Skip to main content

Shaklee Pilihan Terbaik Untuk Ibu Menyusu


Dunia penyusuan ibu dan Shaklee memang sinonim kan? Begitu gahnya nama Shaklee dalam dunia susu ibu. Sekarang ni rata-rata ramai dah yang ada kesedaran yang susu ibu tu penting untuk tumbesaran bayi mereka. Termasuk gak aku. Anak pertama ada peluang. Tapi ilmu ku sikit sangat. Sampai Dani 7 bulan je aku sempat bagi dia susu ibu. Ni entry last aku citer pasal breastfeed Dani.

http://honeysour00.blogspot.com/2010/08/syok-tgk-baby-tido-kan.html

Lepas tu terus susu aku merudum sebab Dani konfius nipple. Mase tu down teruk. Langsung aku takde fikir inisiatif lain untuk upkan lagi pengeluaran susuku. Breast pump Spectra 3 tu baru beli tak sampai sebulan, tersadai begitu sahaja.

But.. dapat tau je aku pregnantkan Zara, memang tekad habis-habisan aku nak sangat breastfeed Zara. Alhamdulillah, doaku diperkenankan. Syukur alhamdulillah..

Sampai sekarang Zara dah setahun sebulan 20 hari masih lagi aku dapat susukan dia. Terima kasih Ya Allah!

Supplemen?

Of kos ade.

Masa pantang lagi on set Shaklee. Best giler dapat kumpul stok banyakkkk sangat. Enady balik je aku suh dia bawak balik stok susu ibu. Fridge penuh. Hampir-hampir nak beli deep freezer. Memandangkan demand Zara tinggi masa tu, memang cepat habis. dan tak sempat penuh dah kena top up. So takyah la beli deep freezer.

Sekarang aku tak mengepam dah. Sebab direct feeding. Bersyukur jugak taska Zara kat bawah opis aku je. Pagi direct feed dia dulu baru naik keje. Waktu lunch pun sama. Pada masa yang sama, Zara xnak minum pakai botol..

Supplemen Shaklee yang aku amalkan ialah
- Vitalea
- B Complex
- Vit C Chew
- Alfafa
- Oste
- ESP

Tapi yang paling aku suka ialah ESP!!

ESP memang terbaiklah untuk banyakkan susu. Selain ibu-ibu kena amalkan tips-tips tambah susu ibu..



Ok kawan-kawan, untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh contact aku kat sini k..



Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…