Wednesday, September 23, 2015

Aquaria KLCC

First of all, Tq Friso sebab menaja tiket2 kami.. Hikhikhik.. Banyakla taja... ko tu sape? hahaha... 


Ramai gak geng2 UB yang menang tiket Aquaria ni... Aku, Mid, Reen, Nurul, Yaya... Juelee dapat tiket g Legoland. Mar ngan Ann dapat g Tambun..Yang lagi happy, grand prizenya tu geng aku gak yang menang.. Dayuuuu! G HK Disneyland tuuuu... best best... hujung tahun ni kot dorang pegi... Tahniah Dayu...

Tiket dah lama dapat. Expired datenya 30hb September 2015. Sebelum expired, baiklah redeem.. Set ngan Yaya, Reen Nurul... Mid takmo pegi sebab dia dah pegi... Tiket dia pass kat Zaza kot...

Set hari Sabtu lepas kitorang pegi... 

Janji semua kul 10.30 - 11.00 pagi ada kat sana...

Aku keluar rumah dalam kul 10.30 pagi... Eh kejapnya dah sampai. Kul 11.00 aku dah nampak Yaya kat Foodcourt tu... Yaya orang first sampai... Lepak jap... tunggu Nurul n Reen... Agak2 budak dah macam boring tunggu lama, so aku n Yaya decide masuk dulu. Nanti jumpa Reen n Nurul kat dalam...



Anak2 dah excited.. takmo dah bergambar...


Special tiket. Takyah beratur dah.. :)



Layan starfish dulu kat sini... Gamat pun ada... Ketam pemalu pun ada... belangkas... boleh pegang... Tapi budak2 ni penakut ke geli ntah... takmo pegang.. hahaha...



Ketam pemalu...


Tikus ape ntah... Yaya kata, Tikus yang macam dalam citer Ninja Turtle tu,.. hahaha.. aah la Ya, ada rupa...=p



Seahorse!




Kat sini aku cam kekaguman jap... wahhh.. rasa nak cedok je ikan tu, siang pastu goreng. makan ngan nasik panas2 cicah ngan sambal belacan.. perghh!


Ikan toman...



Sampai dah terowong... Ikan pari besar2...


Shark lalu je atas kepala... :)




Shark lagi... Takde plak bahaya shark ni ek...


Kat sini la budak2 ni bertenggek paling lama... sebab ada lego dalam tu...



 4 of us!... Anak2 dah letih nak makanlah ape lah... ajak bergambar pun muka ketat je masing2.. Zara tu buat perangai gigit pensel tu...



 Dani, Auf, Zara n Afi... :)


Suka sangat gambar ni.... Taktau la kitorang gelak kan apa... Gambar lawa ni dari kamera Farid la husband Reen... tq Reen n farid.. :)


Reen, aku, Yaya n Nurul... Raifa takde plak.. Kalau tak, lengkap dah mak anak dua... 


Kihkihkih.. candid lagi... aku panggil ape ntah tu...


Last sebelum balik... Ingat nak lepak2 lagi... Tapi semua dah nak menghala ke lain... Thanks semua... Walaupun kita boring je tengok ikan tu... asakan anak2 happy, kita pun happy kan... Kita happy jugak dapat jumpa polok2... hehehe...

Jumpa lagi nanti... kita ajak ramai2 geng kita lagi... 




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

2 comments:

ComelComot said...

bestnya.tengah planning nak bawak anak ni. tapi kena tggu die besar skit so nt boleh die ingat sambil belajar kenali hidupan laut

Nabila Syifa said...

excited budak2 tu :)