Skip to main content

Mee Tarik Warisan dah ada kat Bangi yeay!!

Ok buat peminat2 Mee Tarik Warisan, cawangan baru dah bukak kat Bangi yerp... Haruslah happy sebab ari tu makan xpuas.... dahla aku ter order Cold Mee With Beef kan... sejuk kejunggg mee tu... xsedapla kat tekak aku... xleh nak slurpp slurpppp gitu.. hehe..
Location Mee Tarik ni kat bangunan baru kat depan SBU. Seksyen 9. Kot.. hahha.. aku baru nak belajar2 jadi orang Bangi ni.. .. =p

Bangunan dia baru siap, so memang kedai mee tarik ni lah yg dah beroperasi.. yg lain tutup lagi.. parking pun senang nak carik... 


Datang time baru nak lunch memang tak ramai lah.. cer dtg kul 1.30, hehe.. melangut la nak tunggu... 


Lamb stick. Dan lamb adalah kambing kan.. apesal aku terset dlm kepala otak aku yg ni lamb adalah lembu??? 


Ni ummy punya... aku tak igt nama menu dia.. tp sesuai la utk kanak2.. xpedas...


haaaa.. ni tuan tanah punya.... sedap gilos... mee tarikkk.. nyum nyum.. tp ampun maaf.. aku tk ingat namanya apa.. aku igt harga dia je sebab antara menu yang termurah.. rm8 saje. Kihkih...

So, korang... g lah terjah sini! Rasa mee tarik dia pun lain kalau nak compare ngan mee kuning atau spagheti.. yg ni sedap uolls.....

Dan buat sesape yang suka makan atau bahasa kasarnya melantak... cam aku ni... hehe..jangan risau... berat anda takkan bertambah kalau anda maintain amalkan SET PEMBUANGDAN PEMBAKAR MAKANAN DI DALAM PERUT ..malahan berat anda akan menurun... xpercaya??? Jom try dulu... :)


1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…