Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Aquaria KLCC

First of all, Tq Friso sebab menaja tiket2 kami.. Hikhikhik.. Banyakla taja... ko tu sape? hahaha... 
Tidaklah. Ni tiket aku menang contest Friso bulan Mac hari tu...
Ramai gak geng2 UB yang menang tiket Aquaria ni... Aku, Mid, Reen, Nurul, Yaya... Juelee dapat tiket g Legoland. Mar ngan Ann dapat g Tambun..Yang lagi happy, grand prizenya tu geng aku gak yang menang.. Dayuuuu! G HK Disneyland tuuuu... best best... hujung tahun ni kot dorang pegi... Tahniah Dayu...
Tiket dah lama dapat. Expired datenya 30hb September 2015. Sebelum expired, baiklah redeem.. Set ngan Yaya, Reen Nurul... Mid takmo pegi sebab dia dah pegi... Tiket dia pass kat Zaza kot...
Set hari Sabtu lepas kitorang pegi... 
Janji semua kul 10.30 - 11.00 pagi ada kat sana...
Aku keluar rumah dalam kul 10.30 pagi... Eh kejapnya dah sampai. Kul 11.00 aku dah nampak Yaya kat Foodcourt tu... Yaya orang first sampai... Lepak jap... tunggu Nurul n Reen... Agak2 budak dah macam boring tunggu lama, so aku n Yaya decide masuk du…

Family Time

Aku bersyukur sangat-sangat... dah lama sangat aku impikan setiap hari minggu Enady ada kat rumah ngan family... Sebelum ni apa-apa aktiviti tunggu dia cuti... Alhamdulillah terima kasih Ya Allah.. :) Mula-mula tak biasa dia ada kat rumah the whole day Sabtu Ahad... lama-lama ok dah...
Dan setiap hari Jumaat je mulala dia tanya... kita ada apa2 plan tak ma minggu ni? Kalau ada... ada la meronda nya... kalau takde, kita lepak umah je lah, rasa rajin ptg2 g amik angin petang...
2 minggu lepas, adik aku Kakyang bagi tiket wayang free untuk 1 family... So, xde plan ke mana2, jom la hangkut anak-anak g layan Inside Out. Tq so much kakyang... :) Nanti nak lagi yerp.


Bergambar dulu ngan background Movie tu...


Zara is penakut lah... Dia trauma ari tu ada background citer Sinister 2 tu dia terkejut sampai berterabur Pop Corn... Tu yang dia takut nak bergambar area2 situ... Pandang keliling takut2.


Tu tengok tu dia gelisah.. hahaha... zara Zara.. Gambar ni Dani yang amik.. senget lah abang.


Ti…

Great Weekend!

Selamat hari minggu semua...  :)
Tajuk great lah sangat kan... hahaha yang great nya adalah bila roh rajin datang bertandang... Memang betul2 memanfaatkan...


Pagi2 masak breakfast. Pasta Bollognise Melayu aku panggil... Sebab aku lagi suka masak sendiri kalau sphageti or pasta ni...  boleh bubuh cili n rasa dia xmasam sangat compare ngan yg original.. entah.. aku xleh telan sangat sphageti yg kat Secret Recipe tu ke... kat Pizza Hut ke... kat western2 lain tu...  Masam sangat...tp mmg rasa original dia mcm tu kan...  hehehe.. dah tekak org melayu suka pedas2... aku olahla sikit... Still pakai Kimball punya sos sphageti tu...

Lepas makan.. budak2 ni menuntut la apa yg aku janjikan tadi... Masa papa dorang nak pergi work.. menangis2 semua nak ikut... Aku teringat barang2 diy ari tu aku beli lama dah ade lagi tersimpan tak guna lagi...
jomla main kaler2 n cop2...


Zara seronokla dia dapat main water color.  Tapi dia panggil cop cop... hahaha...

Dani dia nak kaler pakai kaler kilat2 tu... Murah2 je benda2 ni.…

Rezeki Ramadhan

hehehehe. sian terperuk dalam draft...
maka publishlah ia pagi ni...
Cream puff bos bagi.
Kurma tu Kak Ina bagi.
Tq All... 


Short Vacation To Cameron Highlands

Plan nak g Cameron ni lama jugak... sebelum raya puasa ari tu dah plan.. konon gateway satu family macam time g Penang 2 tahun lepas...
Tapi yelah, kejap jadik kejap xjadik kejap jadik kejap xjadik... last-last masa balik kampung cousin aku, Ella kawen ari tu, Ijai tiba-tiba plan jom g Cameron! Aku dah la sehelai sepinggang... anak2 punsama.. Enady pun sama.. Miscomunicate ngan Anep la ni dia kata balik hari. Rupanya dia cuti sampai Ahad. Maka baliklah Ahad. Mujurla bawak gak la baju salin untuk pakai balik Putrajaya kononnya... kat ampung gunalah baju2 yang ada yang muat...
Pagi Ahad tu, Ijai la siap2 awal sebab family dia je nak pegi... Aku cam malas nak pegi.. dahla lom gaji kan... Tengah orang-orang gov semua sesak mengira hari gaji.. kahkahkah... Ijai Fyqa Icha dah siap dah.. tiba-tiba Ibu nak ikut. Eh.... aku pun nak ikutttt.. hahahaha... BUkan nak beli apa sangat.. nak berjalan je... Bersiap la kitorang semua kelam kabut sebab dah pukul 9 lebih. Ayah nak ikut sebenarnya tapi I…