Skip to main content

Aquaria KLCC

First of all, Tq Friso sebab menaja tiket2 kami.. Hikhikhik.. Banyakla taja... ko tu sape? hahaha... 


Ramai gak geng2 UB yang menang tiket Aquaria ni... Aku, Mid, Reen, Nurul, Yaya... Juelee dapat tiket g Legoland. Mar ngan Ann dapat g Tambun..Yang lagi happy, grand prizenya tu geng aku gak yang menang.. Dayuuuu! G HK Disneyland tuuuu... best best... hujung tahun ni kot dorang pegi... Tahniah Dayu...

Tiket dah lama dapat. Expired datenya 30hb September 2015. Sebelum expired, baiklah redeem.. Set ngan Yaya, Reen Nurul... Mid takmo pegi sebab dia dah pegi... Tiket dia pass kat Zaza kot...

Set hari Sabtu lepas kitorang pegi... 

Janji semua kul 10.30 - 11.00 pagi ada kat sana...

Aku keluar rumah dalam kul 10.30 pagi... Eh kejapnya dah sampai. Kul 11.00 aku dah nampak Yaya kat Foodcourt tu... Yaya orang first sampai... Lepak jap... tunggu Nurul n Reen... Agak2 budak dah macam boring tunggu lama, so aku n Yaya decide masuk dulu. Nanti jumpa Reen n Nurul kat dalam...



Anak2 dah excited.. takmo dah bergambar...


Special tiket. Takyah beratur dah.. :)



Layan starfish dulu kat sini... Gamat pun ada... Ketam pemalu pun ada... belangkas... boleh pegang... Tapi budak2 ni penakut ke geli ntah... takmo pegang.. hahaha...



Ketam pemalu...


Tikus ape ntah... Yaya kata, Tikus yang macam dalam citer Ninja Turtle tu,.. hahaha.. aah la Ya, ada rupa...=p



Seahorse!




Kat sini aku cam kekaguman jap... wahhh.. rasa nak cedok je ikan tu, siang pastu goreng. makan ngan nasik panas2 cicah ngan sambal belacan.. perghh!


Ikan toman...



Sampai dah terowong... Ikan pari besar2...


Shark lalu je atas kepala... :)




Shark lagi... Takde plak bahaya shark ni ek...


Kat sini la budak2 ni bertenggek paling lama... sebab ada lego dalam tu...



 4 of us!... Anak2 dah letih nak makanlah ape lah... ajak bergambar pun muka ketat je masing2.. Zara tu buat perangai gigit pensel tu...



 Dani, Auf, Zara n Afi... :)


Suka sangat gambar ni.... Taktau la kitorang gelak kan apa... Gambar lawa ni dari kamera Farid la husband Reen... tq Reen n farid.. :)


Reen, aku, Yaya n Nurul... Raifa takde plak.. Kalau tak, lengkap dah mak anak dua... 


Kihkihkih.. candid lagi... aku panggil ape ntah tu...


Last sebelum balik... Ingat nak lepak2 lagi... Tapi semua dah nak menghala ke lain... Thanks semua... Walaupun kita boring je tengok ikan tu... asakan anak2 happy, kita pun happy kan... Kita happy jugak dapat jumpa polok2... hehehe...

Jumpa lagi nanti... kita ajak ramai2 geng kita lagi... 




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…