Skip to main content

Bercuti

Hehe.... bukan iolls yang bercuti.. tapi anak2 ai lorr.. =p

Deme dua orang tu dah balik dah ikut nenek dia malam tadi... Huwaaaaa, rindu dh malam tadi tido sensorang. Papanya pulak keje malam... huhu...

Takpela, bagi deme kebebasan sket mama takde.. haha... Takdela dengar mama marah2 n jerit2 kan abang n adik? hehe...


Dani Zara n Icha.. cousin dorang. Anak Ijai n Fyqa.


Aku tengah membayangkan kalau aku anak 3, mesti cam ni kan.. haha... cam best plak ramai2...


Yang kelakarnya, si cha takleh nak cakap proper lagi. Cakap bahasa Jerman. Boleh pulak budak 2 orang tu paham n sambung sembang.. kahkahkah... pastu dani ngan zara jadi translator bagi Icha... Icha nak sikat.. Dani cakap : Adik, Icha nak sikat la.. g amik. wakakaka... Comel ok korang ni... Pls jadi cousin yg kamceng ok... :)

Budak2 dh takde ni, pagi2 aku cepat la sampai opis.. kuar kul 7 pagi, 7.15 dh sampai... bersih rekod attendance bulan November ni.. haha... pastu selalunya pagi2 lepas dorang siap aku mandikan n pakai baju, aku akan buat susu n bukak tv, tekan 611 atau 617. Pagi tadi pun aku tertekan 611... sebak plak.. sobs sobss.. yelah rutin kan... :)

Takpe takpe, aku ok je. =p

Gambar bawah ni nenek deme whatsapp gambar2 deme tgh buat ape...

Zara tu tgh berangan la tu, main selimut2...


Ichaaa, dekatnye awak tgk tv!!!



Icha ketuk kepala aki?? Hehehh...Zara baring sebelah aki...


Alolololo.. sweet je semua cucu-cucu Aki dok bergelimpangan ngan Aki... Mesti happy Aki tu... Ok ayah, selamat berhibur dengan cucu-cucu.. hehe...



Nangis taknak basuh poo poo... adoi la zara...


Mesti dia tengah best2 main ngan abang n icha, dia kena basuh poo poo... 

hehehe... oklah bai!


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…