara ngan Is tu.. hahaha... kemainnn... Sorry Yun, Zara termarah Is, dia nak nyelit kat abang dia... =p




Happy birthday to u...happy birthday to u.... happy birthday to u semua semua... hahaha...



Zara n Dani.. peace yo!


2 adik beradik. Dani & Zara, Mya & Is...Sama umur sama tahun... hahaha.. kita cross yun... kot2 jadik besan nanti hahahahaha...


Alhamdulillah licin habis mee aku.. satu bekas ajela... satu bekas lagi penuhhh tak usik... lastnya tapau la sorang sikit... maaf ye kalau mee aku tu xsedap... :)



Makan kek!!!
Sedap kek fad...


Cantik kan kek2 tu...nak order gi kat ig thesweetwonders :)


Yun, aku, Miera, Dina n nurul

Jom layan gambar ye... :)

Aku, Dayu n Dina...

Blkg : Nurul, Dira
Depan : Fad, Ena n Ciare


Dani, Tihani, Myiesha dan Sara..

Zara taknak berenggang.. suruh duduk ngan abang pun tak nak, thats y mak hencik duduk situ... =p

Zara, Cyrus, Myiesha, Sara n Isma



Dani ngamuk nak main ngan anjing depan umah tu ke atau dia taknak bergambar ntah.. lupa dah... dah tak cantik dah family potrait...


Group Photo!! Acara wajib!... 
weeeeee...



And lastly, goodies bag!!!! Nak tempah macam ni gak, g order kat Yaya... Fb id : Faridz Dahlia

Tq all!

Get ready for next batch!


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…