Saturday, September 12, 2015

Great Weekend!

Selamat hari minggu semua... 
:)

Tajuk great lah sangat kan... hahaha
yang great nya adalah bila roh rajin datang bertandang...
Memang betul2 memanfaatkan...



Pagi2 masak breakfast.
Pasta Bollognise Melayu aku panggil...
Sebab aku lagi suka masak sendiri kalau sphageti or pasta ni... 
boleh bubuh cili n rasa dia xmasam sangat compare ngan yg original..
entah.. aku xleh telan sangat sphageti yg kat Secret Recipe tu ke... kat Pizza Hut ke... kat western2 lain tu... 
Masam sangat...tp mmg rasa original dia mcm tu kan... 
hehehe.. dah tekak org melayu suka pedas2... aku olahla sikit...
Still pakai Kimball punya sos sphageti tu...


Lepas makan.. budak2 ni menuntut la apa yg aku janjikan tadi...
Masa papa dorang nak pergi work.. menangis2 semua nak ikut...
Aku teringat barang2 diy ari tu aku beli lama dah ade lagi tersimpan tak guna lagi...

jomla main kaler2 n cop2...



Zara seronokla dia dapat main water color. 
Tapi dia panggil cop cop... hahaha...


Dani dia nak kaler pakai kaler kilat2 tu...
Murah2 je benda2 ni... RM2 lebih kot satu...

Tengahari aku masak singgang ikan kembung ngan terubuk masin goreng bawang n cili... x amik gambo sebab aku tak makan... kenyang pulak makan pasta pagi tu..

Anak2 pun kenyang lagi makan pasta bertambah2.. sampai habisla.. 
Dorang skip makan nasik...

take a nap jap..

petang tu tiba2 tekak teringin nak makan donut buatan sendiri... 
nak g beli malas nak keluar. 

Tq N bagi resepi gugel... hehehe...

Gebu gebasss donutnya... 
Walaupun rupa tak menawan.. tapi sedapnya tak terkata..
Cair di mulut uolls... hahaha...

Masuk bakul angkat sendiri..:)


Sekian cerita weekend aku minggu ni...

Sebenarnya geram hati xdapat nak pegi Leadership Development kat IOI Palm Resort tu... Ada hal yang xdpt nak dielakkan. 

Siapa yang nak pegi Bangkok FREE!!!! 

Jom sembang2 kat 018 2244135 sekarang!!

Untung sangat tau... dulu2 kami kena kumpul point setahun baru dapat merasa trip free ngan Shaklee... 
Sekarang tak payah tunggu setahun... dah Shaklee murah hati nak taja trip ke Bangkok dengan pasangan free2 je beb..:)


Mulakan sekarang. Ayuh!


No comments: