Skip to main content

@ pizza hut alamanda

hati sedih2 pun, raut muka ni kna senyum...
sabar dalam hati...
thanks to kawan2 baik yang ambil berat pasal aku...
jgn risau, aku masih kental menahan emosi...=p

meh layan ape yang makan mase berbuka semalam...
25hb bagi org gov..hari gaji kan...
mmg aku tgu hari gaji ni sebab aku nak blanje enady makan pizza...
aku ngidam giler pizza ni...
enady nak bawak dah hari tu, tapi aku cakap nanti..
tgu aku gaji...sebab dah niat nak blanje dia makan...
jadinye, semalam pas balik keje..
enady amik aku balik keje, terus ke Pizza HUt Alamanda...
sampai pizza tgk dah hampir nak full booked...
nasib baik sampai turn aku mmg ngam2 table hanya utk 2 orang je...

lpas order n tgk meja, masuk Carrefour jap...
carik Milo, Susu n gula...
mase ni lah aku sentap sket ngan enady...
ntah ape kena ntah...
berebut nak beli susu...
aku nak yang ni dia suh beli yang ni...
pening aku...last2 aku buat2 tak nak beli...
tapi beli jugak sebab stok susu kat umah dah habis..
masuk pizza muka sentap..
ish ish ish...sian enady...
tapi lama2 aku cair jugak dengan pujukan dia...
aku manelah tahan gaduh lelame ngan dia..

ok..dah bukak puasa..
baca doa n terus ngappp...
tak toleh dah kiri kanan...
akhirnya..berjaya jugak makan ape yg aku ngidam..

awal2 lagi aku mmg nak makan ni..
fruit salad ni...
nak buat sendiri.. malas..
padahal tau je macam mane buat nye..
roti ni wajib cicah ngan soup..
orange juice..
muka aku takde sebab mood baru nak baik2 ngan enady..
so, aku layan dia je bergambar...
sentap sentap jugak...
tapi tgkla...
hahaha..licinnn...
pizza je tak habis...
tak larat nak habiskan 2 slice lagi...
tapau la bawak balik...

sekian menu berbuka semalam...

9 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…