Macam Mana Nak Dapatkan Payudara Yang Cantik


Payudara tak tegang dah? Kendur?

Hurmmm, tu yang amat dirisaukan oleh kaum wanita kan... Tambah-tambah bagi yang lepas menyusukan anak, lagilah ketara payudara tu kendur...Antara aset tu yang buat suami sayang...So, kita harus jaga dia dgn sebaik mungkin..:)

Ni salah satu cara senama yang boleh mencantikkan payudara kita...



Chest Press

Ini adalah latihan paling asas untuk otot dada (pectorals). Ia boleh dilakukan dengan barbells, dumbbell dan juga mesin-mesin di gym anda.


Genggam dua dumbbell dan baring pada bench. Bermula dengan mengangkat kedua-dua dumbbell ke atas bahagian pertengahan dada anda. Dengan siku menghala keluar, turunkan dumbbell ke bawah dengan perlahan sehingga ia hampir menyentuh bahagian pertengahan dada anda. Lakukan 3 set dengan 8-12 ulangan untuk setiap set.



Nak cara yang lagi senang? makanan pon memainkan peranan penting utk payudara kita..

Tingkatkan pengambilan protein dalan diet anda. Antara makanan tinggi protein ialah ayam telur daging ikan…tapi tengok cara masak juga kan..kalo digoreng dgn minyak banyak tu dah jadi kolestrol tinggi pulak…


Ade supplement yang lagi senang?

Hmmm…ESP lah….



ESP dapat membantu menganjalkan dan mencantikkan payudara anda kerana kandungan protein yang tinggi…bukan tu saja…selain mencantikkan payudara dapat juga membantu mencantikkan kulit dan mengurangkan bekas2 jerawat selain membantu memeriahkan susu ibu…

Nah!

Testimoni panassssssss... tapi 18sx tau....



Untuk pesanan meh roger ai..:)

Untuk terus order online, boleh KLIK SINI



________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Salam Merdeka Malaysia Yg Ke-57!

Hari ni xde live perarakan kan macam tahun2 sebelum...Selalu pagi2 31 Ogos mmg melangut depan tv tgk perarakan.. Aku pernah jugakla bercita2 nak bawak anak2 ni tgk perarakan dari dekat. Tak taula tahun bila akan sampai seru itu... Doa2kanlah ye...:)

Aktiviti ari ni nak jumpa Kak Tan aka Kakak kawasan Manjung nun. Tu nanti aku cerita okay.

Lepas balik dari rumah Ann tu, pusing2 jap la satu Putrajaya tengok gelagat orang... Pusing punya pusing, dapat idea nak amik gambar anak2 kat depan opis PM ni... 7 tahun duduk sini, tak pernah okay.. Haha... Tapi tadi buat-buat macam bukan orang Putrajaya la, lalu aku suh deme posing... Suh pose je, pastu request nak lompat2 pulak... Okay! Mama layankan aje... 

Tapi tak lama pun. 

Tak lalu nak berpanas2 tu.. Hitam kulit nanti. Puui! =p Memang dh hitam pun sedia ada ni...:)









Zara je yang sempat di snap ketika membuat lompatan...





Okay, mama pun nak posing. Dengan bantuan batang paip la tapi... Ahaks!

Tak nampak kan..tak nampak kan....=p

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Baju Free From Drypers



Baju Free kalau beli drypers....

Cantikla jugak...

kate free kan.. hehe

Zara ada dua.

Sebab beli dua pack...

Lagi satu kaler biru..

Tapi tak tau mane hilangnya lepas pakai ngan seluar kaler brown pegi sekolah ari tu...

Kesian Dani, dia tanya untuk abang xde ke...

hahaha, alahaii Dani. Dani mana pakai pampers dah...

Ni untuk yang pakai pampers je..

Baru dia angguk2 faham... :)



Taktaulah sekarang ada lagi ke tak free ni..

Sebab beli satu minggu lepas dah xde dapat tshirt dah...

kembali to normal...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Ngeteh + Beraya ke Bandar Saujana Putra

Masa ni setelah 7 hari kat kampung tinggal Enady untuk beraya.. hehehe, rindunyaaaa.. laju2 balik hambekkk sekali kena speed trap! Aigooo duit lagi.....

Tengah fikir sambil mengeteh kat mamak kembar Presint 9, kita nak g manelah ni papa.. nak g beraya semua lom balik lagi... atenye raya keempat kot, mane ade orang balik dari kampung lagi... oh ye, xjadi nak balik Pahang atas sebab-sebab tertentu... Next raya haji kita jumpa yer mak n abah...




At last, call umah Kak Zah ngan Abang Ajis... yeayyy, jomlah g beraya ke Bandar Saujana Putra nun...


Lama sangat tak jumpa Kak Zah n family.... Enady lagi rapat n kenal lama daripada aku... Masa zaman2 keje kilang dulu la enady selalu makan kat umah Kak Zah n Abang Ajis... Selalu je lalu exit Saujana Putra tu tpi asyikla takde kelapangan nak menyinggah... kali ni mesti datang.  raya kan... :)

Thanks Kak Zah n family, jamu macam2... Jumpa lagi nanti...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Beraya ke rumah Jivebumz

Sabtu 23 Ogos 2014.

Kebetulan memang nak ke Shah Alam, Enady ada hal dia... So, lajak lah aku ke rumah kakak kesayangan aku ni Jivebumz aka Kak Ila!!!

Lama sangat tak jumpa dia... Last jumpa masa Zara umur 3 bulan rasanya. Jumpa masa bufday Cyrus 2 tahun kot ek.. Lupa dah... hehe...padahal umah PIL dia kat Kajang je tu haaa... babab kang ni... =p

Aku orang kedua sampai selepas Kak Jue, kakak Kak Ila. Makanan pun baru je siap hidang... Fuhhhh, memang terbaiklah makanan umah Kak Ila ni... Laksa sedappp, Spagheti sedappp... Bertambah2 Zara makan. Bubur kacang Dani makan... hahaha, untung sangat jadi orang terawal ni.. dapat rasa semua makanan.. =p







Terima kasih sangat-sangat Kak Ila di atas jemputan... :) Nanti jumpa lagi.. Jempu datang umah Nana yer. Tak raya pun boleh datang...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Kursus 4 hari

Assalamualaikum dan salam sejahtera geng2 blog semua...

Last day hari raya ari ni kan... kejap je masa berlalu...

Start semalam dan seterusnya maybe akan jadi waktu aku jadi workerholic... semalam aku handle kursus buat register bagai. Dan aku juga ada training 4 hari.. haaa.. multitasking la smlm... xpe dh lepas...

So hari kedua training..tajuk best jugak.. motivasi... tapi nak lari jap ni naik atas keje melambakkk... bulan 9 ni 4 kursus nak kena handle. Semua kursus jenis long term n terdiri drpd org2 BESAR ni. Hope dipermudahkanlah semuanya...

Enady pun dh agak bising. Mama ni asyik kursus je. Kelam kabut papa tengok. Dulu keje ofis lama, xde pun mcm ni.

Hurmmm... xtau dh nak explain cemane...dh banyak kali explain, 30 tahun keje takkan nak keje yg samaje..  cuma cakap, bersyukurla papa, mama xde kerja jauh2 kat luar... :) malas nak amik port. =p

Maafla ye sayang, mama still in effort to adapt all this. :)

Xpelah, lama2 oklah tu kan...

Ok cau cin cau dulu.. bye...

Adik demam.


Situasi 1 :

Pagi-pagi nak mandi.

Zara menangis sambil cakap...

"mama mama.. xnk andi... tejuk mama tejukkk... adik demam... demam ni.."

Laaaa, mandi pun demam. Kelakar la awak Cik Zara oi..

******************

Situasi 2 :

Lalu depan Klinik Kesihatan Presint 9 tu..

Zara tiba-tiba cakap...

"mama, adik demammm.. nak jumpa dokte.."

Hahaha, kuat betul ingatan awak ye Zara... 2-3 bulan dulu kerap jugak pegi klinik Presint 9 tu sama ada dia atau Dani yang demam...

:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Ubat Sakit Sendi




Advanced Joint Health Tablet.

Atau nama timangan dia AJHT.. :)




 


Sakit sendi seperti sakit sendi lutut, sakit sendi pinggang, sakit sendi bahu, sakit sendi jari dan lain-lain menyebabkan anggota tubuh di bahagian tersebut berasa tegang, lenguh, bengkak dan berasa sakit teramat sangat..

AJHT ni terbukti lebih selamat, 100% semulajadi, terbukti secara klinikal, sesuai untuk vegetarian untuk memperbaiki struktur sendi dan tulang dalam secepat hari sahaja. Amalkan AJHT untuk kesihatan otot sendi dan tulang yang berpanjangan. Jadi, sakit sendi tidak lagi menghantui anda... :)


Kelebihan mengamalkan Advanced joint Health Shaklee

1.   31% Pergerakan menjadi lebih mudah berbanding sebelum menggunakannya
2.  41% Pergerakan menjadi lebih selesa dan digemari ramai...
3.   Bebas kondroitin sulfat (kondroitin sulfat mengganggu glukosamina)
4.   Formulanya berasaskan 100% sayuran. Sangat sesuai untuk vegetarian
5.   Mengandungi Vitamin C
6.   Mengandungi Zink, Tembaga dan mangan.
7.   Mengandungi ekstrak Boswellia


Harga Advanced Joint Health Shaklee

Harga Runcit (60 tablets)
Semenanjung Malaysia - RM125.00
Sabah & Sarawak - RM130.00
Caj penghantaran - RM10.oo (Semenanjung)
                                   RM20.00 (Sabah dan Sarawak)


Jangan segan-segan tanya pada saya untuk maklumat lanjut^_^


________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

K.A.M.I Kids @Giant Equine

Ni adalah cerita sehari sebelum puasa yer... G Pasar Borong Selangor kat Equine untu preparation puasa.. Tersinggah jap kat Giant... Jalan-jalan tgk keperluan apa lagi yang nak dibeli sepanjang bulan puasa... Jalan-jalan lagi, terjumpa la ini di hujung Giant ni... agak terpencil sikit... Rasanya baru nak bukak ni sebab tak berapa nak complete lagi equipment dia...

Hari tu masuk RM5 selama 1jam.. oklah sejam.. budak2 pun tak banyak benda nak main...


Zara suka sangat dapat main pasir tiruan ni... dengan aku-aku sekali masuk.. haha.. ate masa kecik aku pun tak pernah.. =p





Amik ko.. haaa bergolek2 kat situ Dani oiii..



Mainan masak-masak pun ada... Dani pun suka gak mainan masak2 ni.. Nak jadi cef ke Dani?



Nilah kawasan dia.. tak besar pun... belakang tu gelap sebab x siap lagi..


Aku main jap ngan Enady benda alah ni.. syok wooo.. mula2 jual mahal enady ajak main.. dah dia paksa2, jom la mama jom la mama, aku pun main la.. wahhh, syok plak kan... sampai terjerit2 aku ha main tu... Dani kacau pulak at last hahaha.. syok tengok mama main ek bang.. hihi..



Zara tengah demam masa ni.. tu yang dia tak berapa nak aktif sangat... dah main pastu dia dok diamm je...

Demam nak banyak akaiii... =p



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

#Raya2014 | Syawal ke-2 1435H

Dah citer pasal Open House kan.. lupa nak cerita pasal Raya kedua. hehe.. Entri lama terperap...

Ok raya kedua sepatutnya pulang ke kampung halaman Ibu ku kat Sabak Bernam... Tapi Ijai bagi whatsapp yang parents in law dia nak datang... So, bagi dorang datang dulu then baru gerak ke SB.


Raya kedua, menu sama macam raya pertama... just panas2kan je apa2 yang patut..:) Masak banyakkan untuk dua hari terus...


Family in law Ijai.. best.. sporting je semuanya... Hazama celop pun ada.. hehe..

Maksu n Izzara..

Bengkok along punya monopod tu adik oii..


tengah siap2 nak balik SB, Abang Nuar n kak Putri datang.. tapi maafla abang nuar n kak putri.. makanan semua dah kemas kat dapur dah...


Seperti biasa, kalau ngan sepupu2 aku yang gila2 ni.. moh kita selfie lahhh.. :)





Dalam kul 2 petang jugak sampai SB... Lain dah persekitaran umah arwah atuk aku ni.. Teringat masa kecik2 dulu.. kat sinila salah satu tempat aku dibesarkan..:)






Kul 4 petang, Ucu n family pun sampai...

Me and Ibu

Along tecik, Ika n along besar.. haha

Adik-beradik Ibu.. : Ibu, Paklong, Uda, n Ucu..




Paklong.

Tumpang sket paklong.. hehe..

Zara n Dani memang suka sangat ngan kucing..

dani Zara with Aki

Nilah rumah arwah atuk n nenek... Dulu 2 tingkat.. pastu nenek meninggal, atuk robohkan buat rumah bawah je..

Landlord. Dulu aku pernah jatuh kat dalam parit tu tau... tengah bawak basikal, sekali basikal tersangkut terus aku jatuh terhumban dalam parit tu.. hahaa...

Habis dah beraya kat SB. Lepas Maghrib gerak balik Kg. Gajah. Terlupa ayah ada main rebana malam tu kat umah orang kawen.


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...