Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Rambut baru

Balik kampung last 2 weeks. Then Ibu cakap rimas tengok Zara asyik tergaru-garu. Aku syak, macam ada pakcik K. Tapi bila di cari-cari, non ado.
Dah alang-alang kat kampung kan, ade orang la yang nak pegang kaki tangan dia while aku or Ibu yang potong. First, aku dudukkan dia atas kerusi, Ibu potong. Sekali menjerit-jerit lah pulak dia. Gatal kot sebab rambut tu mencucuk-cucuk. At last, aku dukung lar... tu pun tak mau diam. Bagi tengok cat, baru diam tapi mulut bising. Teruja tgk cat.
Dah siap, baru la cun Zara.. Mulat mulat je muka dia bila dah potong rambut ni.. Tapi maafkan nenek yer Zara, rambut depan tu terpendek sket. nak ote balik, kamu dah jerit-jerit..
Hehe..

Chewable Vita-C 100mg untuk kanak-kanak

Nama Produk : Chewable Vita-C 100mg Kandungan sebotol : 90 biji Cadangan sajian : 1 biji sehari Harga Runcit : RM37.50 (Untuk harga di DDS, contact saya ya..:) Menguatkan Fungsi Imunisasi Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
Vitamin C


Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan*

Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia     sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat*

Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging*

Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan*

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
SMS | 018-2244135 WhatsApp | 013-3396435
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Nur Izzara Dania #10bulan

Tap tap tap.. Kejap sungguh lah hai masa berlalu...
Dah 10 bulan dah baby aku ni.. Makin membesar makin panjang akal lor.. Pening mama. Tapi pening lagi abangnya. Hahaha, sokmo kena lepuk ngan Zara.. kihkihkih..
Kuat menangis jugak ini budak. Sangat challenging yer jaga anak perempuan berbanding anak lelaki. Masa Dani dulu, aku nak masak, leka je dia main kat hall, buat hal sendiri. Zara.. waduhhh asyik nak melekap sesaje! Tak de canla mama nak rehat seminit pun.
Dah pandai tiru gaya orang. Tepuk tangan, babai, tu semua dia dah pandai buat dah.
Suka mengekor mana abang dia pegi..
Dah makan mengarut ngarut dah dia ni. apa yang kita bagi untuk dia, pandai katup mulut rapat takmo makan.. haishh, setakat ni menu faveret dia, kuewtiau sup.
Gigi ada 4 batang yang dah tumbuh tp pendek lagi. 2 btg lagi coming soon. 2 batang bawah 2 btg bawah. Comel jek senyum or gelak2 nampak gigi dia 2 batang tu.. kihkih..
tu je lah, nak g jenguk dia ni.. babai..

Testimoni #7 : Mealshake membantu selera makan anak-anak

| Mealshake |
Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti:

1. Kurang selera makan
2. Sering sembelit
3. Asma
4. Tidak fokus di dalam kelas
5. Sering selsema
6. Kurang berat badan

Anda perlukan Mealshake sebagai makanan tambahan untuk anak-anak anda.Jangan biarkan masalah ini berlarutan ya... Dapatkan offer Mealshake sebelum terlambat...

PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana

Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Testimoni #6 : GLA Complex

Period tak regular?  Inginkan zuriat? Kenapa tidak anda cuba GLA Complex?
Antara kebaikan GLA :
- membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
- membantu meningkatkan kesuburan
- melegakan PMS (sindrom pra haid)
- membantu dalam menangani menapous
- menguatkan kuku dan rambut
- menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
- menghilangkan jeragat
- membantu menangani ekzema
- melegakan simptom akibat artritis reumatiod
- mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
- menguatkan imuniti tubuh
- memperlahankan proses penuaan
- mengurangkan blood-cot yang menyebabkan serangan jantung
- mengawal kencing manis dan darah tinggi
- mengawal kolestrol
- untuk fungsi saraf




PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana

Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

♥ mama Muhammad Dani Emi…

2 tahun 10 bulan

Sekejap je dah nak masuk 3 tahun.. Pantasnya masa berlalu.. Bila aku countdown umur dani, automatik sama ngan umur zara sekali. Si adik tu pun dah nak masuk setahun.Dan aku jugak teringat Mika n Alif. Pun nak masuk 3 tahun dah.. Cyrus 2 tahun 7 bulan. Sama tarikh ngan dani. Beza bulan je.Yg dekat2 ngan dani, aku ingat ler.. Hehe..Ok dani, semoga membesar dgn sihat walafiat. Jadi anak yang soleh dan berguna kpada ibu bapa, dan negara...Mama n papa sayang abang... Muahhhh...

Kelebihan Ostematrix dan pentingnya susu

Dani cerry berry dah dua hari ni.. So, pagi tadi aku ngan Enady bawak dia pergi klinik kesihatan Presint 11 nun.

Masa tunggu giliran tu, baca-baca jap la magazine kat situ. Sekali terjumpa satu artikel ni. Tentang kepentingan susu dalam kehidupan seharian.

Susu ni penting woo, untuk menyokong sel darah merah. Kalau sel darah merah tu low hemoglobin dia, senang la dapat anemia. Kalau rendah lagi, dapatlah thalesemia.

Aku beria baca sebab berdebar nak tunggu result darah aku, Enady n Dani bulan 3 ni nanti..

Hemoglobin normal adalah 11.5-13.5. Bawah paras 10mg, anda adalah seorang penghidap anemia.

Masa Dani warded yang masa raya tahun lepas tu, darah dia 8.++, dah discaj then amik darah lagi kat Hosp. Putrajaya, result darah dia 10.7. Doktor pakar suspek, Dani ada thalesmia. So, amik lagi darah masa tu untuk double triple konfem yang Dani ada thalesemia dan sape yg pembawa. Aku atau papa dia..

Tapi setau aku masa aku pregnant Dani & Zara, dua kali darah aku diamik untuk check thale…

Ragam anak-anak

Alkisah bedak ni memang selalu dah kat blog aku ni kan.. Sebabnya Dani memang suka sangat sangat sangat main bedak. Pantang lepa bedak tu! Aku tak tau lah apa yang dia rasa bila syok tabur-tabur bedak kat atas lantai dan merata-rata.
Kiranya bedak ni dah serasi ngan Dani lah. Klik link kat bawah ni untuk kisah-kisah bedak vs Dani.
http://honeysour00.blogspot.com/2012/10/buli-mama-tsk-tsk-tsk.html
http://honeysour00.blogspot.com/2012/11/tak-jadi-nak-marah-bila.html
Baru-baru ni jadi lagi. Hadoii la abang.. Perkembangan terbaru, dia ajak adik main sekali. Uwaaaa, mama mampu menahan geram ajerlah.. Nak marah, dia bukan tau apa pun.. Tapi mulut aku membebel gak cakap jangan main bedak jangan main bedak.. Dia hangguk-hangguk ajerler..Sampai habis la satu tong bedak tu..
Malam kejadian tu, aku tak bersihkan pun. Ngantuk wey.. Kul 11 kot dorang main bedak tu.. Esok nya balik keje, dah bersih dah. Hahaha, papa dorang la yang bersihkan tu. Aku pulak yang kena bebel sebab tak letak bedak kat t…

Testimoni #5 : AJHT

PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana

Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Advanced Joint Health Tablet : Ready Stok!

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif. 
Kini dengan Advanced Joint Health Tablet, anda mampu mengekalkan sendi-sendi yang kuat, fleksibel dan mudah bergerak. 
 Produk ini mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.
Okay, antara kelebihan AJHT (Advanced Joint Health Tablet) ini adalah :
Memperbaiki keselesaan sendi Anti-inflamasiMenyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang 
PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana

Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Riadah

Ambik angin kat sekitar rumah je.. Pun dah keluar peluh..:)

Selamat Hari Lahir Sayang..

Selamat Hari Lahir Suami.....
:)

Harap-harap menjadik la suprise aku malam ni.. 

Anak-anak, sila bagi kerjasama kat mama yer..
mama mood bunga-bunga cinta dah ni..





♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Vitamin daripada Shaklee untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan

Biasa sakit-sakit sendi? Pada orang tua rasanya ini biasa kan. Yang orang muda pun apa kurangnya ada juga yang sakit-sakit sendi. Bila sakit sendi faham-faham sahajalah pergerakan akan jadi terbatas. Kenapa boleh terjadinya sakit sendi?


BAGAIMANA TERJADINYA SAKIT SENDI?
Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi). Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan. Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.
KENALI JOINT HEALTH TABLET DARI SHAKLEEShaklee …

2hb januari

Tengahari dah..Masa untuk melawat tuan puteri sorang ni...Mood tak berapa hari ni... Apa yg aku cakap dan buat ada je yang tak kena. Ntah apa kena ntah dgn aku hari ni.. Permulaan tahun yg tak berapa nk best bagi aku.. Harapnya hari esok dan seterusnya ada sinar untukku...

Selamat tahun baru 2013

Dah masuk tahun 2013 dah ni.. Kepada semua kawan-kawan, selamat tahun baru.. Semoga di tahun baru ini semuanya akan berlalu dengan baik2 saja..Perkara-perkara yang dinantikan di tahun 2013 ni..- bakal mendapat anak buah pertama pd hujung bulan 4 nanti.. - bulan mac. Dani 3 tahun. Zara 1 tahun.- bulan 10. Tahun terakhir bergelar 20an..huhu.. Sedih...- bulan 6. Anniversary 4 tahun. Ady love ana. Ecececeh....
Buat masa ni tu je kot..hehe.. Nanti ada lagi, aku tambah..Again. Selamat tahun baru semuaaaa.:)