Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Anak xnak makan? Susah nak makan?

Apa kata ibu-ibu di luar sana cuba Mealshake from Shaklee ni?

Insyallah kita cuba ikhtiar buat yang terbaik untuk anak-anak kan..

Alhamdulillah setakat ni tiada lagi negatif feedback from my customer pasal mealshake ni.. Ada yang cepat nampak kesannya, ada yang lambat kesannya. Bergantung kepada badan anak2 masing2 right...

Tengok anak kembali berselera nak makan, sapelah yang tak gembira kan..:)



Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya. Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Vitamin C is back!!

Lebih murah! Lebih sedap nyum nyum!!Seisi keluarga boleh makan, jimat dan sangat berbaloi bukan...:)Untuk pesanan,
Ana 018-2244135Ready stock!

Ada budak kuat mengamuk

Perangai lama si adik, Zara datang balik dah.. Aku rasa lama dah aku tak dengar budak tecik ni nangis lama pastu merampus-rampus. Tau merampus tu apa? Mengamuk la lebih kurang..

Hai la anak. Kadang hilang kesabaran aku ni. Hilang sabar aku paling teruk pun aku pun jerit sekali je. Haha! Kalau malas nak layan pun, aku masuk bilik selak baju, sua nenen terus senyap. Nak bergayut je setiap masa. Lotih mak!

Padahal sebelum tu dah bagi gayut lamaaaaaa sangat. Bila dia dah kenyang, dia bangun sambung main. Main-main pusing-pusing ngan abang dia, singgah jap nenen. Tak sampai 3 saat kot, sambung main balik. Pastu stop nenen lagi. Ko ingat mak ko ni ape Zara? Palm oil station? Boleh main singgah jalan singgah jalan plak.. #geram dalam tangisan.. T_T

Paling aku tak boleh tahan, bila aku ke dapor setelkan keje2 dapur. Masa tu lah dia dok menangis melalak sambil tarik-tarik baju aku. Tarik seluar. Kadang sampai terlondeh pun ada.

Harap-harap perangai dia ni takdelah berpanjangan. Memang stress

[tips] 4 Cara Diet Ketika Di Pejabat

Hari ini, kebanyakan anda yang bekerja terpaksa meluangkan masa yang lama di depan komputer. Maklumlah, banyak kerja yang perlu disiapkan. Hal ini menyebabkan anda kurang bergerak. Kekadang, nak bangun kejap pun rasa cam malas. Betul, tak?

Imej - positivetosuccess.com

Tapi dalam masa yang sama, anda tetap mahukan tubuh yang menarik lagi menawan. Cuma kekangan bekerja di depan pc agak membataskan impian anda tu. Huhhh... mesti kecewa giler.
Oke. Dahlah tu. Usahlah bersedih. Sebab anda masih mampu untuk mengatasi kekangan tersebut. Cuba kuatkan semangat dengan mengikutI cara diet di pejabat berikut;


1. Minum banyak air


Nak senang, letakkan botol air putih berhampiran meja anda. Pastikan anda minum air putih yang mencukupi setiap hari.


2. Jaga waktu makan


Atur waktu makan anda secara konsisten. Jika biasa makan tengah hari jam 1 petang, cuba biasakan diri agar dapat makan pada waktu yang sama setiap hari. Ataupun dalam lingkungan 30 minit sebelum hingga 30 selepas jam 1 petang.
Pastikan jug…

Al-Fatihah buat adik Aqil Hamzah

Sedih.. T_T

Semoga Erina dan keluarga tabah!

Al- Fatihah buat adik Aqil.


# baru terbaca.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Nak buang lemak-lemak degil yang dah bertahun dalam badan? Lecithin jawapannya!

Selain dari fungsinya yang memecah dan melarutkan lemak, banyak lagi khasiat lain bila makan lecithin ni.
Untuk student, sangat disarankan sebab lecithin memperkukuhkan daya ingatan.
Untuk yang berkolestrol tinggi.
Yang sukar tidur.
Nak rambut sihat dan cantik.
Nak kulit gebuuu..:)
Untuk yang senggugut pun boleh..


Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya. Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Welcome to the world, Nur Arissa Raihanah!

Tanggal 29 April 2013, adik ipar aku bersalin. Wifenya si Ijai. Lahirla seorang puteri seberat 2.86kg pada pukul 12.36 tengahari. Alhamdulillah lahir secara normal di Hospital Kuala Lumpur.
Best, hadiah anniversarry ni. 28 April genap setahun dorang kawen. 28 April 2012 gak tarikh BERSIH 2.0. =p
Maaflah Fyqa n Ijai, tak dapat nak tengok kat hospital. Mane nak diletakkan bebudak dua orang ni. Hospital sekarang bebudak takleh masuk. huhu.. Kebetulan 1 May cuti kan, lalu berdesuplah kite ke Setiawangsa sana. Ijai cakap kul 10 pagi dah boleh kuar hospital. Sampai umah mak mertua Ijai kul 12 tengahari. PUKUL 6 PETANG baru dorang balik. HUwaaa, berjanggut tunggu. Tapi takpelah, nasib baik tunggu kat rumah. Siap makan, solat tido bagai la.. hehe..




Baby Arissa..Ijai yang berkenankan nama ni..:)  Dani nak adik lagi ke? No no no lagi yer.. Mama belom ready.


 Anak buah ketiga bagi kakyang. Kakyang pon lambatttt lagi nak dapat anak. Habiskan belajo dulu yep!
 Mama n Zara!

 Ngan ayah Arissa..:)
 …

Testimoni #12 : Nutriferon

Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya. Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Shaklee Pilihan Terbaik Untuk Ibu Menyusu

Dunia penyusuan ibu dan Shaklee memang sinonim kan? Begitu gahnya nama Shaklee dalam dunia susu ibu. Sekarang ni rata-rata ramai dah yang ada kesedaran yang susu ibu tu penting untuk tumbesaran bayi mereka. Termasuk gak aku. Anak pertama ada peluang. Tapi ilmu ku sikit sangat. Sampai Dani 7 bulan je aku sempat bagi dia susu ibu. Ni entry last aku citer pasal breastfeed Dani.

http://honeysour00.blogspot.com/2010/08/syok-tgk-baby-tido-kan.html

Lepas tu terus susu aku merudum sebab Dani konfius nipple. Mase tu down teruk. Langsung aku takde fikir inisiatif lain untuk upkan lagi pengeluaran susuku. Breast pump Spectra 3 tu baru beli tak sampai sebulan, tersadai begitu sahaja.

But.. dapat tau je aku pregnantkan Zara, memang tekad habis-habisan aku nak sangat breastfeed Zara. Alhamdulillah, doaku diperkenankan. Syukur alhamdulillah..

Sampai sekarang Zara dah setahun sebulan 20 hari masih lagi aku dapat susukan dia. Terima kasih Ya Allah!

Supplemen?

Of kos ade.

Masa pantang lagi on set Shakl…

COD Shaklee di sekitar Jengka, Pahang

Jom kita mengundi, jom kita mengundi.. jom kita mengundi.. Huhu, nyanyi ikut rentak lagu yang selalu kat tv3 tu ek..
Ok, sempena nak mengundi ni, Shaklee Distributor anda akan berada di Jengka, Pahang selama 3 hari. Sabtu Ahad Isnin Makanya sesiapa orang Jengka yang nak COD produk2 Shaklee, boleh contact saya di no. 018-2244135 (Ana)
Ostematrix



GLA COMPLEX


OMEGA GUARD




 ESP


VITAMIN E 


ZINC




HERBAL BLEND CREAM


MEALSHAKE


 Barang semua ready stock yer. :)  Xde budget? Mahal sangat? Jangan risau, saya ada pakej terbaik untuk anda..
________________________________
Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ] Hp | 0133396435 / 0182244135 anacomey_84@yahoo.com FB Page : Dani Dania Store

Testimonial Vivix : Luka cepat sembuh selepas pembedahan. Doktor pun terkejut

Salam sejahtera kepada semua member2 shaklee yang pintar.

Saya nak share tentang kehebatan VIVIX dan ZINC tablet. Suami saya ada buat surgery to remove his carbuncle pada 3 April ( very big boils or bahasa Malaysia bisul yang besar yang memang perlu surgery sebab mata bisul tu tak keluar so kena di belah)
. 4 inci panjang dan 1 1/2 inci dalam. 

gambar saya tak dapat attach sebab dia tak izin kan. Suami saya ambik VVIX dah 4 bulan lebih, Shaklee Vits dah bertahun2, so cerita nya macam ne... lepas segury, 2 hari darah dah kering, 5 hari dah nampak healing sign...so medical officer yang cucikan dia tu macam terkejut yang dia cepat healing sedangkan surgery to cut nya besar dan dalam. lepas 24 jam dia keluar dari sugery tu saya kasi dia 2 zinc satu hari, pagi sebelum breakfast dan satu tab malam sebelum tidur. dia tak ambik langsung pain killer...tough dia ne...lepas 10 hari ambik zinc 2 tablet 2 tab per day, saya suruh dia ambik satu je macam biasa. kalau ada member2 shaklee yang pin…