Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Apa?? Mealshake dah Habis????

Penangan Promo Mealshake di bulan Jun 2013 ni satu Malaysia habis...

Habis dah kat HQ tau! Kat Branch pun sama...

Tapi jangan risau, kat saya ada a few mealshake lagi ni..:)

First come first serve..

Bekalan untuk bulan puasa nanti, anak jadi makin selera makan, anak sihat, tiada lagi asma, eczema, demam, batuk selsema..

Ibu menyusu yang minum ni pun susu jadi pekat dan meriah...

Sementara stok masih ada..contact saya k..









Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya. Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Bertiga je

Entry ni dah lama terperap. Takpe, kite publishkan aje ye..
Dah selalu sebenarnya aku bertiga je keluar tanpa papa dorang.. Tapi aku akan pastikan yang aku nak pegi mana dan mana. Kalau setakat jalan2 pastu window shopping, jangan mimpilah. BUdak2 ni bukan boleh lama2..cranky kang, mama jadi hulk!
Kuar waktu ni nak pegi maxis sebenarnya. Haha, sampai kat Alamanda, Kakyang dah menanti. Makanya, Kakyang jagakan dorang, sementara aku g deal ngan Maxis tu nak beli broadband. Dah setel bab broadband, makan jap kat McD, pastu pulang.. Pulang jugak bertiga. KakYang merayap ngan kengkawan dia.
Ok tu je. bai.

Cool

Zara genap setahun 3 bulan 17 Jun hari tu... Perkembangan dia setakat ni ok-ok saja. Dia lagi advance dari abang dia dari segala hal.. 
Suka sangat menyakat abang.. Usik abang. Abang tu dahla pantang diusik, Bila usik sikit habis bergema rumah menjerit menangis. Adik cool je gelak2 tengok abang kena sakat. Bak ada satu lagu tu, Wa Lek Wa Pis.. Hahaha.. 
Tak boleh tgk abang dia senang lenang goyang kaki. Ade je kang dia dok cuit2 kang.
Pandai sebut perkataan dah kalau kita suh dia sebut. Paling senang dan laju dia cakap adalah "papa". Ok mama sentap.
Bila dah dapat kaki, jalan pun tak goyang dah, berlari pun dah laju, mulalah sesi nak berdukunggg saje. Mana2 pegi nak berdukung.
Rambut dah panjang.. Yeay. tak nak potong dah. Biar panjangggg sampai ke kaki. hahaa..
Suka makan. Pantang sua apa2 je mesti telan kecuali yangn manis2. Manis2 dia tak suka. Kalau bagi jugak, dia akan jeluih balik..
Kalau malam-malam, memang sentiasa melekat ngan aku. Kalau aku bangun nak kencing, iku…

Celebrate Hari Bapa + Restoran Chop n Steak

Walaupun aku melalui hari minggu yang sangat packed without husband, tapi malam tadi sempat jugak celebrate Hari Bapa. Sebenarnya hari-hari Bapa kan.. macam hari Ibu hari tu jugakla.. Tapi apa salahnya one day kita specialkan sket kan..

 Jenuh jugak nak fikir, kat mana lah nak makan ni. Sebab petang tu aku dah makan nasik hasil berkat masa kenduri Aqiqah anak Ijai kat KL Ahad tu. Enady pun makan jugak. Lauk ayam masak merah dengan kari kambing.. Sedap woo, rugi tak makan. hehe..

So, decide Mcd je. sebab nak makan ringan-ringan. Setel urusan kat Kedai Darussalam n pegi umah Ann hantar barang, tetiba aku tukar fikiran. Nak makan steak lah!. Jue terer bab2 steak nih. Wasap2 jue tanya tempat bagai, sampai akhirnya ke sini.. Senang je rupanya.. Huhuhu, aku bukan orang Serdang. Tak pernah explore pun Serdang tu.


Crowd ramai jugak. Dalam hati, mesti lambat sampai order ni.. Tapi tak pun, order tak sampai 5 minit. siap dah..

Hahaha, dari nak makan ringan-ringan tapi bila tengok menu, tu dia a…

Gaji Shaklee

Syukur alhamdulillah, pay day Shaklee semalam dah keluar. Alhamdulillah juga sebab dapat bayar duit taska. Taska tukar pengurusan. Yuran taska naik. Pendaftaran taska semula. Bayaran lain2 like buku latihan, flash card, n lain2 untuk pembelajaran. Semua sekali RM300 untuk dua orang. Monthly RM480.

Mana nak cekau wey tengah2 bulan RM300.

Tapi alhamdulillah. Shaklee melegakan aku. Dah boleh bayar dah kat Penyelia.

Bulan ni no shopping. Hehe. Tapi takpe, at least serabut hutang taska tak yah pikir dah kan. Kena keje kuat sket untuk dapat gaji bulan depan. Sebab bulan depan gaji Shaklee 2 minggu sebelum raya. Boleh buat belanja raya..Yeay!

Bisnes Shaklee ni mudah je sebenarnya..:

~yuran keahlian hanya RM65 + RM10 (postage)
~bonus setiap bulan even kalau hanya beli vitamin untuk makan sendiri.. 
~ tak memerlukan maksimum order.. 
~tak perlu nak simpan stok banyak2.. 
~order vitamin dengan Shaklee hanya melalui call/emel.. kalau ada masa lebih, boleh la beli direct dekat Shaklee..
~kalau nak gi…

Dani 3 tahun 3 bulan

Besar dah anak mama ni. Dah boleh harap jaga adik. Pantang adik dia buat benda bukan2, bergemalah suara dia "adikkk!!!!!". Hahahaha..mama dah ada assistant. Bagus abang..:)Di usia dia 3 tahun ni banyak gak progress dia. Sampai aku pun teruja tgk milestone dia.Dah pandai cakap proper sket. Tapi pelat tetap ada. Abc dah terer nyanyi smpai huruf z. Pelat tetap pelat..:)Dah kenal warna. Green white brown merah yellow pink oren hitam..Tau baca doa makan.pelat jugak.Mama dia belom rajin lagi nak potty train dia. Huhu.. busy sket sabtu ahad lately..Pandai jaga adik. Tapi kalau adik usik brg dia, habislah...Yg lain, biasa2 je. Tgk dlm buku rekod kesihatan dia bulan 9 nanti dani ada check up. Timbang n bagi ubat cacing kot. Follow jelah.. at least tau gak tinggi berat dia bape kan..:)Ok dah tu je. Nanti update lagi pasal dani..:)Mama papa love u abang.. semoga jadi anak yang baik...

Ashraf Muslim pun makan Shaklee..:)

Ashraf Muslim consume Vitalea dan B Complexuntuk badan sentiasa cergas walaupun tidur lewat sehingga 2-3 pagi. "Orang muda elok makan ni" - Ashraf Muslim..




Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghida…

Kursus Emel

Huhu, cukup dah kot kursus 7 hari setahun untuk penjawat awam ni. Ke x cukup lagi.. tak ingat dah.. kena check fail. Tapi konfem 5 hari dah dapat. Since last week aku kursus 4 hari. Xyah pening2 dah mana nak carik kursus lagi lepas ni. Nak pegi kursus luar xdpt sebab anak menyusu lagi. Best je tgk staff lain dpt pegi kursus kat Langkawi, Pangkor... tahun depan lah kot klu nak pego kursus luar..:)

Promosi huggies = beli 3 free 1 pool

Tak tau promotion ni start bila tapi masa aku pegi beli tu terdengar la promoter2 tu ckp seminggu kita kat sini sampai ahad. Means sampai hari ni je. So korang yang berdekatan, pegilah terjah. Semua saiz rm29.90 sahaja. Kecuali newborn n s, rm24.90.Aku hari tu kebetulan nak pegi alamanda. Nak g bayar keta kat Amislamic Bank. Setel hal kereta baru g terjah situ. Aku bukan regular customer for Huggies, budak2 ni pakai Drypers, tapi dah murah kan, belasah ajelah. Very lucky bila Zara n Dani xde alah ngan Huggies ni..:)Oh ye, Lokasinya kat depan Aeon Big atau dulu namanya Carrefour. Alamanda. Cepat2 terjah korang. Beli 3 pack free 1 swimming pool kecik xkecik, besar xbesar la.. aku tgh pikir kat mana nak pasang benda alah ni. Haha. Rumah 12 tingkat katenye!

Down + Cash on Delivery

Aduhai, petang-petang gini dah buat spoilkan mood jelah..

Takpe takpe, bangkit n positif!!


Iklan :

Sape nak COD produk Shaklee, meh contact aku meh, Ana 018-2244135.

Produk yang ready stock :
- ESP
- Omega Guard
- Alfafa (Small)
- Vitamin C
- Vitalea
- B complex
- Mealshake
- Lecithin
- Zinc
- GLA Complex

Hoho... banyakkan produk yang aku dah boleh buat stock. Ni memang ada, call or sms, gerenti sampai terus umah korang..:)

Tapi area Putrajaya, Bangi, Seri Kembangan, Dengkil, Shah Alam je lah..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Second day

Best kursus kali ni..Simple n easy.. Cepat faham..

Die hard fan of cat!

Anak dara ni suka gile dengan kucing! Jumpa kucing sure menjerit2 sakan.
Tak kira kucing tu dalam tv ke, depan mata ke, or else... Geram betul dengan kucing.
Ari tu belikan kucing mainan tu. Satu hari je elok, pastu jahanam.. huhu.. Nak beli lagi xde lah nak oii..

Kursus powerpoint 2010 advance

Sampai hari Rabu ni. Babai..Opss, order Shaklee mcm biasa k.. sape nak order omega, esp, alfafa, mealshake, vitamin c, vitalea, b complex, cod area putrajaya, bangi, cyberjaya..Ana
018-2243135