Skip to main content

Great Weekend!

Selamat hari minggu semua... 
:)

Tajuk great lah sangat kan... hahaha
yang great nya adalah bila roh rajin datang bertandang...
Memang betul2 memanfaatkan...



Pagi2 masak breakfast.
Pasta Bollognise Melayu aku panggil...
Sebab aku lagi suka masak sendiri kalau sphageti or pasta ni... 
boleh bubuh cili n rasa dia xmasam sangat compare ngan yg original..
entah.. aku xleh telan sangat sphageti yg kat Secret Recipe tu ke... kat Pizza Hut ke... kat western2 lain tu... 
Masam sangat...tp mmg rasa original dia mcm tu kan... 
hehehe.. dah tekak org melayu suka pedas2... aku olahla sikit...
Still pakai Kimball punya sos sphageti tu...


Lepas makan.. budak2 ni menuntut la apa yg aku janjikan tadi...
Masa papa dorang nak pergi work.. menangis2 semua nak ikut...
Aku teringat barang2 diy ari tu aku beli lama dah ade lagi tersimpan tak guna lagi...

jomla main kaler2 n cop2...



Zara seronokla dia dapat main water color. 
Tapi dia panggil cop cop... hahaha...


Dani dia nak kaler pakai kaler kilat2 tu...
Murah2 je benda2 ni... RM2 lebih kot satu...

Tengahari aku masak singgang ikan kembung ngan terubuk masin goreng bawang n cili... x amik gambo sebab aku tak makan... kenyang pulak makan pasta pagi tu..

Anak2 pun kenyang lagi makan pasta bertambah2.. sampai habisla.. 
Dorang skip makan nasik...

take a nap jap..

petang tu tiba2 tekak teringin nak makan donut buatan sendiri... 
nak g beli malas nak keluar. 

Tq N bagi resepi gugel... hehehe...

Gebu gebasss donutnya... 
Walaupun rupa tak menawan.. tapi sedapnya tak terkata..
Cair di mulut uolls... hahaha...

Masuk bakul angkat sendiri..:)


Sekian cerita weekend aku minggu ni...

Sebenarnya geram hati xdapat nak pegi Leadership Development kat IOI Palm Resort tu... Ada hal yang xdpt nak dielakkan. 

Siapa yang nak pegi Bangkok FREE!!!! 

Jom sembang2 kat 018 2244135 sekarang!!

Untung sangat tau... dulu2 kami kena kumpul point setahun baru dapat merasa trip free ngan Shaklee... 
Sekarang tak payah tunggu setahun... dah Shaklee murah hati nak taja trip ke Bangkok dengan pasangan free2 je beb..:)


Mulakan sekarang. Ayuh!


Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…