Skip to main content

#Raya2014 | Syawal ke-2 1435H

Dah citer pasal Open House kan.. lupa nak cerita pasal Raya kedua. hehe.. Entri lama terperap...

Ok raya kedua sepatutnya pulang ke kampung halaman Ibu ku kat Sabak Bernam... Tapi Ijai bagi whatsapp yang parents in law dia nak datang... So, bagi dorang datang dulu then baru gerak ke SB.


Raya kedua, menu sama macam raya pertama... just panas2kan je apa2 yang patut..:) Masak banyakkan untuk dua hari terus...


Family in law Ijai.. best.. sporting je semuanya... Hazama celop pun ada.. hehe..

Maksu n Izzara..

Bengkok along punya monopod tu adik oii..


tengah siap2 nak balik SB, Abang Nuar n kak Putri datang.. tapi maafla abang nuar n kak putri.. makanan semua dah kemas kat dapur dah...


Seperti biasa, kalau ngan sepupu2 aku yang gila2 ni.. moh kita selfie lahhh.. :)





Dalam kul 2 petang jugak sampai SB... Lain dah persekitaran umah arwah atuk aku ni.. Teringat masa kecik2 dulu.. kat sinila salah satu tempat aku dibesarkan..:)






Kul 4 petang, Ucu n family pun sampai...

Me and Ibu

Along tecik, Ika n along besar.. haha

Adik-beradik Ibu.. : Ibu, Paklong, Uda, n Ucu..




Paklong.

Tumpang sket paklong.. hehe..

Zara n Dani memang suka sangat ngan kucing..

dani Zara with Aki

Nilah rumah arwah atuk n nenek... Dulu 2 tingkat.. pastu nenek meninggal, atuk robohkan buat rumah bawah je..

Landlord. Dulu aku pernah jatuh kat dalam parit tu tau... tengah bawak basikal, sekali basikal tersangkut terus aku jatuh terhumban dalam parit tu.. hahaa...

Habis dah beraya kat SB. Lepas Maghrib gerak balik Kg. Gajah. Terlupa ayah ada main rebana malam tu kat umah orang kawen.


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…