Skip to main content

Jalan2 Hari Minggu + DPulze Shopping Centre, Cyberjaya

Hari minggu yg lalu, taktau nak ke mana... pagi buat breakfast pastu kenyang sampai lunch. Lepas Zohor tu, dah panas montot dah masing2.. hahaha.. jom la kuar jom la jomla...

Bersiap jela... destinasi taktau ke mana lagi... =p

Dah menghala ke Alamanda.. owhh Alamanda jelah kot... 

Sekali teringat, nak g terjah mall baru la kat Cyber.. Tau pun sebab Ena la.. dia kan keje kat Cyberjaya, dia dok sembang2 la kat grup whatsapp yang Cyberjaya dah ada macam2 dah...

Melencong la ke Cuberjaya... hahaha, Dani dah ngamuk2 nak g Alamanda... Ikut ajelah, nak g mall jugak ni...

Pakai waze ok.. hahaha...

Sumber : google

Xde ape sangat pon lagi... sunyi sepi.. kehkehkeh.. ate mall baru bukak kan...

Ade Jaya Groceries, pastu kedai2 makan, The Fish Manhattan, Ole-Ole Bali, tu je yang aku ingat.. pastu ada Daiso... haaa, Daiso ni tak ramai orang... bertenang je aku nak pilih2..


Haaa, pastu terjumpa plak tempat ni.... Apa lagi, meluru la anak2 aku ni.. Sukala deme.. Takpela... main la... bosan ek 5 hari sekolah belajar je, okla mama papa bawak g berhibur ni...


Kebetulan hari tu memang pihak dorang tu bagi balloon kat kids.. Lagi sukala dorang.. Last-last mama jugak yang kena hangkut... -_- -_-





Dah lama teringin nak buat bende ni .. hahaha, macam budak2 lak... Tapi best la, enjoy. Anak-anak pun bagi kerjasama yang sanga bagus... =p Tapi ntah mcm mana ntah, tersalah setting, Muka Enady ngan Dani korea sangatt.. kahkahkah... Dah macam gugurl...  Ampun papa.. hhahaha..


Dah puas lepak sana, g melantak jap kat Fish Manhattan... Dah makan, ayuhla pulang...




Tersinggah jap kat Playground kat bawah umah ni... terjumpa lak ngan Iris.. Kawan Zara masa kat Taska Narizan, MOF dulu... Hai Iris... Same mcm dulu, mahal sungguh senyum dia... :)

Habis dah cerita hari minggu... Minggu ni cuti panjang... Weeee, balik kampung Kazen kawen n bertunang...

Happy Gong Xi Fa Chai... :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…