Rambut baru




Balik kampung last 2 weeks.
Then Ibu cakap rimas tengok Zara asyik tergaru-garu.
Aku syak, macam ada pakcik K.
Tapi bila di cari-cari, non ado.

Dah alang-alang kat kampung kan,
ade orang la yang nak pegang kaki tangan dia while aku or Ibu yang potong.
First, aku dudukkan dia atas kerusi, Ibu potong.
Sekali menjerit-jerit lah pulak dia.
Gatal kot sebab rambut tu mencucuk-cucuk.
At last, aku dukung lar...
tu pun tak mau diam.
Bagi tengok cat, baru diam tapi mulut bising. Teruja tgk cat.

Dah siap, baru la cun Zara..
Mulat mulat je muka dia bila dah potong rambut ni..
Tapi maafkan nenek yer Zara, rambut depan tu terpendek sket.
nak ote balik, kamu dah jerit-jerit..

Hehe..

Chewable Vita-C 100mg untuk kanak-kanak




Nama Produk : Chewable Vita-C 100mg
Kandungan sebotol : 90 biji
Cadangan sajian : 1 biji sehari
Harga Runcit : RM37.50 (Untuk harga di DDS, contact saya ya..:)
Menguatkan Fungsi Imunisasi
Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

Vitamin C



  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan*


  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia
  •     sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat*


  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging*


  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan*


  • *Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    SMS | 018-2244135 WhatsApp | 013-3396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana
     
    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    Nur Izzara Dania #10bulan

    tgk tu, nak berkepit je manjanggg..
    Zara & papa.. sama tak?
    tak ma dok diam..
    dagu lekuk ikut papa. abang adik ada dagu lekuk, jeleshh mama..
    baru bangun tido. serabai nya rambuttt..
    cubaan untuk amik hp mama..
    pandai dah punggah beg abang dia..




    Tap tap tap..
    Kejap sungguh lah hai masa berlalu...

    Dah 10 bulan dah baby aku ni.. Makin membesar makin panjang akal lor.. Pening mama. Tapi pening lagi abangnya. Hahaha, sokmo kena lepuk ngan Zara.. kihkihkih..

    Kuat menangis jugak ini budak. Sangat challenging yer jaga anak perempuan berbanding anak lelaki. Masa Dani dulu, aku nak masak, leka je dia main kat hall, buat hal sendiri. Zara.. waduhhh asyik nak melekap sesaje! Tak de canla mama nak rehat seminit pun.

    Dah pandai tiru gaya orang. Tepuk tangan, babai, tu semua dia dah pandai buat dah.

    Suka mengekor mana abang dia pegi..

    Dah makan mengarut ngarut dah dia ni. apa yang kita bagi untuk dia, pandai katup mulut rapat takmo makan.. haishh, setakat ni menu faveret dia, kuewtiau sup.

    Gigi ada 4 batang yang dah tumbuh tp pendek lagi. 2 btg lagi coming soon. 2 batang bawah 2 btg bawah. Comel jek senyum or gelak2 nampak gigi dia 2 batang tu.. kihkih..

    tu je lah, nak g jenguk dia ni.. babai..

    Testimoni #7 : Mealshake membantu selera makan anak-anak




     | Mealshake |

    Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti:

    1. Kurang selera makan
    2. Sering sembelit
    3. Asma
    4. Tidak fokus di dalam kelas
    5. Sering selsema
    6. Kurang berat badan

    Anda perlukan Mealshake sebagai makanan tambahan untuk anak-anak anda.Jangan biarkan masalah ini berlarutan ya... Dapatkan offer Mealshake sebelum terlambat...


    PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    Hp | 0133396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana


    Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    Testimoni #6 : GLA Complex




    Period tak regular? 
    Inginkan zuriat?
    Kenapa tidak anda cuba GLA Complex?

    Antara kebaikan GLA :

    - membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
    - membantu meningkatkan kesuburan
    - melegakan PMS (sindrom pra haid)
    - membantu dalam menangani menapous
    - menguatkan kuku dan rambut
    - menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
    - menghilangkan jeragat
    - membantu menangani ekzema
    - melegakan simptom akibat artritis reumatiod
    - mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
    - menguatkan imuniti tubuh
    - memperlahankan proses penuaan
    - mengurangkan blood-cot yang menyebabkan serangan jantung
    - mengawal kencing manis dan darah tinggi
    - mengawal kolestrol
    - untuk fungsi saraf





    PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    Hp | 0133396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana


    Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    2 tahun 10 bulan

    Sekejap je dah nak masuk 3 tahun.. Pantasnya masa berlalu.. Bila aku countdown umur dani, automatik sama ngan umur zara sekali. Si adik tu pun dah nak masuk setahun.

    Dan aku jugak teringat Mika n Alif. Pun nak masuk 3 tahun dah..

    Cyrus 2 tahun 7 bulan. Sama tarikh ngan dani. Beza bulan je.

    Yg dekat2 ngan dani, aku ingat ler.. Hehe..

    Ok dani, semoga membesar dgn sihat walafiat. Jadi anak yang soleh dan berguna kpada ibu bapa, dan negara...

    Mama n papa sayang abang... Muahhhh...

    Kelebihan Ostematrix dan pentingnya susu

    Dani cerry berry dah dua hari ni.. So, pagi tadi aku ngan Enady bawak dia pergi klinik kesihatan Presint 11 nun.

    Masa tunggu giliran tu, baca-baca jap la magazine kat situ. Sekali terjumpa satu artikel ni. Tentang kepentingan susu dalam kehidupan seharian.

    Susu ni penting woo, untuk menyokong sel darah merah. Kalau sel darah merah tu low hemoglobin dia, senang la dapat anemia. Kalau rendah lagi, dapatlah thalesemia.

    Aku beria baca sebab berdebar nak tunggu result darah aku, Enady n Dani bulan 3 ni nanti..

    Hemoglobin normal adalah 11.5-13.5. Bawah paras 10mg, anda adalah seorang penghidap anemia.

    Masa Dani warded yang masa raya tahun lepas tu, darah dia 8.++, dah discaj then amik darah lagi kat Hosp. Putrajaya, result darah dia 10.7. Doktor pakar suspek, Dani ada thalesmia. So, amik lagi darah masa tu untuk double triple konfem yang Dani ada thalesemia dan sape yg pembawa. Aku atau papa dia..

    Tapi setau aku masa aku pregnant Dani & Zara, dua kali darah aku diamik untuk check thalesemia sebab hb aku sokmo la tak naik-naik.. around 10 je.. kejap naik kejap turun. tak pernah sampai 11. Bersalin pun 10.7 je. So, doctor decide aku bukan pembawa..

    Hahaha. maknanya?

    Enady selalu cakap papa la pembawa, papa la pembawa... Ishhh benda belum konfem, tak yah la nak salahkan diri sendiri kan.. Tunggu je bulan 3 kang.. kena bebel la sekejap ngan aku..:)

    ohooo! Dah melalut.. Nak citer lain sebenarnya...


    So, korang minum lah susu. Anak-anak tu selagi nak minum susu, bagi je. Penting untuk tumbesaran dia.

    Ibu-ibu mengandung, WAJIB minum susu. Untuk kesihatan diri dan juga bayi.






    Tapi aku tau, Ibu-Ibu yang mengandung ni ada yang tak berapa nak lalu minum susu kan.. Takpe, kat Shaklee ada jawapannya...


    Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

    Lebih daripada Sekadar Kalsium

    OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

    Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

    Selain dari untuk tulang dan gigi, kalsium berfungsi untuk:
    1. Mengekalkan tekanan darah yang normal.
    2.Membantu pengecutan otot dan saraf
    3.Membantu mengurangkan sindrom PMS seperti kekejangan, kembung, moody. Amat sesuai bagi wanita yang selalu berhadapan masalah bila didatangi haid.

    Apa Ada Dalam Kalsium (Ostematrix) Shaklee?

    KALSIUM
    250mg kalsium dalam setiap caplets. Individu digalakkan untuk mengambil 1000mg kalsium setiap hari dan cara yang terbaik bukanlah ambil sekaligus 1000mg kerana ianya tidak akan menghasilkan kesan yang baik. Kenapa? Sebabnya kalsium dapat diserap dengan baik bila diambil dalam dos yang rendah. Sebaiknya adalah tidak lebih dari 500mg setiap kali pengambilan. Sebab itu Ostematrix Shaklee dicadangkan diambil 4 biji sehari di mana 2 biji diambil setiap pengambilan.
    Dan Kalsium (ostematrix) juga baik diambil bersama makanan.Bukannya ketika perut kosong.


    VITAMIN D Kalsium memerlukan Vitamin D untuk membantu penyerapan yang baik. Tanpa vitamin D, badan tidak dapat mendapat cukup 'hormone calcitriol'(dikenali sebangai Vitamin D aktif). Bila tidak cukup hormon ini, badan akan mengambil kalsium dari rangka yang sedia ada, yang mana akan melemahkan tulang-tulang kita.

    Kalsium dan Vitamin D sangat digalakkan untuk mengelakkan dari osteoporosis. Golongan yang paling sesuai untuk mengambil kalsium (ostematrix) adalah:

    1. Ibu menyusu, mengandung
    2. Suami/isteri bekerja yang selalu kepenatan dengan kerja
    3. Warga emas
    4. Wanita yang mengalami masalah PMS - sakit semasa datang bulan
    5. Merka yang mengalami kekejangan otot



    PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    Hp | 0133396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana


    Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
     
     



    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    Ragam anak-anak



    Alkisah bedak ni memang selalu dah kat blog aku ni kan.. Sebabnya Dani memang suka sangat sangat sangat main bedak. Pantang lepa bedak tu! Aku tak tau lah apa yang dia rasa bila syok tabur-tabur bedak kat atas lantai dan merata-rata.

    Kiranya bedak ni dah serasi ngan Dani lah. Klik link kat bawah ni untuk kisah-kisah bedak vs Dani.



    Baru-baru ni jadi lagi. Hadoii la abang.. Perkembangan terbaru, dia ajak adik main sekali. Uwaaaa, mama mampu menahan geram ajerlah.. Nak marah, dia bukan tau apa pun.. Tapi mulut aku membebel gak cakap jangan main bedak jangan main bedak.. Dia hangguk-hangguk ajerler..Sampai habis la satu tong bedak tu..

    Malam kejadian tu, aku tak bersihkan pun. Ngantuk wey.. Kul 11 kot dorang main bedak tu.. Esok nya balik keje, dah bersih dah. Hahaha, papa dorang la yang bersihkan tu. Aku pulak yang kena bebel sebab tak letak bedak kat tempat yang tinggi. Tengok Dani, mama yang kena marah tau! Sobs!

    Tapikan...

    Tak dapat main bedak, dia pegi bantai conteng pipi adik dia pulak... Pffffttttt...




    Daniiii, ko ni kannnnnn...

    Testimoni #5 : AJHT






    PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    Hp | 0133396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana


    Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    Advanced Joint Health Tablet : Ready Stok!


     Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif. 

    Kini dengan Advanced Joint Health Tablet, anda mampu mengekalkan sendi-sendi yang kuat, fleksibel dan mudah bergerak. 

     Produk ini mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.

    Okay, antara kelebihan AJHT (Advanced Joint Health Tablet) ini adalah :
    • Memperbaiki keselesaan sendi 
    • Anti-inflamasi
    • Menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang 

    PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    Hp | 0133396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana


    Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

    Riadah

    Ambik angin kat sekitar rumah je..

    Pun dah keluar peluh..:)

    Selamat Hari Lahir Sayang..




    Selamat Hari Lahir Suami.....

    :)


    Harap-harap menjadik la suprise aku malam ni.. 

    Anak-anak, sila bagi kerjasama kat mama yer..
    mama mood bunga-bunga cinta dah ni.. 






    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    Vitamin daripada Shaklee untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan





    Biasa sakit-sakit sendi? Pada orang tua rasanya ini biasa kan. Yang orang muda pun apa kurangnya ada juga yang sakit-sakit sendi. Bila sakit sendi faham-faham sahajalah pergerakan akan jadi terbatas. Kenapa boleh terjadinya sakit sendi?


    BAGAIMANA TERJADINYA SAKIT SENDI?


    Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).
    Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.
    Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

    KENALI JOINT HEALTH TABLET DARI SHAKLEE

    Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrient penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin c untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Campuran formula saintifik ini juga mengandungi ekstrak jagung yang membekalkan satu sumber glukosamina yang pekat dalam campuran yang akan memanfaatkan kesihatan sendi dengan berikut:

    • Menyokong keselesaan sendi
    • Membantu mengekalkan tulang rawan
    • memelihara tulang penyambung yang sihat

    TAHUKAH ANDA?


    Peyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat kondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina. Shaklee advanced Joint Helath Tablet adalah 100% bebas daripada KONDROITIN.

    KENAPA SHAKLEE JOINT HEALTH TABLET INI BERBEZA?


    Sentiasa selamat:

    • 100% berasaskan sayur sayuran
    • Tidak mempunyai perasa tiruan, pemanis atau pengawetan.
    • Bebas gluten

    Sentiasa berkesan:

    • Tiada KONDROITIN bagi penyerapan ekstrak jagung yang lebih baik
    • Ekstrak proprietari Boswellia yang digunakan dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswellia AKBA yang pekat bagi menyokong keselesaan sendi, tetapi juga mengandungi bahan semulajadi lain daripada resin Boswellia yang mempunyai bioaktiviti yang lebih baik bila bergabung berbanding AKBA sahaja.

    Sentiasa mesra alam:

    • Botol yang dikitar semulajadi
    • Pembungkusan yang bebas bisfenol-A (BPA)



    Apa kata cuba Joint Health Tablet hari ini. Hadiahkan pada yang tersayang:)
    Bulan ni promosi beli 6 botol percuma 1 botol.





    PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    Hp | 0133396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Dani Dania Store
    Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

    Disclaimer #2 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

    2hb januari

    Tengahari dah..

    Masa untuk melawat tuan puteri sorang ni...

    Mood tak berapa hari ni... Apa yg aku cakap dan buat ada je yang tak kena. Ntah apa kena ntah dgn aku hari ni..

    Permulaan tahun yg tak berapa nk best bagi aku.. Harapnya hari esok dan seterusnya ada sinar untukku...

    Selamat tahun baru 2013

    Dah masuk tahun 2013 dah ni..

    Kepada semua kawan-kawan, selamat tahun baru.. Semoga di tahun baru ini semuanya akan berlalu dengan baik2 saja..

    Perkara-perkara yang dinantikan di tahun 2013 ni..

    - bakal mendapat anak buah pertama pd hujung bulan 4 nanti..

    - bulan mac. Dani 3 tahun. Zara 1 tahun.

    - bulan 10. Tahun terakhir bergelar 20an..huhu.. Sedih...

    - bulan 6. Anniversary 4 tahun. Ady love ana. Ecececeh....

    Buat masa ni tu je kot..hehe.. Nanti ada lagi, aku tambah..

    Again. Selamat tahun baru semuaaaa.:)

    Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

    Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...