Friday, February 27, 2015

STROK HABA BOLEH BAWA MAUT

Umum dah tau kan? Bermula minggu ini sehingga penghujung Mac 2015, Malaysia akan mengalami musim panas berpanjangan. Macam tahun lepas, krisis air berlaku kan, hampir semua empangan kat Malaysia mengalami menyusutan air yang banyak...

So, belajar dari pengalaman-pengalaman yang lepas, pihak kerajaan dah mengambil langkah2 berjaga2. Awal-awal dah diwar-warkan kat media massa pasal musim panas ni.. punca, akibat, bagaimana mana nak atasi...


Take noted ye korang, terutama yang ada anak2 kecil, yang bersekolah... kerap sangat dengar anak2 tak sihat ni... minum air banyak2 supaya badan dorang tak dihidrasi...

Even kat school Zara pun Ticer dah pesan suh bawa air masak dari rumah untuk anak2 minum kat school among their period lesson tu kan... Ticer akan letak kat satu sudut botol air masing2, so, nanti adela masa2 dia take 5 jap minum air..

Kat school Dani, mula2 dulu bawak gak botol air... tapi tak minum pun.. sebab kat school memang dah disediakan tong besar untuk air masak. So, kalau budak2 nak minum, just amik cawan n minum je... dia tengok kawan2 minum air tu, dia pun xnk dah bawak air. bawak bekal dia mintak hari2... roti milo la, nasi goreng la, dan lain-lain...

Korang yang orang dewasa pun kena minum banyak air ok... nak kekal dihidrasi tu senang je kan...

Nak mudah lagi?

Hehe...



Minumla Performance Drink... :)

Rasa dia?

Rasa macam 100 plus perisa oren tapi takde gas... dap dap dap.. :)

Nak order meh wasap kite meh... 0182244135




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: