Skip to main content

Chewable Vita-C 100mg untuk kanak-kanak




Nama Produk : Chewable Vita-C 100mg
Kandungan sebotol : 90 biji
Cadangan sajian : 1 biji sehari
Harga Runcit : RM37.50 (Untuk harga di DDS, contact saya ya..:)
Menguatkan Fungsi Imunisasi
Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

Vitamin C



  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan*


  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia
  •     sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat*


  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging*


  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan*


  • *Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


    ________________________________

    Ana Lyana
    Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
    SMS | 018-2244135 WhatsApp | 013-3396435
    anacomey_84@yahoo.com
    FB : Ana Lyana
     
    ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
    Post a Comment

    Popular posts from this blog

    Tips hapuskan ulat gonggok

    Salam alaik,

    Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

    Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
    1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
    2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
    3. Banyaknya kaki : dalam 400
    4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
    5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
    6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
    7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
    8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
    9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

    Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

    1. Dalam rumah :
    >> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

    Tanda-tanda nak bersalin

    sumber dari : here

    Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

    Bayi turun ke bawah

    Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
    sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

    Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
    Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
    Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

    Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

    MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
    Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
    Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
    Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
    Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
    Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…