Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

Selamat Berhari Minggu

mesti ramai yang akan balik kampung kan...
tak terkecuali aku...
aku akan pulang berpuasa ke rumah mertua di Jengka 17, Pahang...
sape2 yang balik kampung...
berhati2 ye tak kira naik bas atau memandu...

selamat berpuasa juga pada semua...
salam MERDEKA kepada seluruh Rakyat Malaysia...
jumpa lagi hari selasa...
bye bye...

so excited!!

semalam lpas buka kat Lemon Grass tu,
enady ajak g carik kerusi rehat nak letak kat hall depan tv tu..
jalan2 carik kerusi...terjumpa la dgn bahagian baby ni...
wah wahhh...sangat teruja ok...
tak sabar nak beli...
semua comel2 belaka...
aku gerammmm...
baby car seat ni mmg amat berguna utk aku...
aku kan plan nak letak baby kat nursery kat bawah opis aku ni je...
so, aku la yg kna hantar n amik baby nanti...

stroller ni pun berguna...
senang kalau nak g mane2..
takdela letih nak pegang baby sentiasa...
baby kan makin hari makin membesar, berat juga akan bertambah kan..
hehehe..benda alah ni, enady yang cakap kna beli...
senang dia nak dukung baby nanti...
not me ok..hiks=p
walker ni utk kasik baby imbang badan bila dah besar n nak belajar bejalan...

ni masih dalam pertimbangan nak beli ke tak...
perlu ke tak ek korang rase?

ni pun same...50 - 50
seboleh2nye aku tak nak ajar baby berbuai...
nanti susah wooo...nak angkut g mane2..

dan barang2 ni buat aku lagik gerammm...
comel sangattt...
sangat tak sabar...
ba…

@ Lemon Grass, Alamanda

salam Ramadhan yang ke-7...
korang berbuka ape semalam...
aku...hehehe..
laksa lagi...
aku dah takde keupayaan nak masak la...
tapi ari ni kna masak..uuuu..
semalam ingat nak makan KFC, tapi bapakla punyer ramai manusia tgh beratur sampai pintu luar..
tak koser la nak nunggu...
sebelum tu dah cakap ngan enady,
nak makan KFC n nak tapau Laksa Lemon Grass...
disebabkan KFC terlalu ramai, makanya haruslah berbuka di Lemon Grass...
enady tak pnah makan kat cni...
tu yang dia macam tak boleh blah je nak makan kat Lemon Grass...
tambah2 pulak dia not that person was interested for laksa..
aku...?? aku mmg penggemar laksa...
aku mmg selalu makan cni...
sensorang pun ok je...
gambar ni aku tidak google ye, nilah laksa yang aku makan semalam...
terliur2 lagi sampai sekarang...nyum nyum..
harganya cuma RM5.90...
mmg berbaloii2... enady makan ni...nasik lemak pandan...
dia dah tak tau nak makan ape..
agak mahal..RM9.90...
rasa...tak sedap mane pun... tapi habis jugak dia makan..kate lapo.. ade ke en…

hikhik..kacau naufal

hikhikhik...
alolololololo..kamu sangat comel naufal...
hikhikhik..
time ni pagi2 kat opis...
kitorang saje nyakat dia nak tgk dia cebik...
sangat comel lor...




dah puas cebik, sian pulak tgk dia kna buli ngan makcik2 ni..
hehehe...
ok dah minum cucu ye naufal...
bestla tu dapat dok kat ibu muu..

sesi bergambar

semalam telah diadakan sesi bergambar utk satu seksyen
sempena dgn big bos nak bersara...
Tn. Hj. Othman bersara pilihan..
so..layan la gambar2 ni ok..official yang tak berapa...
cuba tgk kat ujung yg pakai baju hijau n kelabu...
mentang2 pakai kamera aku...sibuk buat peace ek...
kan dah takde gamba official..
huhu..marah ni..hehe..=p

ni baru tak official...
pada orang2 yang pandai buat free style je yang berjaya menjadikan gambar ini unofficial...
tgkla..yang tiga orang depan senget2 tu bos2 kitorang tau...
betapa sporting nye...
big bos bersama pembantu2 tadbirnye..
dari kiri : ibuafiqah, prettydyana, aku, tn. hj, rozi, nor n amigrow

nilah kaum lelaki yang tinggal di seksyen aku...
dulu ramai...tak caya tgk gambar ni..
gambar raya tahun lpas mase jamuan...
ramai lagi kaum2 adam..
hari ni..tiada lagi macam dulu..
ni group pegawai2...
yang kaler grey tu bos aku...
cik su, sangat sempoii orangnye..

salam 6 ramadhan

salam ramadhan yang ke-6...
hari ni kehidupan diteruskan macam biasa...
pagi sahur macam biasa...
semalam berbuka luar biasa...
huhu..aku berbuka sensorang je..
enady balik lambat...kna outstation ke Balakong
jam 9 baru sampai umah...
aku makan laksa je semalam...
sila terliur ek tgk gambar...
gambar tu aku google saje...
kamera aku semalam tertinggal kat opis,
so, nan adolah gambar time aku berbuka sensorang..
dulu gagah jugakla ade hp kan..

perut aku ni susah nak telan nasik...
jadi nye, time berbuka takdela aku makan nasik...
sahur pun same, aku hanya minum susu n makan roti...
dah 2 hari aku tak masak...
kemungkinan malam ini pun aku tak masak..
enady mau blanje aku pule katanye...


@ pizza hut alamanda

hati sedih2 pun, raut muka ni kna senyum...
sabar dalam hati...
thanks to kawan2 baik yang ambil berat pasal aku...
jgn risau, aku masih kental menahan emosi...=p

meh layan ape yang makan mase berbuka semalam...
25hb bagi org gov..hari gaji kan...
mmg aku tgu hari gaji ni sebab aku nak blanje enady makan pizza...
aku ngidam giler pizza ni...
enady nak bawak dah hari tu, tapi aku cakap nanti..
tgu aku gaji...sebab dah niat nak blanje dia makan...
jadinye, semalam pas balik keje..
enady amik aku balik keje, terus ke Pizza HUt Alamanda...
sampai pizza tgk dah hampir nak full booked...
nasib baik sampai turn aku mmg ngam2 table hanya utk 2 orang je...

lpas order n tgk meja, masuk Carrefour jap...
carik Milo, Susu n gula...
mase ni lah aku sentap sket ngan enady...
ntah ape kena ntah...
berebut nak beli susu...
aku nak yang ni dia suh beli yang ni...
pening aku...last2 aku buat2 tak nak beli...
tapi beli jugak sebab stok susu kat umah dah habis..
masuk pizza muka sentap..
ish ish ish...sian enady...
tapi lama2 ak…

hati sedih

hati aku sedih
tapi kna jaga emosi...
jgn terlalu emosional...
kandungan baby kna jaga juga
sabarlah wahai hati..

papa, plss help me..
tapi ma tau, papa tak dapat tolong mama...
tsk tsk tsk..

semangat merdeka

tgklah kat sekitar opis aku ni...
dah tegak dah bendera memasing..hehehe...
semangat sungguh..eh mestilah kan...
kita kena bangga jadi rakyat Malaysia..

sekian dari aku...
pencinta negara...:)

buat buku pink

yeayy, saya sudah ade buku pink itu...
pertama kali dalam hidup aku...
gambar di atas aku google saje
takde makna aku nak amik gambo sebab aku tgh lembik giler tadi...

pagi2 lagi aku dah pegi Klinik desa kat sg.merab
oh ye, disebabkan aku tinggal di Desa pinggiran putra
daerah kajang, makanya aku harus check up di Klinik Desa tersebut
Klinik Desa, Desa Putra namanye...

keadaan di klink pagi tadi...
sampai2 terus isi borang yang ade dalam buku pink tu...
ditemani oleh enady...sanggup dia amik cuti utk teman aku...
cuti dia banyak lagi takpe...
tapi aku tak cuti la...
cuti dahla cukup2 utk rayer nanti...
aku takdela suh dia teman tiap2 aku g check up..
kali ni jelah, tapi risau gak aku...
sebab jalan nak g klinik tu dari umah aku...
jauh n sangat la horrow...
takut kalau ade orang yg tahan keta n rompak...
wuhuu..scary scary...
tgkla keadaan nanti macam mane...

tekanan darah ok 110/70
Hb ok normal la 11.91
kalau yang bawah 11.00 tu ade problem la...
nak hb maintain kna makan zat besi banyak...
like, hati ayam, …